Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

papildināta - Nacionālā apvienība un SC prasa Štokenberga demisiju

Desmit Saeimas deputāti ir iesnieguši lūgumu Latvijas prezidentam Andrim Bērziņam par Saeimas ārkārtas sēdes sasaukšanu, lai izskatītu jautājumu par neuzticības izteikšanu tieslietu ministram un iekšlietu ministra pienākumu izpildītājam Aigaram Štokenbergam (Vienotība), portālu Diena.lv informēja 10.Saeimas deputāts, nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK pārstāvis Imants Parādnieks.

Aicinājumu parakstījuši Nacionālās apvienības Visu Latvijai! - Tēvzemei un Brīvībai/LNNK deputāti Imants Parādnieks, Raivis Dzintars, Einārs Cilinskis, Jānis Dombrava, Inese Laizāne, Dzintars Rasnačs, kā arī četri Saskaņas centra deputāti - Ivans Klementjevs, Ivans Ribakovs, Aleksejs Burunovs un Viktors Jakovļevs.

Iesniegumā norādīts, ka, "lai arī A.Štokenbergs ir aktīvi centies sevi parādīt kā tiesiskuma aizstāvi un uzsvērt godīgas un caurspīdīgas uzņēmējdarbības lielo nozīmi tautsaimniecības attīstībā, atklātībā ir nākuši fakti, kas liek apšaubīt paša A.Štokenberga rīcības tiesiskumu un ētiskumu, norādot uz ministra dubultmorāli".

Iesniegumā teikts, ka A. Štokenbergam daļēji piederošs uzņēmums ir iesaistīts darījumu shēmās ar nekustamo īpašumu, kuras mērķis ir bijis apiet nodokļu samaksu, kā rezultātā valstij ir nodarīti finansiāli zaudējumi vairāku simtu tūkstošu apmērā.

Deputātuprāt, pašreizējais tieslietu ministrs publiski ir izteicis nepatiesus apgalvojumus, apliecinot, ka par viņa uzņēmumiem ir samaksāti visi nodokļi. Neuzticības izteikšanas rosinātāji norāda, ka ministram daļēji piederošais uzņēmums nav nomaksājis nodokļus vairāk kā 395 000 latu apmērā.

"Šajā brīdī tieslietu ministrs atrodas interešu konfliktā. Viņš ir politiskais vadītājs ministrijai, kuras pārraudzībā atrodas maksātnespējas procesu uzraudzība, kamēr pašam piederošais uzņēmums atrodas maksātnespējas procesā. Savukārt, šo, iespējams, krimināli sodāmo darbību izvērtēšana ir policijas kompetencē, bet pašlaik A.Štokenbergs pilda arī iekšlietu ministra pienākumus," savā iesniegumā uzsver deputāti.

"Ņemot vērā gan paša A.Štokenberga, gan viņa politiskā spēka sludinātos augstos ētiskos standartus, gan augstos amatus, kādus valdībā un politisko partiju apvienībā Vienotība ieņem A.Štokenbergs, demisijas prasības pieteicēji uzskata, ka tas ir pamats Saeimai izvērtēt A.Štokenbergam doto uzticību tieslietu ministra amatam," teikts iesniegumā.

Pats Štokenbergs ar preses sekretāres Ingas Salenieces starpniecību gan aģentūrai LETA ceturtdien atkārtoti apgalvoja, ka visus likumos paredzētos nodokļus ir samaksājis, bet sīkākus komentārus par to nesniegšot.


(Pievienots A.Štokenberga viedoklis)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas