Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

papildināta - Repše neizslēdz, ka SVF prasīs lielāku izdevumu samazināšanu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
jautājums
j
Cik lielas saimniecības. Ir jābūt noteiktai platībai, lai tehnika sevi atpelnītu. Bet, ja tehnika sevi neatpelna, zemnieki produkcijai nekad nebūs konkurētspējīga cena. Ir tāda lieta kā darbu plānošana Un kolhozos ne jau tehnikas pēc palika uz lauka, bet cilvēku attieksmes. Tagad taču zemnieki savai peļņai strādā.
zvirbulēns
z
Atlaist Saeimu, atlaist Saeimu! Repše.
Orange Monk
O
Varbūt beidzot saņemties valsts bankrotam un Latviju būvēt pašiem. Lēni, toties pamatīgāk nekā līdzšinējos 18 gadus... Šobrīd glābjam zviedru nekaunīgās bankas, kuras iebaroja bāleliņu alkatīgos pamuļķus, bet viedās valdības savu partiju alkat;ības dēļ kreditēšanu nebremzēja: visi jau tur tik stulbi nebija, lai nesaprastu... Valsts bankrots vajadzīgs tieši tādēļ, lai pie Latvijas durvīm ar JēLīšu šveicaru Dombrovski nestātos kārtējā aizdevēju rinda, kas, protams, teiks: finansu stabilizācijai, tikai neiedomājieties sildīt savu ekonomiku par mūsu naudu, mēs ta''cu jums aizdodam, lai paši pelnītu jūsu naudas atlikušās druskas! Vai to tik grūti redzēt un saprast?!
Janis ll
J
... un cilvekiem beidzot PARSTAT VAIDET par valsts uznemumiem kurus it ka prihvatizejot ATAPTIES UN SAPRAST KA NE JAU SAEIMA AR 100 DEPUTATIEM IZZAGA LATVIJU TUKSU. Bet saeimas deputatu atbalstitajos VALSTS UZNEMUMU SADIBINATAJOS MEITAS uznemumu DZUNGLOS KUR VELNS KAJU VAR NOLAUZT TA NAUDA TIEK ZAGTA! ir tikai viena izeja visus valsts uznemumus pardot! UN NEBUS VAIRS KUR ZAGT!
Janis ll
J
PRIEKSLIKUMS IR KA SAMAZINAT BUDZETA DEFICITU LIDZ SVF NOTEIKTAJIEM 5%! TO PRIEKSLIKUMU ZINA VISAS NAMAMATES UN IR LOTI VIENKARS! PARTRAUKT VALSTIJ APMAKSAT NARKOMANUS SPORTISTUS!( IETAUPIJUMS 600 MILJONI LS) PARTRAUKT BUVET NEVIENAM NEVAJADZIGO BILIOTEKU KUR PELNU SANEM NOTEIKTI POLITISKI GRUPEJUMI!( IETAUPIJUMS 600 MILJONU LS!!) IZTIRGOT VISUS VALTS UZNEMUMUS KORUPCIJAS PEREKLUS! ( PELNA VISMAZ VAIRAKI MILJARDI!) PARTRAUKT FINANSET NEVIENAM NEVAJADZIGO RADIO UN TV! SABIEDRIBU LIELISKI VAR INFORMET PRIVATIE SAZINAS LIDZEKLI! PARTRAUKT LATTELEKOMA SKIEST NAUDU KAUT KADAS NEVIENAM NEVAJADZIGAS CIPARU TV IEVIESANAI! TURPINAT TADA PASA GARA UN IETAUPISIES MILARDI!!! TO ZIN KATRA NAMAMATE BET NEZIN REPSE!!!
zvirbulēns
z
Repše, atdod miljonu. Belakoņ. :)))
Lelle
L
Nav vis tik vienkārši ar tiem zemniekiem kā Tu te domā! Lauksaimniecība nav tā joma, kur ražošana notiek zem jumta. Kad iet sēja, tad visi darbojas ar traktoru un sējmašīnu un katra diena ir svarīga, kamēr mitrums zemē turas, kad notiek lopbarības sagatavošana, tad siena vākšana noris tikai labos laika apstākļos, kad jākuļ labība, der tikai saulainās dienas, savukārt kartupeļus vāc septembrī un arī tikai dienās, kad nelīst un var uz lauka tikt virsū ar kombainu. Nu tad pasaki, lūdzu, kā izgrozīsies sie zemnieki, ja ta tehnika būs iegādāta uz 5-6 saimniecībām?! Tāpēc jau kolhozos palika uz lauka hehtāriem kartupeļi un labība, siena savākšana arī negāja. Bet tā valsts aizies pa burbuli ka nemetas. Jautājums: Kas mūs savāks kā vergus? paliek atklāts.
jautājums
j
Bet vai tad katram zemniekam bija jāpērk savs traktors? Vai tad kaimiņi nevarēja kooperēties? Viens pērk traktoru,bet otrs kombainu ? Par džipiem es vispār klusēju...Neticu, ka ES naudu deva Vai tad viena pagasta zemnieki pienotavu nevar nodibināt, lai krejumu, biezpienu un sieru ražotu? Nelielos apjomos, bez konservantiem un adekvātās cenās ? Un pa tiešo tirgotu ? Ko valdība ? Līdz pašvaldību vēlēšanām mēģinās kaut kā novilkt.. Jo JL reitingi labi. Un varbūt būs vēl pāris mēnešus.Ja nemēģinās kaut ko radikālu darīt... Jā deflācija ir slikti, bet arī devalvācijai ir ļoti nopietnas blakus parādības. Es pat nezinu, ko no šiem ļaunumiem izvēlēties. Pa labi iesi nāvi satiksi, pa kreisi iesi galu dabūsi. Neko nedarīsi, nomirsi uz vietas Bet mēs esam aplī iekšā... Kā atvarā... Un mēs tālu neesam Titaniks. Tā laivele
ciniķis
c
Valdība ir neapskaužamā situācijā - no vienas puses SVF prasības, no otras - pašvaldību vēlēšanas un sociālā spriedze SVF prasību izpildes gadījumā. Interesanti tikai, pie kādiem deflācijas cipariem mēs nonāksim pie sociālās katastrofas? Varbūt tad, kad vēl atlikušajiem strādājošiem iedzīvotājiem ienākumi būs 90 gadu līmenī? Bet zemniekus vainot nevar - tie smalkie traktori bija obligāta opcija kopā ar tā saukto ES fondu naudu. Šajā bezmaksas peļu slazdā kā siers bija nosacīta haļava, kā slazda nāvējošās atsperes - kredīts bankā uz procentiem, kā labums šī slazda izgudrotājiem - ES ražotāju traktoru noiets austrumeiropas tirgos. Citus traktorus ( nesmalkākus, ekonomiskākus un lētākus nemaz pirkt nedrīkstēja, naudu "deva tikai ES ražotiem traktoriem).
jautājums
j
Mums tikai nemieru tikai pietrūka. Pilnam haosam. Mūsu lauksaimnieki sapirkuši katrs savu traktoru, to dārgāko un smalkāko.Katrs uz saviem 50-100 ha.Un kā, lai tā tehnika atpelna sevi kā ražošanas līdzeklis? Un atbalstīt vajadzētu tikai saprātīgu kooperēšanās politiku. Citādāk mūsu lepnie kalnu ērgļi banku procentos Arābu Emirātus izputinātu. Uzņēmējdarbības efektīva stimulēšana nemaz nav tik vienkārša. Īpaši, lai tā būtu rezultatīva nevis vienkārši valsts budžeta izlaupīšana atsevišķu personu labā. Ja amerikāņi valsts dotāciju izmaksā sev prēmijās, tad par mūsu veiklajiem darboņiem', kas ir dzimuši shēmotāji, pat bail padomāt. Bet valsts tūlīt būs katastrofas malā. Mums atkal priekšā ir Brīvības cīņas. Šoreiz tikai kaujas lauks būs ekonomika...
Vecais
V
9.maijā būs graurtiņi un dedzināšanas....
Lelle
L
Paldies par novērtējumu, bet ekonomists gan neesmu. Toties man ir loģiskā domāšana un septītais prāts, kas ļauj daudzas lietas izpīpēt patstāvīgi. Tikai ražošanas un pakalpojumu sfēras uzņēmejdarbības stimulēšana(veidi var būt visdažādākie) no valdības puses, ļaus mums sākt rāpot no tās bedres ārā. Piem. pirmajos Latvijas neatkarības gados K.Ulmanis ļāva visām zemnieku saimniecībām, kuras veica kapitālo būvniecību(īpaši atbalstīja lopu kūtis), ņemt kredītus valsts bankā un kad ēkas bija uzceltas, kredītprocentus atlaida.Tā attīstījās lauksaimniecība. Pie mums jau pietiktu ar to, ka nogrieztu korupciju un zagšanu augstākajās varas struktūrās, tad arī atrastos nauda attīstībai un uzņēmējdarbībai. Skat, kur uz 16 ugunsdzēsības mašīnām nozog 700 000,-Ls!!! Pagaidām braši tiek turpināta maznodrošināto aplaupīšana, kuri nespēj paši pretoties. Briest nemieri...
jautājums
j
Kādā veidā valdība var uzlikt uzmanību uzņēmējiem ? Radīt labvēlīgu vidi ? Nodokļi, birokrātiskās operācijas ? Viennozīmīgi pareizi pasākumi. Bet ko tas līdzēs , ja nebūs, kas šos pakalpojumus vai preces pērk. Ja nebūs pirktspējas iekšējā tirgū. Un nevar atbalstu uzņēmējdarbībai dalīt kā pabalstus. Ir jābūt kaut kādām garantijām. Nu kāpēc ir jāatbalsta vēl kāda PR firma? Lai gan Jūs, Lelle, neapšaubāmi šai jomā esat spoža. Mēs jau drīz tikai Jūsu dēļ būsim ar mieru balsot par SCP Un birokrātiju , protams, ir jāmazina, bet tas nedrīkstētu būt iegansts, lai uzņēmēji savu dzīves līmeni ( BMW, ceļojumi un pilis) noturētu uz necivilizētas darbaspēka ekspluatācijas rēķina. Bezdarba apstākļos viegli dabūt darbiniekus,kas strādās bez līgumiem un tātad bez sociālajām garantijām. Bet tas būs ļoti īslaicīgs risinājums . Jo darbaspēks izbrauks. Nav 90tie, ir cita pieredze un citas valodu zināšanas. Ir jāsāk strādāt pie valsts attīstības plāna. Pie drosmīga plāna !
ciniķis
c
Runāja, ka vajagot samazināt izdevumus par 700 miljoniem latu, reāli izstrādāja grozījumus ar samazinājumu 252 miljoni latu, bet arī to izdarīja ar pabalstu noņemšanu, algu samazināšanu valsts pārvaldē par 20%. Ja SVF nepiekrīt 7% deficītam, tad es nezinu, ko valdība ar JL darīs, vēlēšanas ir jūnijā un katastrofu pieļaut nedrīkst. Bet, tādā gadījumā, ja mēs izdomājam budžetu ar 5% deficītu, tas nozīmē, ka no ekonomikas vajag izraut ārā vēl kādus 250-300 miljonus, jeb kā tas skaisti saucās "samazināt izdevumus". Ja, lai ietaupītu 252 miljonus biaj jāgriež algas par 20% un jāgriež nost pabalsti māmiņām, tad es domāju, lai "ietaupītu" vēl 250-300 miljonus algas valsts sektorā ir jāgriež nost par 40-50%, bet arī ar to pašu ietaupījums nebūs būtisks, un tad, sanāk, ka jāķeras pie bezdarbnieku pabalstu samazināšanas un kā pēdējais salmiņš - pensiju samazināšanas. Jo pensionāru ir visvairāk, un tur "ietaupījums" būtu vislielākais. Tomēr, šādā gadījumā, no pamatīgiem sociālajiem nemieriem un 100% noziedzības pieauguma neizbēgt. Par kredītņēmējiem un mājsaimniecībām šāda scenārija gadījumā es pat negribu runāt, tas ir masveida bankrots vienos vārtos ( varu derēt, ka jau 20% algu samazināšana stipri palielinās nemaksātāju skaitu). Faktiski, ja samazina ekonomiku par 500 miljoniem latu deflācija kļūst nevis pakāpeniska, bet nekontrolējama un stihiska.
slota
s
Ir tāda avīze " MK Latvija " /krievu valodā / , pēdējā Nr. analizēta visu bijušo prmjeru rīcība .To darījusi astroloģe un psihiatrs , kurš par Repši teicis : ...gan izteikumi, gan rīcība ,gan ķermeņa kustības liecina , ka mūsu priekšā ir cilvēks ar nepastāvīgu psihi . Tādi spēj iegaumēt visus Seima autoparka nummurus, pieprasīt , lai algu izmaksā tikai drukātās banknotēs ,bet žēl ,ka viņš ir politikā -varbūt viņam slimība progresē. ... Vai nebūs taisnība?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas