Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

papildināta - Šlesers labējās partijas neatstāšot opozīcijā

LPP/LC mēra amata kandidāts Ainārs Šlesers, kas joprojām nav zaudējis pārliecību par savas komandas uzvaru Rīgas domes vēlēšanās, aicina nebiedēt vēlētājus ar Šlesera un Ušakova (SC saraksta līderis Nils Ušakovs) tandēmu. «Tikai nevajag tagad biedēt, ka Šlesers veidos koalīciju ar kreisajiem. Es piespiedīšu visas labējās partijas strādāt un nebūs nekādas kreisās koalīcijas,» Dienai teica A.

Šlesers, atzīstot, ka šajā koalīcijā tiks uzaicināti visi politiskie spēki, kas būs saņēmuši vēlētāju uzticību un pārvarējuši iekļūšanai Rīgas domē noteikto 5% barjeru. Tātad, visticamāk, arī _Saskaņas centrs_.A.Šlesers neredz problēmas sastrādāties labējām un kreisām partijām, jo jau tagad _SC _domnieki Rīgā esot ar valdošās koalīcijas atbalstu nonākuši dažādos amatos un strādājot kopā ar šīm partijām. A.Šlesers arī nedomā pēc vēlēšanām gatavot koalīcijas līgumu, kas līdz šim noteica valdošo partiju sadarbības principus, jo, viņaprāt, «Rīgā nav jānodarbojas ar lielo politiku, bet gan jārisina saimnieciskie jautājumi lielā koalīcijā». Ne labējie, ne kreisi vieni nevarot izvest Rīgu no krīzes, uzskata LPP/_LC _saraksta līderis.

Rīgā «neies cauri» Aināra Šlesera līdz šim piekoptā politika, kad viena atsevišķa joma tika attīstīta, atņemot līdzekļus citām tautsaimniecības nozarēm, teica Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK). Kā piemēru viņš minēja Rīgas lidostu.

«Šlesers pārdala visu kopējo naudu un pēc tam vēl lielās. Lai pilsēta varētu harmoniski attīstīties, būs jāspēj sabalansēt pilsētas attīstība ar sociālo jautājumu risināšanu,» teica J.Birks, nebūdams pārliecināts, vai A.Šlesers ir tam gatavs.

Būdams satiksmes ministrs, viņš ir nevis veicinājis, bet drīzāk bremzējis Rīgas transporta sistēmas attīstību, teica J.Birks. Viņš arī prognozē, ka A.Šlesers nekļūs Rīgas mērs.

(papildināta ar J.Birka teikto)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA:

 

Šleseram cittautiešu vidū lielāks atbalsts

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas