Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

papildināta - Publisko nodomu vēstuli SVF

Finanšu ministrijas (FM) interneta mājas lapā pirmdien publicēta Latvijas nodomu vēstule Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF), kas tika parakstīta šā gada 27.jūlijā, informē Finanšu ministrija (FM).

Vēstuli parakstījuši Ministru prezidents, finanšu ministrs, Latvijas Bankas prezidents, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja un valdības koalīcijas partiju valžu priekšsēdētāji.

Kā informē FM, otrdien ministrija izskatīšanai valdībā virzīs grozījumus Latvijas ekonomikas stabilizācijas un izaugsmes atjaunošanas programmas ieviešanas rīcības plānā. Grozījumi izstrādāti, lai īstenotu nodomu vēstulē SVF un ar Eiropas Kopienu noslēgtajā Saprašanās memorandā iekļautos fiskālos, finanšu un strukturālo reformu pasākumus, nosakot par plāna izpildi atbildīgās un līdzatbildīgās institūcijas un informācijas sniegšanas termiņus par plāna īstenošanas gaitu.

Attiecībā uz 2010. gada budžetu valdība apņēmusies samazināt budžeta deficītu līdz 8,5% no IKP. Viens no pasākumiem, lai palielinātu ieņēmumus ir paplašinār nekustamā īpašuma nodokļa bāzi, ar nodokli apliekot visas dzīvojamās ēkas, teikts vēstulē. Nodomu vēstule paredz 2010. gadā neindeksēt pensijas.

Ja būs nepieciešamība, tiks apsvērta arī PVN paaugstināšana līdz 23% un no 2010.gada 1.janvāra palielināts iedzīvotāju ienākuma nodoklis līdz apmēram 25% tiem iedzīvotājiem, kuru ienākumi mēnesī pārsniedz 500 latus, teikts nodomu vēstulē.

Nodomu vēstulē arī solīts, ka 2011.gadā valdība plāno vēl vairāk samazināt budžeta deficītu, lai 2012.gadā tas nepārsniegtu 3% no IKP. Valdība apņēmusies izvairīties no nodokļa palielināšanas darba ienākumiem, bet sola mazināt izdevumus divās jomās. Valsts pārvaldē, lai 2010. gadā izdevumi atalgojumam valsts pārvaldē uzturētu zem 7% no IKP, veicot papildu algu samazinājumus. Valdība solījusi arī sagatavot pensiju reformu, lai nodrošinātu pensiju sistēmas trīs līmeņu ilgtspēju.

“Mēs ar starptautisku palīdzību un ciešā sadarbībā ar sociālajiem partneriem līdz 2010. gada 1. jūlijam sagatavosim arī pensiju reformu. Mēs pārskatīsim visus speciālos pensiju režīmus. Reforma tiks ieviesta no 2011. gada 1. Janvāra,” sacīts vēstulē.

Atgādinām, ka, lai arī nodomu vēstuli ir parakstījuši koalīcijas partiju pārstāvji, pagaidām valdībā nav panākta vienošanās par jaunu nodokļu ieviešanu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Nodomu vēstule SVF angļu valodā

Nodomu vēstule SVF latviešu valodā (neoficiālais tulkojums)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas