Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

papildināta - Maizītis: Ar KNAB vadītāja izvēli nedrīkst vilcināties

Tieslietu ministrija izpildījusi tai doto uzdevumu un izstrādājusi Ministru kabineta instrukciju, kurā atrunāta jauna KNAB vadītāja izraudzīšanas procedūra. Taču pirms notiek projekta tālāka virzība, tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (TB/LNNK) šo jautājumu vēlas pārrunāt ar premjeru, jo KNAB ir Ministru kabineta pārraudzības iestāde, Dienu informēja G.Bērziņa preses sekretāre Inga Saleniece.

Ģenerālprokurors Jānis Maizītis trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru Rīgas pilī, pauda uzskatu, ka ar jauno Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja izvēli nav jākavējas. Tomēr J.Maizītis neatklāja, vai jaunā KNAB vadītāja izvēle pārrunāta arī ar V.Zatleru.

J.Maizītis uzvēra, ka KNAB būtu vajadzīgs vadītājs īpaši tagad, kad pret KNAB darbiniekiem uzsākti kriminālprocesi. Pēc viņa teikā, svarīgi, lai būtu ar ko pārrunāt un risināt problēmas. Atbildīgā Tieslietu ministrija, kurai jāpiedāvā veids, kā meklēt jauno iestādes vadītāju ar ģenerālprokuratūru līdz šim nav sazinājusies, lai konsultētos.

J.Maizītis atbalsta atklāta konkursa izsludināšanu, lai arī, pēc viņa teiktā, tas var nemotivēt pieteikties labākos.

Savukārt Valsts prezidents Valdis Zatlers žurnālistus trešdien informēja, ka ar J.Maizīti nav pārrunājis KNAB vadītāja izraudzīšanas procedūru un iespējamās jaunā KNAB vadītāja kandidatūras. Viņš tomēr pauda uzskatu, ka KNAB vadītāja izvēlē galvenais ir kvalitāte un sabiedrības uzticība jaunajam vadītājam, “pat ja tas prasa dažas nedēļas vairāk laika, jāļauj valdībai rīkoties”. Turklāt šim procesam jābūt caurspīdīgam un sabiedrībai saprotamam, piebilda prezidents.

Komentējot no amata atlaistā KNAB vadītāja Alekseja Loskutova iespējamo darbību ģenerālprokuratūrā, J.Maizītis norādīja, ka Loskutovs ir iesaistījies politiskās aktivitātēs un, ja viņš vēlēsies strādāt par prokuroru, viņš noteikti šim jautājumam pievērsīsies. Tomēr Maizītis neteica, ka darba piedāvājums Loskutovam ir atsaukts. Kā zināms, A.Loskutovs iesaistījās reklāmas kampaņā pirms referenduma par grozījumiem Satversmē.

(papildināta ar pirmo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas