Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

papildināta - PLL Zatleru kā savu prezidenta amata kandidātu oficiāli pieteiks 19.maijā

Par pašreizējā Valsts prezidenta Valda Zatlera atkārtotu ievēlēšanu balsos visi astoņi apvienības "Par labu Latviju" (PLL) deputāti, un viņu kā savu kandidātu politiskais spēks pieteiks jau pirmajā dienā, kad tas iespējams, – 19.maijā.

To trešdien pēc tikšanās ar Zatleru apliecināja PLL Saeimas frakcijas vadītājs Edgars Zalāns.

"Mēs viņu izvirzījām un šodien apliecinājām, ka šo izvēli uzturam," uzsvēra Zalāns.

Zalāns arī norādīja, ka PLL ar pašreizējo prezidentu ir kopējs viedoklis visos jautājumos un arī trešdienas tikšanās to tikai apstiprinājusi.

Arī deputāts Guntis Ulmanis (PLL) sacīja, ka frakcijā nav domstarpību balsojumā par prezidenta kandidātu ‒ visi vienojušies, ka 2.jūnijā balsos par pašreizējo prezidentu.

Zatlers tikšanos nosauca par auglīgu, kurā runāts par trim tēmām ‒ ārpolitiku, demogrāfiju un ekonomiku, kas ir viņa trīs prioritātes turpmākajos gados.

Savukārt, atbildot uz jautājumu par citu politiķu paustajām šaubām, vai PLL rīkosies atbilstoši pašu iepriekš sludinātajam, viņš vien teica: "Ja frakcija pauž vienotu viedokli, kā tas bija šajā gadījumā, es viņiem ticu, man nav nekāda iemesla neticēt."

Viņš uzskata, ka šajā gadījumā nevar vilkt paralēles ar balsojumu par ģenerālprokuroru, kad Saeimas vairākums iepriekš solīja atbalstu Jānim Maizītim, bet amatā viņu tomēr nepārvēlēja.

"Tā bija iepriekšējā Saeima, kas balsoja par Maizīti. Mums ir jauna Saeima, kas ievēlēta pagājušajā rudenī ar jaunu mandātu. Un šī viņiem ir iespēja parādīt, kāds ir Saeimas un katra deputāta prestižs, parādīt, ka arī vārdi saskan ar darbiem," klāstīja Zatlers.

Uz jautājumu, kā viņš rīkosies, ja pirmajā kārtā viņu neievēlēs, Zatlers atbildēja: "Ja esmu piekritis kandidēt, man jābūt iekšējam optimismam un pārliecībai, ka man šajās vēlēšanās veiksies. Ja šaubāties par sevi, nevajag vēlēšanās piedalīties."

Zatlers gan atturējās no atbildes, vai balsojumam par valsts prezidentu, viņaprāt, vajadzētu būt atklātam, taču atzina, ka par to varētu diskutēt.

Ceturtdien Zatlers vēl tiksies ar Nacionālās apvienības deputātiem. Tādējādi viņš būs ticies ar visām Saeimas frakcijām.

(papildināts viss teksts.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas