Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

papildināta - Segliņš nosūta draudīgu īsziņu žurnālistei

"Jūs savā naidā un žultī pret TP esat sajukuši prātā. Varbūt Tev Tavs raksts šķiet asprātīgs, bet lieta ir bīstama, jo, nīstot TP, jūs sedzat kriminālnoziegumu un visatļautību KNAB. Jums būtu mēlei jānokalst, kad sakāt "tiesiskums". Ja ne tikai žultaini mūs nīstat, bet arī vēl spējat vērtēt, padomājiet ko dariet.

Mareks Segliņš." Šādu draudīgu īsziņu savā mobilajā telefonā sestdien no Tautas partijas pārstāvja, iekšlietu ministra saņēma Dienas žurnāliste Baiba Rulle. Avīzes tās dienas numurā bija publicēts viņas raksts, kurā tika aplūkota iespēja, ka naudas pazušana KNAB, kuras kontekstā tiek skatīta iespēja atstādināt biroja vadītāju Alekseju Loskutovu, varētu būt provokācija, ar kuru, iespējams, saistīti Tautas partijas spēki.. Šādu versiju kā vienu no iespējamajām Dienai apstiprinājuši vairāki avoti, bet kategoriski savu saikni ar to noliegusi TP.

"Es neatsaucu nevienu savu vārdu," otrdien apgalvoja M.Segliņš, kurš šādu īsziņu sūtījis, jo uzskata, ka Dienas raksts ir "nelietība un noziedznieku piesegšana".

"Pirmā reakcija ir tāda, ka ministram ir steidzami nepieciešams atvaļinājums, ja viņš sāk žurnālistei šādas īsziņas sūtīt," saka politologs Ivars Ījabs, jau nopietnāk piebilstot, ka M.Segliņa īsziņā trūkstot argumentu un šāda veida taisnošanās un lāsts par mēles nokalšanu "neceļ valdības prestižu". Viņaprāt, šādā situācijā TP vajadzētu saglabāt mieru, pat ja partija uzskata, ka tiek apmelota, jo līdz tiesiskam iznākumam vairs nav tālu. Taču viņā raisa aizdomas tas, ka pašlaik A.Loskutova jautājumā TP politiķi "iziet no rāmjiem un acīmredzot visi sāk nervozēt", jo neko tādu no ierasti šādos gadījumos nosvērtās TP agrāk neesot nācies redzēt.

TP sava ministra izteikumus nevēlas kritizēt. "Uzskatām, ka Mareks Segliņš kā pilsonis un kā cilvēks ir tiesīgs uz šādu, lai arī emocionālu reakciju, saskaroties ar klaji nepatiesu, cinisku baumu kampaņu, kuras mērķis acīmredzami ir novērst uzmanību no noziedzīgiem nodarījumiem, kas notikuši KNAB, un atbildības par tiem," šādu TP vadītāja Aigara Kalvīša viedokli Dienai pauda TP preses sekretārs Arno Pjatkins. Savukārt valdības vadītājs Ivars Godmanis (LPP/LC) nekomentēs privātu saraksti, sacīja viņa preses sekretārs Edgars Vaikulis.

Tomēr šorīt intervijā Latvijas Radio Godmanis atzina, ka Segliņam vajadzēja atturēties no šāda soļa. "Katram cilvēkam arī ir savi nervi. Principā tas, ko Diena uzrakstīja tādā varbūtības formā [..]. Viņu versija stingri sasaistīta ar Tautas partijas darbu, cilvēkiem, ar šo te naudas zagšanu. Es saprotu šīs te reakcijas," teica Godmanis. "Es neesmu runājis ar Segliņa kungu, kas viņu vadīja teikt šādas lietas, bet... It kā jau būtu jānoturas rāmjos," noteica Godmanis, uzskatot, ka TP ir pārliecināta, ka kāds viņus vienkārši nīcina laukā.

Kā jau ziņots, šopavasar citus ministra izteikumus - mājienus, ka ir papētīts, kas finansēja tautas sapulci pērnruden Doma laukumā, un ka pēc tam ir dzēsti finanšu dokumenti, lai neredzētu īstos finansētājus, - izvērtēja Tiesībsargs un atzina, ka ministra izteikumi atstājuši iespaidu uz cilvēktiesībām veidā, kas Eiropas Cilvēktiesību tiesas lēmumos atzīts par tiesību pārkāpumu. Amatpersonas nedrīkst cilvēkus ar iebiedēšanu kavēt izmantot viņu tiesības, atzinumu pēc tam skaidroja speciālisti.

(papildināta ar Godmaņa viedokli 5. rindkopā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

ĪSZIŅA


"
Jūs savā naidā un žultī pret TP esat sajukuši prātā. Varbūt Tev Tavs raksts šķiet asprātīgs, bet lieta ir bīstama, jo, nīstot TP, jūs sedzat kriminālnoziegumu un visatļautību KNAB. Jums būtu mēlei jānokalst, kad sakāt "tiesiskums". Ja ne tikai žultaini mūs nīstat, bet arī vēl spējat vērtēt, padomājiet ko dariet.


Mareks Segliņš."

Provokācija?

Par kuru rakstu ir runa? Lasi šeit!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas