Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

papildināta - Par Ventspils svētku tiešraidēm LTV maksāja pašvaldība; Rīgas svētki būs LNT

Par Ventspils jubilejas svētku tiešraidēm Latvijas Televīzijas (LTV) ēterā, kas norisinājās gan piektdien, gan sestdien, abus vakarus ļaujot LTV skatītājus uzrunāt arī pilsētas mēram un ZZS premjera amata kandidātam Aivaram Lembergam, maksājusi Ventspils pašvaldība. LTV pārstāve Ieviņa Ancena Dienu informēja, ka «ar Ventspils jubilejas 700 + 20 atspoguļojumu LTV1 ēterā saistītās izmaksas segs LTV sadarbības partneris šajā projektā — Ventspils kultūras centrs».

Cik Ventspils pašvaldībai izmaksāja tiešraižu nodrošināšana pasākumiem, kurus turklāt vadīja arī LTV sejas - Valters Frīdenbergs un Kārlis Būmeisters, televīzijas pārstāve atteicās atklāt, aizbildinoties ar to, ka informācijas par komercdarījuma nosacījumiem nav rakstiski saskaņota ar trešo pusi. No Ventspils kultūras centra Diena atbildi uz jautājumu pagaidām nav saņēmusi.

Piektdien LTV rādīja Pilsētas domes Lielās balvas pasniegšanas ceremoniju. Balvas pasniedza A.Lembergs. Sestdien bija vairākas tiešraides no Ostas promenādes un Piedzīvojumu parka, bet vakarā tiešraidē translēja koncertu un gaismas šovu ar krāšņo uguņošanu. Pilsētas viesiem uzrunu sacīja mērs.

I.Ancena informē, ka LTV šovasar esot izteikusi piedāvājumu arī citām pilsētām sadarboties to svētku atspoguļošanā. LTV esot pārraidījusi Kuldīgas pilsētas svētku koncertu "Kad vēji dzied burās", kura TV ieraksta izmaksas esot sedzis Kuldīgas Kultūras centrs. Savukārt augustā LTV1 ēterā iekļautas trīs dienasgrāmatas, kas atspoguļos Rīgas svētku norisi, un šo raidījumu veidošanu finansiāli atbalsta Rīgas dome, uzsver I.Ancena.

Bet tiešraides no Rīgas svētkiem visas dienas garumā būs telekompānijā LNT. Pieslēgšanās pasākumiem Rīgas ielās būs no plkst.12:15. Tiešraides vadīs Māris Grigalis un Liene Zostiņa.

Jautāta, kāpēc Rīgas svētku atspoguļošanai tiešraidē izvēlēta LNT, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Elīna Dambekalne skaidro, ka svētkos būs sadarbība arī ar Latvijas Televīziju, kas veidos svētku dienasgrāmatas. Tiešraides LNT kanālā projektā paredzējis svētku producents. “Tāda bija producenta vēlme. Šoreiz izvēlējāmies LNT, 4.maijā bija Latvijas Televīzija,” kanālu dažādību pamato E.Dambekalne. Viņa piebilst, ka departamentam būšot jāmaksā tikai maza daļa no tiešraides izdevumiem, taču cik liela tā ir, viņa solīja precizēt tuvākajās dienās.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas