Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

papildināta - Segliņš nekomentē Drošības policijas rīcību

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Vienkārši Latvijas pilsonis
V
Super! Man patīk, Drošības policija jau atklāti draud arestēt komentētājus par izteikto viedokli, vienkārši super! DP pat brīdina, ja pateiksit, tādu frāzi - arests, ja pateiksit vel tādu teikumu - arī arests... nu normāli. Laiki atnāca! Vai tiešam DP doma, ka cilvēki tik bailīgi, tomēr beidzas 1937.gads, vai ne...
cron
c
Cik reāla ir Latvijas pārvēršanās par policejisku, fašistisku valsti, kurā cilvēks baidās atvērt muti, lai izteiktu savas domas vai pat pajokotu? Pirmie panākumi šajā lietā ir jau sasniegti. Paldies Drošības Policijai! Vienīgā cerība, ka ES mums to nepieļaus. Segliņam vajadzētu atvainoties cietušajiem un atlaist no darba īpaši pārcentīgos nejēgas, kas vainojami pie šī skandāla. Visiem iesaku aiziet uz bibliotēku, un paņemt un izlasīt Džordža Orvela grāmatu "1984".
zvirbulēns
z
Maizītis ir memļakiņš, tukša vieta, turklāt nekam nederīgs jurists, turklāt ar noslieci pakalpot it kā vajdzīgajā virzienā, pat, ja likumi neļauj ( likumus viņš nezin, tādēļ pats domā, ka ir bezgala godīgs, kas kalpo taisnīgumam). Starta svilpīti DP nosvilpa no valdības, bet kas te tas trakākais, ka DP, pirms ko lēma, saskaņojās ar ģenerālprokuratūru, ar Maizīti. P.S. Segliņa muldēšanu esmu pamanījis arī es, bet šoreiz viņš noturējās likuma rāmjos, un tas priecē, kur ,savukārt prokuratūra, tiem atkal uzspļāva. P.S. Neba nu par velti, Maizītis, tiko tika iecelts amatā uz otru termiņu, krita un salauza abas rokas, paātrinājums strādā. :)))
zvirbulēns
z
Paldies, zobgalīt, par iestāšanos ! Tev ir sestais prāts, tas nu ir tiesa!
Lāpītāja.
L
šoreiz Tava dusma ir pamatota. Tikai nu Maizītis jau nav karstas putras strēbējs,var būt pēc brīža teiks ar kaut ko,cerēsim.Un par Segliņa klusēšanu pazobojos tikai tāpēc,ka viņš bieži vien komentē jautājumus kur varētu to arī vēl nedarīt,jo tā ir specifiska ne viņa lauciņa lieta,kur vajadzētu vispirms kaut ko uzzināt un tad runāt, kā bija,piemēram, tajā spiega lietā.Interesanti,kas lika tiem DP istiem tik pārspīlēti rosīties,vai R.pats gribēja paspodrināt pogas,kas maz ticams jo ir slinks kā maiss, interesanti, kas nosvilpa starta svilpīti? Kā Tavu zvirbuļprāt varētu būt?
Lāpītāja.
L
P.S. atstāju brilles darbā, tādēļ rakstu knapi redzot burtus,atvainojos par biežajām burtu kļūdām..
Lāpītāja.
L
Jā,tiwau,tiwa,ībsargu sistēma ir gana raiba,kā dzeņa vēders un tur tā sitācija biezi vien veidojas no daudz un dažādiem faktoriem,kur,piekrītu,paša neatlaidībai arī nav tā mazāka loma,man ir nācies strādāt ar cilvēkiem,kam kartojamas tiesu lietas, esmu lasījusi dažādu instanču tiesu spriedumus vai atteikumus.Tur reizem(pārsvarā gan pirmās instances tiesās 90.jos gados tiesnešu kompetences līmenis brīžiem ir bijis tik zems, ka šausmas pārņem,jo cilvēks ir sniedzis prasību sakara ar īpašuma tiesību atjaunošanu balstot savu praaību un norādot konkrētus faktus,dokumentus,likuma punktus, bet spriedumu saņēmis tādu kur pilnīgi ignorēts tas par ko ir prasījums un spriedums balstīts uz pavisam citu faktu un dokumentu cēloņsakarību.Ir redzēts ka man atnāk cilvēks kirš saka,ka viņa mātei,kam mir ierobežota rīcībspēja ir izkrāpts vērtīgs namīpašums pa daļām ,cilveks paņēmis advokātu,griezies tiesā,pirmajā sēde izskatot lietu tiesnese labvēlīgi uzklausa liecības,piekrīt kajāpieprasa papildus dokumenti par ekspertīzi,par daudz ko,pat ar intonaciju izsaka izbrīnu par to, ka 7 istabu dzīvokļi Rīgas prestižajā centrā "pirkti" no vecās sievietes par 4000-7000 Ls.Tomēr līdz ko nejauši noskaidrojas ka atbildētajs ir ļoti politiskajās aprindās redzama cilvēka tuvs rads, advokāts atklāti pasaka savam klientam, ka atsakās no lietas,cits ļoti slavens advokats arī kad pie viņa griežas pasaka ka neuzņemsies, jo negrib bojāt attiecības ar šīm aprindām.Uzņemas lietu cits slavens advokāts, kas newbaidās skandālu, bet ir acīmredzami iesaisīts plaši zināmajā shēmā,kad "pārmet"savu klientu, jo otra puse pārmaksā gan viņam gan tiesnesim, un jau nākamaja tiesas sēe tā pati tiesnese sēž ar akmens cietu seju,neņem vēra nekadas legālas Latvijas tiesu psihiatrijas ekspertīzes,ļauj atbildētajam uzaicināt Pēterburgas psihiatrijas ekspertu, kurš izsaka vērtējumu bez ilgakas personas novērošanas.Tiek grozīts viss ta, ka iznak beigās,ka vecā mammīte redz dzīvokļus kuplā skatā ir pārdevusi par sviestmaizi būdama pie pilnas saprašanas,bet rīcībnespēja viņai iestājusies taisni tūlīt pēc tam,bez maz nākamajā dienā.Nu visādi brīnumi ir redzēti,visadas prokuratūras atbildes arī ir lasītas,biezi vien no tām var redzēt ka nav gribējies iedziļināties un vesela virkne iesniegto dokumentu un atsauču uz pārkāpumiem vasts iestāžu darbā(nī fiktīva inventarizācija) ir ignorēti .Pārsvarā tās visas ir īpašumu lietas. Bet par ko es gan piekrītu par visiem 100% arī man dzīvē ir nācies novērot un ne jau tikai tiesu lietās vien ,visos citos gadījumos arī,ka Dieva rīkste mūsdienās sasniedz vainīgos ātri vien, nemaz nav jāgaida bībeliska grēku piemeklēšana līdz 4 .augumam.Tagad ir paātrinājums.
klusais
k
Lai nu paliek . Ir jau arī citi stāsti pasaulē , nav jau man te uzdevums kādu pārliecināt. Ir jau ar lietas ,kur likmes ir augstākas par pāris simt tūkstošiem.
zobgale
z
Protams, nemaz pret to nestrīdos! "Visi jau tikai cilvēki" - visi grib ēst, tāpēc arī teicu - ka man vismaz toreiz "izģērbt" cilvēku, tb, atbrīvot viņu no pāris simtiem tūkstošu izdevās, jo par katras instances pretlikumīgu/apšaubāmi likumīgu lēmumu (t.sk., par visu triju līmeņu tiesu un par visu 4 līmeņu prokuratūras lēmumiem...) ir takses, kuras jāsedz ar priekšapmaksu... Un - katrs nākamais līmenis maksā arvien dārgāk. Tai pat laikā - ar katru nākamo līmeni tieši iepriekšējo līmeņu "lēmēji" ir starpnieki apmaksas nokārtošanai... Sistēma, kas senāk vispār perfekti strādāja. Tiesa, šī sistēma nestrādā, tb, paši viņi to nepielieto, ja viņiem rodas kaut mazākās, bet pamatotas, aizdomas, ka otra spēles puse nav ar pliku roku paņemama - resp., ja ir risks uzrauties uz neatlaidīgu un gana apķērīgu "urķi", tad spēle norit godīgi. Pat tad, ja otra spēles puse ir "pasaules apceļotāja spalvainā roka"! Arī šāda ir mana dzīves pieredze! Tāpēc, ka ne tikai draņķus, bet, lai cik jokaini nebūtu, lielāko daļu tieši krietnus cilvēkus esmu kā tiesnešus sastapusi. Laikam "augstākā vara" uzskatīja, ka esmu tādus pelnījusi. Vismaz vairākumā tieši tādus sastapt. Un daudz reiz pieredzēt, kad pati neticēju - ka, hei, re, tiesā var nabags ij "naudas maisu", ij "varas krēslu" vienā mierā vinnēt! Un ne reizi vien manu ticību dzīvei augstākā vara šādi ir nostiprinājusi... :) Mana pieredze, kā redzi, nav vienveidīga. Tomēr, atļaušos teikt, ka gana bagātīga, lai es varētu atļauties spriest par patiesajiem cēloņiem nejēdzībām tiesiskuma ne/veidošanā mūsu valstī. Jo viss, diemžēl, balstās tikai uz privāto iniciatīvu - uz trakajiem, kuri mēģina izgrauzties cauri vieni paši tiesu varas sistēmas zirnekļu tīkliem, nevis uz prokuratūru kā tiesiskuma uzraugu valstī, ko likumi it kā prasa... p.s. "Augstākā vara" nekad negaida bez pamata... Ja Tev liekas, ka "gaida", tad drīzāk ir tā, ka Tu pats neesi, piedod, gluži "balts un pūkains"... Tāpēc, iespējams, augstākā vara nevis gaida, bet vienkārši nejauc līdzsvaru...
klusais
k
Manā gadījumā augstākā vara vēl tikai gaida . Manā gadījumā spalvainā roka sniedzās līdz pasaules apceļotājam un tā līmeņa ļaudīm. Nezinu ,kurš tur ko varētu darīt. Bet nu par Maizīti ,lai nu paliek, gan jau laiks visu saliks pa vietām. P.S. Pēc prokuratūras jau vēl nāk tiesa un tur jau ar brīnumi notiek ne mazāki...
zobgale
z
p.s. Starp citu, man ir cita "sajūta" nekā Tev par zvibulēna iemesliem - manuprāt, viņa iemesli ir tikpat objektīvi kā man. Jo arī viņš saprot, to pašu ko es - ka dēļ prokuratūras kliedzošās nekompetences un noziedzīgā slinkuma mūsu valstī zeļ un plaukst noziedzība, nevis ejam uz tiesisku valsti! Jo prokuratūra hroniski neveic savu ar likumu uzlikto pienākumu - uzraudzīt un reāli aktīvi strādāt, lai izskaustu masveidīgos un nekaunīgos likumu pārkāpumus visos mūsu valsts pārvaldes līmeņos!
zobgale
z
Jā, arī manā pieredzē ir skaisti piemēri. Tiesa, daudzi... :) Bet tēmā "ir situācijas, kas virs šīm varām ir augstākas varas.." - jā, viena ģenprokuratūras prokurore saņēma reiz (baigi sen - citā gadsimtā, pat gadu tūkstotī... :) ) iesniegumu, un pat ar visiem nepieciešamajiem pierādījumiem un norādēm uz tiem!, par triju policistu, viena DP policista, viena VUGD inspektora, divu privātpersonu un prokurores, kā arī rajona tiesneses apzināti safabricētu lietu un uz tās pamata noorganizētu izspiešanu, un mēģināja iekustināt lietu - nozīmēja divas pārbaudes... Diemžēl... :) Paldies šai prokurorei, ka viņa trāpījās ceļā starp daudziem citādiem, kuri nedarīja neko - jo tikai viņas dēļ es nezaudēju savu saprātu, bet gan ieguvu ticību - ka visi prokurori nav vienādi, ka tur ir arī cilvēki, nevis tikai tupas, prasti uzpērkamas naudas mašīnas... Maizītis gan ir, mazākais, nulle manās acīs kopš tā laika - drīzāk es teiktu, ka viņš ir milzīgs mīnuss... un, zini, lai tiesiski reglamentētā ceļā man izdevās vien tas, ka, izmantojot visas pārsūdzības iespējas un instances, izdevās "izģērbt" - novest līdz bankrotam galveno izspiešanas pasūtītāju, privātpersonu, līdz tam nesatricināmi iedomīgu savā visatļautībā vietējo uzņēmēju, tad par pārējo parūpējās augstākās varas - divi policisti ātri tika aizsaukti uz "labāko" pasauli, vēl viens ieguva invaliditāti..., bet pēc laika pats laikam izdomāja, ka "tas dieva sods" un nāca lūgt piedošanu, jo saprotot, par ko viss tagad nākot pār šo... Negribēju piedot - bet nespēju nepiedot, jo puspilsēta man teica, ka patiesi smagi ejot ir pašam, ir ģimenē... Piedevu! Jā, visvairāk iesaistītā rajona tiesnese arī sāka baisi slimot, pat uz labu laiku "pazuda no skatuves"... Resp., labi redzēju, ka augstākā vara ir bargāka par mani, par jebkuru cilvēku tiesu - to nevar apmānīt. Katrs dabūja adekvāti saviem "nopelniem"! Un jau pāris gadu laikā pēc tam... Lūk, par šo augstāko varu vajadzētu Maizītim un ikvienam viņa padotajam kādreiz sākt aizdomāties... Tev arī neskādēs! :P
klusais
k
Par valsts struktūrām bij pieminēts tā iemesla dēļ ,ka zvirbulēna komentāros nemitīgi tiek piesaukts Maizītis , liekot noprast, ka ir bijusi kāda konkrēta saskare , acīmredzot darba jautājumos - es esmu brīvs no šādiem kontaktiem ar valsts amatpersonām un skatos uz situāciju no cita redzes viedokļa. P.S. Manā pieredzē par tiesu sistēmu, prokuratūru un policiju ir viens skaists piemērs ,kuram esmu gājis cauri pats - diemžēl esmu sapratis ,ka ir situācijas, kad virs šīm varām ir augstākas varas un tapēc arī bieži vien saprotu kaut vai to pašu Maizīti .
zobgale
z
Patiesībai par godu tomēr jāatzīst - ka arī mani ir savureiz, brīžiem, pārņēmušas tik trakas dusmas, ka arī ir bijuši vājuma mirkļi un tāpat ir sagribējies bumbu uzspridzināt tiesas zālē, nevis pacietīgi un uzmanīgi taustīties pa šauro tiesas diskusijas - sacensības noteikumu taciņu... Par ko tas liecina, jau teicu - jā, arī es esmu tikpat emocionāla, ar tikpat 'nenobriedušu psihi'. :P
zobgale
z
Skaidrībai: izvilkumu no Prokuratūras likuma sagatavoja mana roka. Otrkārt - priecājos, ka kādas rokas vadīta, tb, tikpat "nejauši" kā parasts, sajutu, ka man tieši šī lapa jāatver un paguvu tomēr vēl laikā, lai iejauktos diskusijā. Un zvirbulēnam "tēmu celt" piepalīdzētu... :P Treškārt... Ir jautājums "klusajam" - kāpēc "klusajam" šķita svarīgi postscriptumā pieminēt "nekad neesmu strādājis valsts struktūrā algotu darbu, tāpēc mans dzīves stāsts nav saistīts cieši ar valsts struktūrām"? Jautāju tādēļ, ka diskusija, tās konteksts šeit, neprasīja šādu "atklāsmi" - tā neko neargumentē, nepaskaidro, tādēļ disonē - izlec kā "sarkans pleķis" tēmā, ar to pievēršot tieši šim "faktam" it kā neadekvātu - nepelnītu uzmanību. p.s. Nomoda sapnis jeb fantāzija "par taisnības ieviešanu tiesu sistēmā ar AK 47" liecina par, maigi izsakoties, nenobriedušu psihi. Tb, liecina par cilvēku, kurš nav pratis kādos gadījumos diskutēt tiesu zālēs pieņemtajos diskusiju formātos, ievērojot tur pieņemtus spēles noteikumus = procesa tiesību un pienākumu normas, tādēļ ir alcis "ar dūri" pierādīt "savu taisnību" diskusijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL:

Aizturētais lektors neuzskata, ka ir ko pārkāpis

Mūziķa joks par bankām beidzas ar kriminālprocesu

Diskusija "Ventas Balsī"

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas