Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

papildināta - Vairāku partiju jaunieši, izņemot TP un LPP/LC, apvienosies Jauniešu Rīgas domē

Pēc Saskaņas centru (SC) atbalstošās organizācijas _PatriotiLV _iniciatīvas vairākas jaunatnes politiskās organizācijas vienojušās par sadarbību, lai veidotu kopīgu organizāciju – Jauniešu Rīgas domi. Organizācijas mērķis esot jaunatnes interešu un tiesību pārstāvēšana attiecībās ar pilsētas domi.

Partiju apvienības Saskaņas centrs (SC) valde šodien pēc tam, kad bija izskanējis PatriotiLV vēstījums, paziņojusi, ka PatriotiLV nav SC jaunatnes organizācija: «Organizācija Patrioti.lv nav politisko organizāciju (partiju) apvienības (PA) Saskaņas centrs jaunatnes organizācija. Līdz ar to tai nav tiesību pārstāvēt PA Saskaņas centrs jebkurās organizācijās, nodibinājumos vai pasākumos.»

PatriotiLV priekšsēdētāja vietnieks Mitrofans Slobodjans Diena.lv, tincināts par saikni ar SC, teica, ka PatriotiLV esot «idejiski tuva Saskaņas centram», vienlaikus tā esot gan biedrība, gan partija, kas ietilpst partiju apvienībā Saskaņas centrs. M.Slobodjans arī atzina, ka SC neesot nevienas jaunatnes organizācijas. PatriotiLV esot sociāldemokrātiskas ievirzes organizācija.

Ciešākas saites ar SC, pēc M.Slobodjana teiktā, veidojot arī tas, ka viņš esot Saeimas deputāta Alekseja Holostova (SC) palīgs.

Kā vēsta PatriotiLV, organizācijā nolēmušas piedalīties Jaunā laika (JL), Pilsoniskās savienības (PS), Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), Visu Latvijai! (VL), TB/LNNK un Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) jaunatnes organizācijas. Projektā atteikušās piedalīties Tautas partijas (TP), LPP/LC, kā arī PCTVL jaunatnes organizācijas.

Tautas partijas jaunatnes organizācijas pārstāve Sarmīte Kolāte pastāstīja, ka piedalīties šajā organizācijā TP jauniešus tieši aicinājuši LPP/LC pārstāvji un arī PatriotiLV. Taču, tā kā nav bijuši skaidri kritēriji, pēc kuriem tiek uzaicināti organizācijas dalībnieki, kā arī TP piedāvāta viena no 60 domes vietām, nolemts pasākumā nepiedalīties.

Paredzēts, ka arī Jauniešu Rīgas domē būs 60 «deputātu» vietas un tā ar laiku kļūs par jauno politiķu kadru kalvi projektā iesaistītajām partijām. Tiesa, būs arī savi noteikumi un ierobežojumi. Piemēram, par domniekiem varēs kļūt jaunieši vecumā no 16 līdz 30 gadiem, bet vietu skaits «pa partijām» būs proporcionāls pēdējās domes vēlēšanās savāktajam vēlētāju atbalstam. Tiesa, netiks ņemta vērā 5% barjera, un Jauniešu domes darbā varēs piedalīties arī to partiju jaunatnes organizācijas, kuras pēdējās vēlēšanās neiekļuva Rīgas domē.

Jaunās organizācijas dibināšana notiks sestdien, 27.martā Rīgā, Transporta un sakaru institūtā.

(papildināta ar TP viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas