Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

papildināta - Rīgas dome daļēji publisko Dienvidu tilta būvniecības izmaksas

Šodien Rīgas pilsētas attīstības departamenta mājaslapā publicēta Dienvidu tilta izmaksu tāme pa vairākām pozīcijām, piemēram, projektēšanu un atsevišķām tilta daļām. Tiesa, specifiska informācija par katras tilta detaļas cenu uz aptuveni 50 lappusēm plašākai publikai nodota netiks, jo tā ir daļēji konfidenciāla, saka Dienvidu tilta būves direkcijas vadītājs Eduards Raubiško, norādot, ka ikviens ar to personīgi var iepazīsties uz vietas direkcijā.

Diena jau rakstīja, ka pirms divām nedēļām Dienvidu tilta celtniecības tāmi uzdeva publiskot pilsētas mērs Jānis Birks (TB/LNNK). Viņš nenorādīja, cik specifiskiem jābūt datiem, bet galvenā prasība bija, lai tāme būtu ikvienam skaidri saprotama. J.Birks arī apņēmās sekot līdzi kā rīkojums tiek izpildīts. Tā kā E.Raubiško ir pārliecināts, ka iedzīvotājiem nebūtu jāzina, cik maksā, piemēram, urbpāļu izveidošana, balsti, monolītās konsoles u.c. tilta detaļas, jo tajās orientējās tikai šaurs speciālistu loks, pirmdienas vakarā publiskots tikai tāmes kopsavilkums. Tajā atklājas, ka, piemēram, paša tilta būvdarbi izmaksā 29,5 miljonus latu, estakādes un uzbērumi virs 20 miljoniem, brauktuves un ietves 7,1 miljoni, bet projektēšana - 2,4 miljoni.

Ar pilna apjoma izvērstu 1. kārtas tāmi (aptuveni 3000 pozīciju un apakšpozīciju) jebkuram interesentam iespējams iepazīties klātienē Dienvidu Tilta direkcijā, iepriekš piesakoties Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Klientu apkalpošanas centrā.

Jāatzīmē, ka 2004.gadā Latvijas republikas Ekonomikas Ministrijas Valsts būvinspekcija ir organizējusi būvprojekta „Dienvidu tilts pār Daugavu” sadaļā „Finanšu piedāvājumu specifikācija” sniegto aprēķinu pārbaudi. Saskaņā ar pārbaudes rezultātiem būvniecības izmaksu aprēķins orientējoši atbilst būvniecības tirgus situācijai 2003.gadā, kad tika iesniegti piedāvājumi projekta realizācijai. Tilta projektēšanas un celtniecības izmaksas sākotnēji tika plānotas aptuveni 85 miljonu latu, taču kopā ar inflācijas uzcenojumu tās sasniegs ap 133 miljoniem. Šajā summā netiek rēķināti kredītu procentu (6% gadā) maksājumu 20 gadu garumā, kā arī tilta pievedceļu būvniecība, kas ir krietni dārgāka par pašu tiltu.

Publiskotais Dienvidu tilta tehniskā projekta pamattāmes kopsavilkums

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas