Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

papildināta - Saeima atbalsta pieprasījumu Godmanim par padomēm un valdēm

Šodien Saeima ar vienas balss pārsvaru atbalstīja deputātu opozīcijas deputātu pieprasījumu premjeram Ivaram Godmanim (LPP/LC) _Par valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību padomes un valdes locekļu skaitu, to atalgojumu un kompensācijām. _Līdz ar to minētais pieprasījums būs jāskata Saeimas sēdē. Pieprasījumam saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli var pievienot lēmumprojektu par neuzticības izteikšanu. Tomēr viena no pieprasījuma autorēm Ilma Čepāne (PS) norādīja, ka šāda iespēja pagaidām nav apspriesta.

Par pieprasījuma atbalstīšanu nobalsoja 39, pret 26, bet atturējās 12 deputātu. No koalīcijas deputātiem par pieprasījumu nobalsoja Guntis Eniņš (ZZS), savukāt vairāki sēdē klātesošie koalīcijas partijas deputāti nav balsojuši – Jānis Eglītits (TP), Ingmārs Līdaka (ZZS), Raimonds Pauls (TP), Inese Šlesere (LPP/LC) un Pēteris Tabūns (TB/LNNK).

Pieprasījumu iesniedza Ilma Čepāne (PS), Anna Seile (PS), Sandra Kalniete (PS), Kārlis Šadurskis (PS), Gunārs Laicāns (PS), Visvaldis Lācis (bezpartejisks), Aigars Štokenbergs (SCP), Artis Pabriks (SCP), Inguna Rībena (JL) un Vitālijs Orlovs (SC).

G. Eniņš žurnālistiem paskaidroja, ka ir balsojis par pieprasījumu Saeimas sēdē dzirdētā iespaidā, kurā izskanēja viņam daudz jaunu faktu par atalgojumu uzņēmumos. "Es tomēr gribu skatīties cilvēkiem godīgi acīs," teica G. Eniņš.

ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis pēc balsojuma pienāca pie G. Eniņa, tāpēc opozīcija viņam pārmet spiediena izdarīšanu uz G. Eniņu. A. Brigmanis žurnālistiem teica, ka viņš pēc balsojuma piegājis tikai aprunāties ar deputātu, jo pieprasījuma komisijā premjers I. Godmanis jau bija izstāstījis, kas tiks darīts, lai padarītu saprotamāku šo atalgojumu sistēmu valsts un pašvaldību uzņēmumos.


(papildināta ar pēdējām divām rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL:


Saeimas deputātu pieprasījums Ivaram Godmanim

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas