Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

papildināta - Šlesers neizslēdz iespēju kandidēt Rīgas domes vēlēšanās

Satiksmes ministrs un viens no LPP/LC līderiem Ainārs Šlesers, kas kritiski vērtējis Rīgas domes vadības darbu, neizslēdz iespēju 2009.gadā kandidēt Rīgas domes vēlēšanās un pretendēt uz Rīgas mēra amatu. «Rīga stagnē un pilsētai ir vajadzīgs mērs, kas ar savu aktīvu rīcību var aizraut citus, jo Rīgai ir jākļūst par starptautisko biznesa, finanšu un tūrisma centru,» Dienai ceturtdien sacīja A.Šlesers. Viņš gan neesot vēl galīgo lēmumu pieņēmis, jo līdz vēlēšanām ir vairāk nekā gads, taču «domāju, ka es nebūtu tas sliktākais Rīgas mērs,» teica A.Šlesers.

LPP/LC jau tagad ir domes koalīcijā un no partijas ievēlētais Almers Ludviks ir viens no domes priekšsēdētāja vietniekiem. A.Šlesers, kas sevišķi kritizēja domes neprasmi sapost Rīgu Ziemassvētkos un gadumijā, sacīja, ka viņa kritika vērsta pret visu galvaspilsētas vadību, taču atbildība tomēr esot jāuzņemas Rīgas mēram Jānim Birkam (TB/LNNK). «Viņam vēl ir laiks pierādīt sevi un, ja Jānis Birks tiks galā ar pienākumiem, tad būs iespēja strādāt ilgāk,» teica A.Šlesers.

Kā jau ziņots, laikraksts Telegraf, pamatojoties uz A.Šlesera pēdējā laika izteikumiem, rakstīja, ka ministrs sev varētu būt nolūkojis galvaspilsētas mēra krēslu, jo tieši ar Rīgu visvairāk arī esot saistītas viņa biznesa intereses. Uz A.Šlesera iespējamo interesi par mēra krēslu norādījis PCTVL deputāts Jurijs Sokolovskis, prognozējot, ka A.Šlesers būs savas partijas lokomotīve pašvaldību vēlēšanās pēc gada. Arī politologs Ivars Ījabs piekrīt viedoklim, ka Rīgas mēra amats politiķim varētu likties pievilcīgs. Politologs redz viņam labas iespējas uzvarēt vēlēšanās, taču nedomā, ka viņš pirms laika atteiksies no ministrijas vadības.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas