Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

papildināta - Šodien īslaicīgi līs; nedēļas nogalē vietām nolijusi mēneša norma

Pirmdien starp mākoņiem uzspīdēs saule, dienas gaitā daudzviet, it sevišķi Vidzemē, gaidāms īslaicīgs lietus, vēsta meteorologi.Vairāk mākoņu būs valsts ziemeļos, savukārt dienvidu rajonos biežāk spīdēs saule. Pūtīs mēreni stiprs dienvidrietumu vējš. Tā ātrums brāzmās visā valstī sasniegs 12-16 metru sekundē.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +16..+19 grādiem, vēsāks būs Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē: +13..+14 grādu. Rīgā mākoņu daudzums palielināsies un ir gaidāms neliels, īslaicīgs lietus. Dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 14 metru sekundē. Gaiss galvaspilsētā sasils līdz +18 grādiem.

Ciklona ietekmē aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijā bagātīgi lija, un nokrišņu daudzums vietām sasniedza visu jūnija mēneša normu, aģentūra BNS uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūrā.

Visstiprāk lijis Dobeles apkārtnē, kur mēneša norma nolija pat vienas diennakts laikā: svētdien nokrišņu daudzums Dobelē bija 65 milimetri.

Svētdien stipri un ilgstoši lija daudzviet Kurzemē un Zemgalē, kā arī Rīgā. Rīgas lidostā nokrišņu daudzums svētdien sasniedza pusi no mēneša normas, bet kopumā aizvadītajās brīvdienās nolija 42 milimetri jeb divas trešdaļas no mēneša normas.

Latvijas austrumu daļā svētdien lija tikai vietām un īslaicīgi, bet stiprāk lija iepriekšējās dienās. Piemēram, Daugavpilī piektdien un sestdien kopumā nolija 57 milimetri lietus, kas atbilst trim ceturtdaļām no mēneša normas.

(papildināta ar pēdējām 4 rindkopām)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas