Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

papildināta - Opozīcija kritizē TP viedokļa maiņu par Saeimas atlaišanu

_Sabiedrība Citai politikai _novērtējusi Tautas partijas paziņojumu par atbalstu Saeimas ārkārtas vēlēšanu sarīkošanu nekavējoties par “kārtējo pierādījumu valdošās koalīcijas galējam cinismam un nepārtrauktiem meliem”. Arīdzan _Jaunā Laika _priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzskata, ka paziņojums parādot TP "divkosīgo dabu".

SCP secina, ka valdošajai koalīcijai nav un nekad nav bijis plāna valsts izvešanai no krīzes. “Tautas partija un valdošā koalīcija saprot, ka viņu vienīgās izredzes iekļūt nākamajā Saeimā ir pie esošā vēlēšanu un priekšvēlēšanu aģitācijas likumiem, kuros nav ierobežots „lokomotīvju princips” un priekšvēlēšanu reklāmas, jo valdošās koalīcijas saimnieki „pēdējai cīņai” gatavi ziedot miljonus,” teikts partijas paziņojumā.

SCP uzskata, ka tagad īpaši jāseko līdzi valsts attīstībai, “lai bankrotējusī vēsturē aizejošā koalīcija savos pēdējos mēnešos nespētu nodarīt vēl lielāku kaitējumu Latvijas valstij, izsaimniekojot starptautisko aizdevēju naudu.”

„Mēs visi zinām, ka stūrī iedzīts un ievainots zvērs vēl var mēģināt kampt, tāpēc mums ir jāizdara viss, lai kampēji aizejot nepaņemtu pēdējo,” norāda Aigars Štokenbergs.

Partijas "Jaunais laiks" (JL) priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa aģentūrai BNS sacīja, ka šis TP ierosinājums parādot tās divkosīgo dabu. TP bijusi viena no sludinātājām, ka šī koalīcija ir stabila, arī citi piemēri liecina, ka tās paziņojumi bieži vien ir diametrāli pretēji, salīdzinot ar iepriekš pausto.

JL atbalsta prezidenta iniciatīvu, ka pirmām kārtām jāgroza vēlēšanu likums un Satversme tā, lai gadījumā, ja jaunā Saeima, kura tiek ievēlēta, ir tikpat kurla kā šis parlaments, tautai būtu iespēja atgādināt, kam pieder vara Latvijā.

Savukārt "Pilsoniskās savienības" līdzpriekšsēdētāja Sandra Kalniete aģentūrai LETA pauda viedokli, ka pirmstermiņa Saeimas vēlēšanas var rīkot tikai tad, kad būs pieņemti grozījumi Satversmē, kas dos vēlētājiem tiesības atlaist Saeimu, grozīts Saeimas vēlēšanu likums, kas noteiks, ka drīkst kandidēt tikai vienā vēlēšanu apgabalā. Satversmes grozījumi, pēc Kalnietes teiktā, nepieciešami, lai vēlētāji zinātu, kā rīkoties, ja viņus neapmierinās arī jaunievēlētā Saeima.

Ja vienā dienā tiks rīkotas visas trīs vēlēšanas - Eiropas Parlamenta, pašvaldību un Saeimas - uzvarēs tās partijas, kurām ir vairāk naudas un cilvēku resursu, prognozēja Kalniete. Mazajām partijām varētu rasties problēmas pat "nokomplektēt" vienlaikus visus deputātu kandidātu sarakstus.

PS līdzpriekšsēdētāja arī uzskata, ka 9.Saeimai vēl ir jāpaspēj pieņemt grozījumus likumā par maksātnespēju, lai aizsargātu hipotekāro kredītu ņēmējus un uzņēmējus, kuri nespēj norēķināties ar bankām.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Saeima pieņem grozījumus priekšvēlēšanu aģitācijas likumos

Saeima nodot komisijām PS iesniegto Saeimas vēlēšanu likumā, kas paredz atteikties no lokomotīvju principa


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas