Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

papildināta - LR darbinieku atalgojums varētu sarukt pat par 35%

Latvijas radio (LR) ģenerāldirektors Aigars Semēvics paziņojis, ka no februāra varētu tikt ievērojami samazināta LR darbinieku darba samaksa. Lai izpildītu valdības un Saeimas lēmumu, kas paredz, ka LR dotācija tiek samazināta par 25% un gada pirmajos trijos mēnešos — vēl par 10% iemaksai rezerves fondā, varētu tikt likvidēta LR darbinieku atalgojuma mainīgā daļa — tātad dažādas piemaksas un autoratlīdzības, stāsta LR preses sekretāre Ilze Vasermane. Tas nozīmējot, ka vidēji LR darbinieku mēneša samaksa saruks par 25—35%.

Neoficiāli zināms, ka daļā LR kolektīva manāms neliels saspīlējums, jo radošie darbinieki paredz, ka viņu darba samaksa saruks vairāk nekā administrācijai. I.Vasermane gan apgalvo: «Nevar teikt, ka vieni cietīs vairāk.» Šāda LR atalgojuma sistēma gan būvēta, lai variētu ar radošo darbinieku atalgojumu, taču esot piemērota arī administratīvajam personālam. Visvairāk tas skars LR ārštata darbiniekus, kuriem tiek maksātas tikai autoratlīdzības un kuri tādējādi var zaudēt 100% atalgojuma. LR struktūru vadītāji meklē risinājumus, lai noturētu vismaz «reitingoto programmu» veidotājus, skaidro I.Vasermane.

Pagaidām gan tas ir LR ģenerāldirektora paziņojums, nevis rīkojums, turklāt šis lēmums būs jāpieņem LR valdei. I.Vasermane norāda, ka pagaidām nevar prognozēt, vai LR valde šo lēmumu pieņems, jo reakcija uz A.Semēvica paziņojumu bijusi negatīva arī no vairāku LR valdes locekļu puses. «Tomēr valdes locekļi arī saprot, ka lēmumiem jābūt radikāliem, lai vispār spētu krīzes laikā izdzīvot,» saka I.Vasermane.

Pagaidām LR vadītājs nav paudis gatavību optimizēt LR darbību un ietaupīt līdzekļus, atlaižot kādus LR darbiniekus. Viņaprāt, galvenais ir saglabāt struktūru, kanālus un programmas, jo tas kopā veido nacionālo pasūtījumu, aģentūrai LETA uzsvēra Semēvics. "Visas institūcijas, kas ir saistītas ar valsts finansējumu, ir līdzīgā situācijā. Latvijas Radio strādā cilvēki, kuri ir lieli patrioti, kuri Latvijas Radio nostrādājuši daudzus gadus, pārdzīvojot dažādas situācijas un krīzes. Arī pēc šodienas darbinieku sapulces sapratu, ka cilvēki ir gatavi darboties tālāk, taču tas nenozīmē, ka mēs varam strādā bez finansējuma," norādīja ģenerāldirektors.

Šodien LR notika darbinieku sapulce, kurā no darbinieku vidus tika izvēlēti divi sabiedriskā radio valdes locekļi. Par jaunajiem valdes locekļiem tika ievēlēti Aidis Tomsons un Lauris Zvejnieks, vēsta aģentūra LETA.


(papildināta ar pēdējām divām  rindkopām)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Didzis Melbiksis, Latvijas Radio ziņu dienesta žurnālista vēstule Tautas balsī 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas