Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

papildināta - Urbanovičs: Lemberga kļūšana par premjeru būtu labākais risinājums

Venstpils mēra Aivara Lemberga kļūšana par premjerministru būtu labākais un godīgākais risinājums, uzskata Saskaņas centra Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs, komentējot bijušās ZZS biedres Ingrīdas Ūdres ieteikumu premjera amatā iecelt A. Lembergu. J. Urbanovičs Ingrīdas Ūdres teikto vērtē kā labu vēlējumu.

“ZZS vēlētājiem Aivars Lembergs ir galvenais simbols, daudzi balsoja par ZZS tāpēc, ka aiz viņiem stāv Lembergs. Iespējams, ka viņs premjera amatā būtu labākais un godīgākais risinājums, jo šobrīd viņš stāv malā un izsaka savas idejas, un tas liecina, ka viņš vēlētos piedalīties vairāk un paplašināt savas pilnvaras,” norāda J. Urbanovičs.ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis uzsver, ka A. Lembergs neapšaubāmi ir labākais premjera amata kandidāts un ZZS to vienmēr teikusi. Par iespējamo Ingrīdas Ūdres agtriešanos ZZS rindās viņš atzīst: “Pašlaik tas nav aktuāls jautājums.”Vienotības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis norāda, ka nepazīst A. Lembergu tik labi, lai spētu novērtēt, vai viņš var ieņemt premjera amatu. “Acīmredzot Ūdres kundze Lembergu pazīst labāk un spēj novērtēt viņa kvalitātes,” tā bijušās Saeimas spīkeres izteikumus komentē Dz. Zaķis.

Savukārt Vienotības deputāts Kārlis Šadurksis norāda, ka būtu dīvaini, ka ministru prezidentam, katru reizi izbraucot no valsts ārvalstu vizītē, izbraukšanai būtu jāprasa atļauja no ģenerālprokrurora.

K. Šadurskis arī uzsver, ka ZZS runā par A. Lembergu kā premjera kandidātu tikai tāpēc, ka viņam ir labi reitingi.

"Taču es nekad neesmu jutis patiesu vēlmi no ZZS viņu iedabūt šai amatā. I. Ūdres iztiekumi ir sabiedrisko attiecību gājiens," tā koalīcijas deputāts.

Jau vēstījām, ka bijusī Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre uzskata, ka Ventspils mērs Aivars Lembergs ir pietiekami gudrs cilvēks, kas varētu arī uzņemties valdības vadīšanu.

"Manuprāt, tas nebūtu sliktākais variants. Varbūt pat labāks," piektdienas rītā intervijā LTV raidījumā Labrīt, Latvija! sacīja I.Ūdre.

(Papildināts ar K.Šadurska viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas