Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

papildināta - SVF un EK iesaka dzelžainu tēriņu kontroli, sankcijas amatpersonām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
jūrmalniece
j
Valsts, kur amatpersonas var tik atklāti izšķerdēt nodokļu maksātāju līdzekļus, un tiem nekas par to nedraud (kā vakadienas ziņa par Kastēnam un Asarim iegādātajiem ipod un datoriem) ir pelnījusi šādu attieksmi, - lai aizdevēji rīkojas tieši tā un ne savādāk. Vēlreiz pateicība LPP/LC un pārējo 'darītāju' partiju vēlētājiem.
.Tā.
.
Viņi ir aizmirsuši, ka viņi ir tautas Kalpi,bet nevis kungi. Viņi nezin kas kalpiem jādara,tad lai palasa pasakas. Kad kalps uzurpējas par kungu tautai,tad tādai tautai vajadzīga pašapziņa , kā atbrīvoties no slinkiem ,bezatbildīgiem kalpiem,kuri uzurpējušies virs tautas ,un paverdzina tautu.Nevis SVF ir jānosaka ,kas jādara ,bet gan tautai, kas ir kungs pār Latviju,un kurai pēc satversmes ,pieder vara. Latviešu tauta ir aizmirsusi ka viņai pieder vara. Tautai jāņem iniciatīva savās rokās ,un skaidri jāpasaka kas tautas kalpiem ir jādara ,bet ja viņi negrib tautas labā nopietni strādāt,tad šiem kalpiem jāparāda attiecīga vieta . Tautai vajadzīga pašapziņa , gudrība un enerģiska pieeja,un parādīt ,ka mēs kā kungi valdam savā zemē.
.Drīz sagaidīs.
.
SVF,lai piespiestu valdību strādāt, vajag noteikt viņiem stipru algas samazinājumu ,un izejot no uzlikto pienākumu izpildes laikā un kvalitātē,šo algu attiecīgi palielināt. Kamēr viņi paši sev noteiks algas ,un krīzes sekas neizjutīs nopietni uz savas personīgās ādas,nekas jau burtiski nemainīsies. Tikai tad ,kad naudas samazinājums tā kārtīgi skartu viņu personīgos naudas makus,tad varbūt sāktu sarosīties,un sāktu apjēgt ,ka jāsāk strādāt nopietni tautas labā ,kā pilnvarotiem tautas ievēlētiem kalpiem. Lielās algas viņus tikai iežūžo slinkumā un atbildības trūkumā pret saviem pienākumiem tautas priekšā. Paēdušais jau nepaēdušo nesaprot.
Человек
Ч
Вообще, эти новости на рус.дб.лв появились на несколько часов раньше.
Человек
Ч
Пока гром не грянет, мужик не перекрестится. Тяжелые времена наступают для латышского чиновничества (так больше не поворуешь). И вообще для латышского народа - но ему-то уже давно тяжело, с тех пор, как распался Советский Союз. А кому сейчас легко:-)
nejēgām
n
Komentētāji,sametam 142 milj.un dzīvojam zaļi tālāk!
Asterix
A
SVF rekomendaacijas ir logiskas, pamatotas. Turklaat...normaalaa sabiedriibaa vadiiba rekomendee, nevis paveel ultimaata veidaa. Ja LV nepildiis rekomendaacijas, tad tai nav vietas normaalaa sabiedriibaa, tirguu. Ja muusu sabiedriiba veel nav sapratusi, ka sistemaatiska dziivoshana paari saviem liidzekliem, korupcijas veicinaashana (vai kaads vispaar ir aktiivi staastiijis ikvienam LV iedziivotaajam, kas ir korupcija un kaadu ljaunumu taa dod ikvienam no mums in long term?) nav normaals pamats ilterminja attiistiibai, tad muusu sabiedriiba nav pelniijusi neko vairaak kaa valsts bankrotu, bezdarbu, pagrimumu, tumshos laikus. Tas, ko vajadzeetu - maaciities no kluudaam, lai neljautu taas kaadreiz kaadam atkaartot - apzinaati vai neapzinaati. Viens likums visiem - tatad pirmais solis ir sakaaartot likumdoshanu. Ieviest un iistenot vienotu veertiibu sisteemu - noteikt un meeriit katra cilveeka produktivitaati valsts liimenii. Godiiga un pamatota atalgojuma sisteema. Logiska un izveerteeta karjeras piramiida - lai izgliitiibas sisteemai ir veertiiba, lai visi saprot, ka taa ir visa pamats. Tikai taa shii valsts spees pastaaveet un attiistiities.
ezis
e
Varu droši apgalvot - izliekas neredzam. Pie mums viss kā parasti, neskatoties uz SVF EK iebildumiem - tiks izjauktas tās lietas, kas strādā un nemza nav uzpūstas, bet tās, kas nekad nav strādājušas, paliks, bet turpinās nestrādāt. ... Vārdu sakot, viss notiek kā vienmēr - gribējām kā labāk, bet... sanāca, kā sanāca.
Joks
J
Aizmirsu pajautāt- vai tad arī Ministru Kabinets nav ierēdņi un amatpersonas? Ko Latvijā vispār uzskata par amatpersonu, biroja darbinieku? Patrieksim skolu direktorus, patrieksim policijas un ugunsdzēsēju vadību, patrieksim pašvaldību vadību? Nu tad gan būs baigi forši. Ir ļoti viegli kulstīt mēli un visus, kas organizē un sargā sabiedrības dzīvi apsaukāt un pieprasīt viņu padzīšanu. Ko tad atstāt? Nespējīgus politiķu vietas aizņēmušus cilvēciņus, kuriem lielākajai daļai ir tikai interese par krēslu? Varbūt ka šajā sabiedrībā ir jāsāk ar kāda cita patriekšanu, ar to, kas nepārtraukti biedē un soda, bet nedod priekšlikumus racionālu izmaiņu veikšanai tai pašai ļaunajai birokrātijai. Biedēt spēj katrs muļķis. Kas strādās?
Joks
J
Baidos, ka dažs labs dzīvi Latvijā vēlas padarīt par murgu. Jeb arī tā vienkārši ir baidīšanas kampaņa Jaunā laika stilā, lai beigās parādītu, cik viņi bija gudri. Godmanis arī baidīja, bet vismaz stāstīja. Šī kompānija dzīvo kā partizāni.
x
x
nju- kads te brinums- prasa, lai izdara, ko valdiba solijusi- visados nodomu protokolos svf, piemeram:) laikam nokaitinati ar?:)
Pareģojums ir piepildījies
P
Latvija nonaaks citu varaa!!!!!!!
Raitis
R
jāāāāāāāāāāāā.......vispār mazliet kauns,ka citas valsts pārstāvis, mums iedod pa pēcpusi, te tik daudziem, augstākās izglītības,bet darbi,kā 5. klasē... vai viņi tiešām neredz, lietas būtību ,vai izliekas ,to neredzam...?????..... ja jau tik stingri,ņem tad laikam uzticības mūsu deputātiem, viņi nerada..... man patika tā frāze, lai nepaliek tikai uz papīra..... nu....jāāāāā
auns
a
Kāda demokrātija? Mēles kulstīšana, nekas vairāk jau arī netiek dots. Ja man ir tukšs maciņš, tad arī demokrātiju es nevaru sajust, jo esmu stipri ierobežots - iekalts nabadzības važās.
Dombrovskim
D
un vispar ,man loti patik sis SVF prasibas, beidzot musu valdibai varbut izbeigsies risanas reflekss

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK


Informatīvais ziņojums par SVF un EK misijas rezultātiem

Ko rekomendē SVF un EK?

Veidot budžetu laikposmam līdz 2010.gada decembrim ar deficītu 4,9% no IK

Pilnveidot atbildību ministriem un amatpersonām

Sākt valsts pārvaldes reformu pēc iespējas agrāk, racionalizēt algu noteikšanas sistēmu

Pārskatīt pašvaldību budžetus

Slēgt ārpusbudžeta fondus

Nodrošināt pilnīgu finanšu ministra kontroli par visiem lēmumiem ar fiskālo ietekmi

Nodrošināt kontroli par strukturālo reformu īstenošanu un finansiālo ieguvumu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas