Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

papildināta - Segliņš: šī koalīcija vairs nav rīcībspējīga

Tautas partijas paplašinātajā valdes sēdē piektdien ir secināts, ka Ivara Godmaņa (LPP/LC) vadītā valdība vairs nav rīcībspējīga un tās pastāvēšanai līdz ar to vairs nav jēgas, _Dienu _informēja partijas priekšsēdētājs Mareks Segliņš.

Premjera I. Godmaņa pārstāvis Edgars Vaikulis Dienai norādīja, ka vēl nav sazinājies ar Ministru prezidentu, taču viņš apliecināja, ka I. Godmanim nebija informācijas, ka TP valde plāno izskatīt šādu jautājumu. Sagaidāms, ka premjers vispirms vēlēsies dzirdēt TP vadības viedokli, pirms komentēs situāciju koalīcijā.

TP šādu secinājumu esot guvusi pēc Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) brīdinājumiem premjeram, ka ZZS atsauks ministrus, ja netiks pieņemts zemnieku atbalsta pasākuma plāns. M.Segliņš uzskata, ka partneru rīcība ir bezatbildīga, un šādā situācijā valdība vairs nevarēs pieņemt nevienu grūtu, atbildīgu lēmumu.

TP Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis uzskata, ka Zemkopības ministrija (ZM) nav izsmēlusi ne savus iekšējos finansiālos, ne intelektuālos resursus, kur vispirms vajadzētu meklēt atbalstu lauksaimniekiem, vēsta aģentūra LETA. TP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs uzskata, ka "šajā gadījumā zemkopības ministrs Mārtiņš Roze ir darbojies kā zemnieku arodbiedrības priekšsēdētājs, nevis ministrs". Kučinskis apgalvoja, ka TP šobrīd nedomājot par jaunu partneru piesaisti esošajai koalīcijai vai pilnīgi jaunas valdības izveidi. "TP valdes lēmums par izstāšanos no koalīcijas šodien nav pieņemts, par to tiks lemts pirmdien, 2.februārī, valdes sēdē," aģentūru LETA informēja Kučinskis.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs bija manāmi samulsis intervijas laikā ar Dienu par TP paziņojumu: "Es domāju, ka TP piedēvē mums milzīgas, pārdabiskas spējas. Ja mēs traucējam Tautas partijai īstenot viņu mērķus… Grūti komentēt. Ja mēs esam iestājušies par zemnieku interesēm un tas ir valsti destabilizējoši..." Viņš uzskata, ka šobrīd viņš neredz problēmas, kā dēļ koalīciju uzskatīt par rīcībnespējīgu. Pirmdien ir valdības ārkārtas sēde un jautājumi ir steidzami jārisina. "Ko mēs muksim prom un nerisināsim šos jautājumus? Es domāju, ka tas ir bezatbildīgi," pauda A. Brigmanis. Viņš gan atturējās komentēt, kāda ir TP motivācija, šādi rīkojoties.

Jau vēstīts, ka TP piektdien paplašinātā valdes un partijas reģionālo nodaļu pārstāvju slēgtā kopsēdē diskutēja par tās turpmākās darbības stratēģiju, aģentūrai BNS iepriekš norādīja TP Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis. Uz jautājumu par konkrētiem sēdes darba kārtības jautājumiem tomēr TP valdes pārstāvis atbildēja visai izvairīgi, vien piekrītot, ka ar nodaļu vadītājiem pārrunājama arī partijas pārstāvju tālākā darbība, lai strādātu pie partijas reitinga uzlabošanas. "Nav jau arī noslēpums, ka mūsu [Tautas partijas] reitings ir zems... un mums reģionos ir cilvēki, ar kuriem jārunā par to, ko darīt," piebilda TP valdes pārstāvis, atkārtoti uzsverot, ka būtiskākais patlaban ir "analizēt situāciju un domāt".


(papildināta ar 2. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


ZZS varētu atsaukt savus ministrus

TP par ZZS paziņojumu: partneri tā nerīkojas


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas