Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

papildināta - Uzņēmēji: valdības aicinājums iesaldēt algas paaugstinās produktu cenas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Stiebriņa
S
300 ls uz rokas 'sodien ir laba alga. Par ko brēc?
Stiebriņa
S
Nesapratu kāpēc algu NEpaaugstināšana palielinās produkcijas cenu!!!! Darba spēks taču NEkļūs dārgāks!
reptilis
r
Liela daļa cilvēku neko nav dzirdējuši ,ne arī kāds viņus ir centies iepazīstināt ar ekonomiskajām teorijām,kuras nesakrīt ar superliberāļu viedokli! Tādas idejas,kādas bija H.Fordam vai Keinsam viņiem ir tukša skaņa.....ta lielais vairākums pie mums sagatavoto žurnālistu ,kuri raksta par ekonomiku ,ir totāli haltūristi- nopietnas sistēmiskas analīzes nav ne par ekonomiku,ne par pārvaldi!
Sociāldemokrāts
S
Manuprāt, te nu ir tas gadījums, kad Latvijas valdošie politiķi ir tik pārāk "labējāki" par Latvijas uzņēmējiem vai darba devējiem, ka negaidīti saņem uzņēmēju pamatotus iebildumus. Mūsu dienās nevar būt truli labējs, uzskatot, ka "labējs"="labs" un jo "labējāks", jo ir "labāks". :) Ar "labējo" šeit domāju uzņēmēju interešu pārstāvniecību, ar "kreisumu" - darba ņēmēju vai algoto darbinieku interešu pārstāvniecību. Jābūt interešu līdzsvaram. Tas izriet pat ne no kristīgās morāles un ne no Marksa - Ļeņina sociālā taisnīguma idejām. Tas izriet no dabas likumiem, no termodinamikas likumiem. Saražotās preces kādam ir jānopērk un jāpatērē, jo citādi zūd jēga ražot preces un iestājas pārprodukcijas / patērētnespējas krīze. Paskaidrošu saprotamāk. Man šobrīd vajag vairākas preces un pakalpojumus (auto remontu, dažas mēbeles, benzīnu u.c.). Es to nevaru atļauties nopirkt, jo nav naudas. Kāpēc man nav naudas? Mani klienti mazāk pērk no manis un maksā mazāk par maniem pakalpojumiem, jo arī maniem klientiem nav naudas. Ja privātā sektorā mans darba devējs pēc valdības aicinājuma maksās mazāk, arī es pirkšu vēl mazāk. Bet mazā valstī viss ir pārskatāms kā uz delnas - mani klienti ir tie, kuriem es pats esmu klients. Es no viņiem pērku preces un pakalpojumus, viņi no manis pērk manus pakalpojumus. Un ja samazināsies algas, tad visi pirks mazāk - krīze būs dziļāka, nodokļu ieņēmumi arī samazināsies, jo saruks pirkumu skaits un apjoms... Tad nāksies atkal palielināt nodokļu procentus, cerot, ka valsts budžetā tā ienāks vairāk naudas ierēdņu algām... Un te nu, izskatās, ir tas cēlonis - privātā sektorā jāsamazina algas, lai kvalificēti darbinieki no valsts sektora nemuktu uz privāto sektoru, jo valsts sektorā algas samazināt liek budžeta taupīšana vai konsolidācija (kā dažiem tīk to dēvēt). Latvijas ekonomika nespēj uzturēt tik lielu strādājošo ierēdņu skaitu... Ko nu darīt? Spējīgākie nāks uz privātsektoru, mazāk asie sēdēs bez darba vai brauks uz ārzemēm meklēt darbu... Sāpīgi, bet tāds nu ir tas kapitālisms... (Piebildīšu, ka šajā gadījumā okupācija nav vainojama esošajā ekonomiskajā krīzē.)
Svins
S
kaut kā dīvaini - darbiniekiem tiek iesaldētas algas, bet darba devējiem tas rada zaudējumus. manuprāt, neloģiski. bet par ideju kopumā - es būtu gatavs atteikties no algas paaugstinājuma cēlā mērķa vārdā.
reptilis
r
Kur ir brīvais tirgus?
micro
m
Nafig tas eiro vajadzīgs. Vēl vajadzētu ievērojami paplašināt lata koridoru, un tirgus fiksi visu noliks savās vietās. Citādi LV tāds komas slimnieks pie SVF pudeles.
Tuvu tam
T
Šis aicinājums ir nekrietns, un grābstīšanās gar svešu naudu.
maxis
m
Privatajaa sektoraaa algas jau sen ir mazakas kaa valsts ieredniem un amatpersonam. Taa kaaa mazini savejiem, krretin!
lats
l
Kaa vispar var regulet algas privatajaa sektoraa! Privatais maksaa tik cik nopelna un var atlauties. Dombrovskim labak butu jasamazina algas Latvijas un Citadeles bankas, Fuktukam utt. Nevis bazt degunu kur nevajag!
Arturs M
A
Vai 200 Ls lielveikalos ir liela alga,ne tur ko saldēt,var tikai atsaldēt?!:D
jūras manadarīns
j
Mazais bezbērnu resnīti, vispirms noīsini algas Finansu ministrijas tantēm. Tās ir vienīgās, kam krīzē algas celtas divas reizes.
jūras manadarīns
j
GalertLāčuks lai iet uz P(oda)! Kāpēc uzņēmējiem un sabiedrībai vajadzīgs viņa eiro? Pilsoņiem un uzņēmējiem, cik zinu, gribētos, lai pārdots būtu Parex un atgūta tur iegrūstā visu mūsu nauda, lai nebūtu nesamērīgas degvielu akcīzes un elektro un siltuma tarifi, -- viss, kas nerūp premjeram ar muguras kumpumu pret zviedru bankām!
Bizīte
B
Varbūt vienkāršāk būtu samazināt algas mūsu gudrajām galvām ,Visiem pašvaldību SIA vadītājiem,visvisādu domju vadītājie u.t.t.Ja tos nenormālos ciparusd pietuvinās kaut vidējai algai,tad jau vien būs liels ieguvums.Tagad izskatās ka vieni ir gudrie,bet tie otri nu tā ne īpaši...
Sniper'sEye
S
Dombrovski klausīt pilsoņiem un privātuzņēmējiem vajag tieši tikpat uzmanīgi un iejutīgi kā viņš līdz šim uzklausījis LR pilsoņus un uzņēmējus, -- lai nu šis Dombrovskis iet bekot, jo melojis daudz un ieklausījies nav nopietni ne reizi: nav mūsu daļa glābt viņa pašapziņu, ieviešot eiro Latvijā. Pilsoņiem eiro ieviešana nozīmēs vienīgi kārtējo cenu lēcienu, bet Dombrovskism -- varbūt -- Obamas telefona zvanu un Merkeles nākamo uzsitienu uz pleca. Pilsoņiem, arī uzņēmējiem pret šo valdību ir jābūt tikpat kurliem un ciniskiem kā valdība pret visiem mums!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas