Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

papildināta - Tiesa neatļauj 16.marta pasākumus

Administratīvā rajona tiesā (ART) noraidījusi biedrības Daugavas vanagi Latvijā (DVL) pieteikumu, līdz ar to iecerētais leģionāru gājiens 16.martā netiek atļauts. Kā _D_ienu informēja ART priekšsēdētāja palīdze Evita Elliņa, pilnais spriedums būs pieejams no 3.aprīļa. Tiesa noraidījusi arī Rīgas domnieka Genādija Kotova (PCTVL) un biedrības Rodina (Dzimtene) pieteikumus, lai tiesa atceļ Rīgas domes (RD) lēmumus liegt sarīkot protestus pret leģionāru gājienu.

Ceturtdien šīs sūdzības tika skatītas slēgtās sēdēs, jo G.Kotovs tiesā pauda lūgumu iepazīties ar Drošības policijas (DP) vēstulēm, uz kurām RD atsaucās, pamatojot pasākumu nesaskaņošanu. DP pārstāvis sacīja, ka tas ir iespējams, ja tiek nozīmēta slēgtā sēde un G.Kotovs parakstās par šo ziņu neizpaušanu, pretējā gadījumā var tikt izpausts valsts noslēpums.

Kā ziņots, DVL vadītājs Jānis Atis Krūmiņš 16.martā bija pieteicis gājienu ar ziedu nolikšanu no Doma baznīcas līdz Brīvības piemineklim no pulksten 13 līdz 14. No pulksten 10 līdz 13 pie Brīvības pieminekļa sapulci vēlējās rīkot Rodina, savukārt G.Kotovs to plānoja no plkst.17 līdz 18. DP apsvērumi, ka pie Brīvības pieminekļa 16.martā būtu "liela dažādu provokāciju un agresīvas rīcības iespējamība no malas, kas varētu pāraugt grūti kontrolējamās nekārtībās" lika RD atbildīgajai komisijai aizliegt visus trīs plānotos pasākumus.

(papildināta 1. rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Grīnbergs : protestēt pret 16.martu varētu Uzvaras parkā

Paziņo par drošības pasākumiem 16.martā



Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas