Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

papildināta - PS par biedru aiziešanu: Kurš ir gājējs, aizies

Pilsoniskā Savienība (PS) noliedz, ka pēc Sarmītes Ēlertes un lietussargu grupas pievienošanās partijai, to ir pametuši trīs biedri. Izstājušies esot divi - Aija Cālīte – Duļevska un Jens Zvirgzdgrauds, portālam sacīja PS valdes loceklis Kārlis Šadurskis.

Izstājos tāpēc, ka Pilsoniskā savienība ir no iekšpuses sagrāvusi savu nacionālo spārnu, portālam pastāsta J.Zvirgzdgrauds. Pēc viņa teiktā, Ēlertes iestāšanās bija tikai simbolisks pēdējais piliens nemitīgā nacionālistu izstumšanas procesā, kas sākās jau februārī un martā, lai izpatiktu partneriem Vienotībā.

“Es protams neaicinu likt kandidātiem  atzīmi par nacionālismu no 1 līdz 10 un pēc šādas atzīmes sarindot kandidātus sarakstā, bet tikai norādu uz to, kas varētu interesēt svārstīgus, bet latviski noskaņotus vēlētājus. Ja šajā sarakstā būs pārāk daudz, ko strīpot, velētāji var ņemt un izvēlēties citu sarakstu,” pamato J.Zvirgzdgrauds.

Aģentūra LETA iepriekš ziņoja, ka pēc lietussargu grupas iestāšanās PS, partiju pametuši trīs tās biedri. Iemeslu savai aiziešanai neslēpa A.Cālīte – Duļevska. Viņa uzskatījusi, ka S.Ēlertes grupai tuvāka ir Sabiedrība citai politikai. “Tagad PS smaguma centrs pārsveras uz sociālu liberālismu no nacionāli konservatīva spēka," teica no PS aizgājusī biedre. Savukārt iepriekš minētais arhitekts Ingvars Vijups no partijas izstājies jau pirms nepilnām divām nedēļām. Bet Liepājas uzņēmējs Andris Grīns no partijas formāli neesot izstājies, viņš vien “iepauzējis” ar aktīvu partijas atbalstīšanu, jo devies uz ārzemēm glābt savu uzņēmējdarbību.

K.Šadurskis uzsver -  nevajadzētu gan absolutizēt Ēlertes lomu, jo jaunu biedru pievienošanās nemain``sot partijas identitāti. “Ēlertes kundzei ir savi atbalstītāji un pretinieki. Mums notika ilgas sarunas ar Visu Latvijai un TB/LNNK par iekļaušanos Vienotībā. Tas nenotika. Viena daļa bija vīlusies,” viņš neslēpa.

K.Šadurskis norāda, ka lēmums par izstāšanos no PS sekojis pēc otrdienas partijas valdes sēdes, kurā tika apstiprināti Saeimas deputātu kandidāti. “Ēlertes grupa iestājās pagājušajā ceturtdienā, bet valdes sēde notika otrdien. Es nevaru spriest par motivāciju, bet domas ir dažādas,” viņš liek noprast, ka kādu aizvainojusi neiekļaušana deputātu kandidātu sarakstā.

Nedz PS valdes locekle Ina Druviete, nedz arī partijas valdes locekle Ilma Čepāne neraizējas, ka tam varētu sekot citi partijas biedri. Visi ar Vienotību saistītie jautājumi partijā tikuši publiski pārrunāti. “Nevienam nebija nostāja – viņi vai es. Viss tika pārrunāts un lēmums bija kolektīvs,” sacīja I. Čepāne neslēpjot arī savu nostāju – kurš ir gājējs, aizies vienalga.

Par to, ka līdz ar S. Ēlertes ienākšanu partijā varētu mainīties tās vērtības nepiekrīt nedz I. Druviete, nedz arī partijas valdes locekle I. Čepāne. “Neatzīstu cilvēkus, kuri ar putām uz lūpām vicina karogu aizstāvot nacionālās vērtības, bet tai pašā laikā dara lietas, kas ar šīm vērtībām nav savienojamas,” sacīja I. Čepāne. Līdzīgs viedoklis ir arī I. Druvietei: “Latviešu valodas un kultūras saglabāšana ir iemesls, kādēļ esmu politikā. Gribu atspēkot jebkuras bažas par to, ka šīs vērtības varētu atslābt,” sacīja I. Druviete. Viņa to nepieļaušot un ir pārliecināta, ka S. Ēlerte un viņas domu grupa arī iestāsies par šīm vērtībām.

(papildināta ar 2. un 3.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas