Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta - Šovakar vētra sasniegs kulmināciju, pirmdien vējš rimsies

Svētdienas pēcpusdienā un vakarā vētra jūras piekrastē sasniegs kulmināciju, bet pirmdien vējš sāks pakāpeniski pierimt, prognozē sinoptiķi.Kā ziņo BNS, vēl līdz svētdienas vakaram dienvidrietumu vēja brāzmas jūras piekrastē sasniegs 23-27 metrus sekundē, arī vietām iekšzemes rajonos saglabāsies vēja brāzmas līdz 15-20 metriem sekundē.

Vakarā arī daudz līs.Tuvākajā naktī dienvidrietumu, rietumu vējš brāzmās sasniegs 13-18 metrus sekundē, jūras un līča piekrastē 22-25 metrus sekundē. Naktī līs, Kurzemē un Vidzemē arī stiprs lietus, iespējama krusa. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +6..+11 grādiem.Dienā vējš iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem, brāzmās sasniedzot 13-17 metrus sekundē, jūras un līča piekrastē vēl 20-24 metri sekundē. Arī dienā visā valstī brīžiem līs, bet Vidzemē iespējamas stipras lietusgāzes ar krusu.Gaisa temperatūra dienā pa būtiski nepaaugstināsies un būs +6..+9 grādi, jūras piekrastē līdz +12 grādiem.Rīgā līs gan naktī, gan dienā. Naktī dienvidrietumu vēja brāzmas sasniegs 15 metrus sekundē, no rīta, iegriežoties ziemeļrietumu vējam līdz 18 metriem sekundē. Gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā būs +8..+9 grādi.Pēc Boforta skalas par vētru uzskatāms vismaz 21 metru sekundē stiprs vējš.

Jau ziņots, ka jūras piekrastē Kurzemē nepilnas diennakts laikā nolijusi puse mēneša normas. Stiprā vēja dēļ aptuveni 2000 mājsaimniecību, pārsvarā Vidzemē, ir palikušas bez elektrības.

Visvairāk lijis Pāvilostā, kur nokrišņu daudzums sasniedzis 37 milimetrus, daudz arī Ventspilī - 35 milimetri. Pamatīgas lietavas bijušas arī citviet Kurzemē un Vidzemes rietumos. Liepājā nolijuši 20 milimetri lietus, Kolkā un Ainažos 19 milimetri, Talsu apkārtnē 14 milimetri.

Rīgā nolijuši ap septiņiem milimetriem, bet vismazāk lijis Daugavpilī - tikai viens milimetrs lietus.

Kā Latvijas radio pastāstīga uzņēmuma Latvenergo pārstāvis Andris Siksnis, stiprā vēja nodarīto postījumu dēļ aptuveni 2000 mājsaimniecību Latvijā ir bez elektrības. Pārsvarā bez elektrības palikuši mājokļi Vidzemē, vismazāk cietuši esot Latgalē un Kurzemē.

(papildināts ziņas sākums)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas