Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

papildināta - Mūrniece uzdod izvērtēt Rīgas Ķengaraga policijas iecirkņa rīcību

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
janifer
j
protams ka jainformee murniece vismaz vinja zinaas vairaak kaa no aviizeem
janifer
j
nesapratu ko shii minesterese ar ko ir izceelusies
ezis
e
Vai tad nav jānopelna arī tas, ko jau tagad maksā un praktiski par neko? ja jau tik slikti, var arī rakstīt atlūgumus un doties, piemēram, ielas slaucīt vai darīt ko citu. Ja riebjas, nevajag aizņemt vietu! Tikai par formas uzvilkšanu un sevis atnešanu uz darbu arī šīs algas ir par lielu. Es gan gribētu teikt, ka ar maksāšanu šeit nav nekāda sakara - maksā cik gribi, kamēr neviens nedos bietē un nedzenās kā mazos ežus, tikmēr nekas arī nebūs!
Versija
V
Vispār jau te ir jezga, kurā muša par ziloni izpūsta... Var būt tas reindžers nemaz tādu video popularitāti negribēja? A var būt vispār tie video izplatījās tikai pateicoties pārcentīgiem cietušajiem, un montētais slavenais delfi video - tā pat..? Var būt, ka reindžeram bija paredzēts mierīgi darboties un palīdzēt līdzcilvēkiem, tā teikt, low profile režīmā? Var būt par video noplūdi internetā viņš uzzināja tikai pēc dīvainu emailu saņemšanas un tad - pagooglēšanas? | Var būt pēc pēdējās intervijas, paredzot jezgu ap neko, viņš kameras jau ir novācis un sāk jau pārdomāt vai vispār vajadzēja kādam palīdzēt? | Vai var būt, ka līdz viņam jau ir ticis kāds no pogainajiem, un uz šo brīdi arī viņš savu kontaktu pastkasti taisās nobloķēt arīdzan? | Tā gan tikai versija, bet visumā ticama.
nu ja
n
kā maksā tā arī strādā!
XXL
X
Lieljuksim arī domāšana palikusi 90. gadu līmenī. Pakustini bišķi smadzenes un nevajadzēs Tev veselu armiju patruļpolicistu. Proti, salīdzīni redzētos purnus ar policijas rīcībā esošiem "portretiem". Liela iespēja, ka daudzi no viņiem ir agrāk nesodīti par autozādzībām? Nav ko salīdzināt, izveido normālu datu bāzi!
zaglers
z
Tu kur dzīvo Linda,mucā vai ?! Tad patrulēt vajag visos rajonos Pļavnieki,Purvciems,Ziepniekkalns utt. Centrā Eksporta ielas rajonā auto stikli ik pēc 10 m sasistā veidā uz ielas.. Lielveikalu stāvvietās arī zog auto ! Vai tā ir pirmā dzirdēšana iekšlietu ministrei !!!
west
w
Nu, labi-profilakse un zagļu iebiedēšana arī ir derīga lieta.Svarīgi ir spoguļu zagli nevis iesēdināt, bet sodīt - vienalga kadā veidā.Pašam procesam ir jānotiek.
Ķengaraga iecirknis
Ķ
Kā maksā, tā strādājam :P
lūriķis
l
Tās bildītes sen jau mētājas netā, reakcijas nekādas,ja zagļi noraustās,tas arī ir darbības efekts,nedomnāju,ka par spoguļa zādzību kādam būtu jāsēž aiz restēm,man ar saviem nodokļiem tie jefi nav jābaro.
west
w
Vai nevajadzēja no sākuma zagļus paņemt ciet un tikai tad demonstrēt video plašai publikai ? Tagad viņus atrast būs daudz grūtāk. Varbūt "gastroļori", kas ir jau ceļā uz majām, jo savlaicīgi tika brīdināti.
Juhans
J
Viņa ir alkoholiķe?
lūriķis
l
Var jau arī pakustināt tos kuri nekustās,bet auto apzagšana tas tāds lumpeņu bizness.
VG
V
Nothing surprising there, policemen works in the same way like their minister...
kadrs
k
Starp citu, ir daudz godīgu jaunu spējīgu cilvēku bezdarbnieku, kas nav tendēti sēdēt lielās mājas kabinetos, bet gatavi strādāt. Anglijā viņi der, kāpēc Mūrniece neko nedara kadru jautājumā?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

ĶENGARAGA REINDŽERA RĪCĪBU VĒRTĒ EKSPERTI:

Valsts policijas bijušais šefs Juris Rekšņa

Videonovērošanu pret autozagļiem nav jāuztver kā pretreakcija policijas nespējai, jo policija viena par sabiedrisko drošību un kārtību cīnīties nevar, vajag sabiedrības atbalstu un tas ir ļoti būtiski. Varam smieties, bet padomju laikos bija kārtību sargi. Ķengaragā ir viena no kārtības uzturēšanas formām un, jo vairāk viens otru sargāsim, jo labāk. Bet jāsaprot, ka ir bezjēdzīgi, ja cilvēki rīkojas un policija nereaģē. Šajos gadījumos policijai vajadzētu īpaši reaģēt. Jaunieša rīcība vērtējama ļoti pozitīvi, tikai cilvēkiem nevajadzētu riskēt un pašiem veikt aizturēšanu. 

Bijušais Valsts policijas šefs Aldis Lieljuksis

Tā ir viena tehniski labi nodrošināta cilvēka iniciatīva, kas ir apsveicama. Mašīnu ir ļoti daudz. Būtu labi, ja tie, kas redzami videoierakstos, būtu vietējie, bet tikpat labi tie var nebūt rīdzinieki un varbūt pat iebraucēji. Video redzamo cilvēku identifikācija prasīs ilgu laiku.
Šobrīd policijai vairs nav tādu resursu kā ’90.gados. Rīgā bija vesels patruļpolicistu pulks, tagad to skaits sarucis – Rīgā patrulē tikpat daudz policistu, cik agrāk vienā mikrorajonā.
Šādu cilvēku, kas pieskata pagalmu ir ļoti maz. Manā praksē bija tikai viens šāds gadījums.
Man grūti vērtēt, vai policija nav reaģējusi. Iespējams, ka policijai tur tagad taisni nevajadzētu braukt, lai zagļus neaizbaidītu. Turklāt ne jau vienmēr skaļums un redzamība nozīmē, ka policija neko nedara. Domāju, ka policijai ir pie kā pieķerties un strādāt.

SKDS direktors Arnis Kaktiņš

Te kopumā varētu runāt par vērtību maiņu. Aptaujas rāda, ka cilvēki nepamatoti gaida, ka valsts vara par viņiem parūpēsies. Cilvēki neapzinās, ka pat visideālākā valsts nespēj iedot visu. Katram pašam ir jācenšas par sevi parūpēties visdažādākajos līmeņos. 
Saistībā ar krīzi un budžeta pozīciju samazināšanu ir objektīva problēma – šķiet, ka valsts vairs nespēj veikt savas funkcijas, ko varēja agrāk. Varam kritizēt, bet naudas objektīvi nav. Cilvēki ir spiesti sākt paši par sevi rūpēties. Tas nenozīmē, ka cilvēki var izdarīt visu līdz galam, jo ir jautājums, kas ir valsts funkcijas un kāpēc valsts vispār ir vajadzīga. Taču virzība šobrīd objektīvu apstākļu dēļ ir tāda, kur iet šis Ķengaraga iedzīvotājs. Šobrīd vienkārši nav citu variantu.

Pat Lielbritānijā darbojas "neighborhood watch", kas ir ekonomiski attīstīta valsts. Tas nozīmē, ka cilvēki paši organizējas un uzmana, kas notiek apkārtnē. Tā ir filozofija, un es saskatu paralēles ar Ķengaraga iedzīvotāju. 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas