Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

papildināta - Vērtēs iespēju piesaistīt investoru airBaltic

Tiks vērtēta iespēja piesaistīt investorus nacionālajai lidsabiedrībai AS Air Baltic Corporation (airBaltic), otrdien žurnālistiem atzina satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Ar viņa sagatavoto ziņojumu par situāciju aviokompānijā otrdien vairākas stundas aiz slēgtām durvīm iepazinās valdība.

U.Augulis pēc Ministru kabineta sēdes žurnālistiem sacīja, ka Satiksmes ministrija saņēmusi konkrētus uzdevumus un pēc diviem mēnešiem tai valdībā būs jāprezentē ziņojums, kāda ir finanšu situācija aviosabiedrībā un kas būtu nepieciešams, lai nākotnē tā attīstos.

Plānots, ka aviokompānijā tiks veikts visaptverošs audits, kuru varētu veikt kādi pasaulē atzīti novērtētāji. Patlaban pieejams auditēts 2009.gada darbības pārskats, un vēl tikšot vērtēts 2010.gada kompānijas darbības pārskats.

U.Augulis uzsvēra, ka svarīgi ir saprast, kas nepieciešams, lai uzņēmums veiksmīgi attīstītos arī turpmāk, saglabājot augsto līmeni, un turpmāk būtu veiksmes stāsts un "Latvijas Nokia". Viņš atzina, ka viens no vērtējamiem aspektiem būs arī investora piesaiste aviokompānijai.

U.Augulis arī uzsvēra, ka par iespējamiem papildu finanšu ieguldījumiem no valsts puses šogad nav iespējams runāt, jo to neļauj esošā finanšu situācija un veicamie budžeta konsolidācijas pasākumi.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) pēc sēdes apliecināja, ka Satiksmes ministrijai dots uzdevums organizēt auditu airBaltic, lai būtu lielāka skaidrība par uzņēmuma finansiālo situāciju, jo patlaban daudz kas finanšu jomā joprojām neesot caurspīdīgs.

Saistībā ar kompānijas zīmoliem Satiksmes ministrijas pozīcija esot, ka valsts tos neatpērk, to dara pats uzņēmums, kuram tie ir nepieciešami.

Otrdien valdības sēdē lēmumi par investoru piesaisti aviokompānijai netika pieņemti, uzsvēra premjers.

Kā ziņots, airBaltic prezidenta Bertolta Flika vadītais uzņēmums Baltijas aviācijas sistēmas (BAS) piedāvājis valstij atpirkt airBaltic preču zīmes, iepriekš rakstīja portāls Pietiek.com.

Tomēr valsts pārstāvjiem patlaban nav skaidrs, vai B.Flika piedāvājums nav joks, atzinis U.Auguļa padomnieks Artis Stucka.

"Otrs [airBaltic] akcionārs [B.Flika vadītā BAS] Satiksmes ministrijai ir uzrakstījis vēstuli, kurā ir pateikts - samaksājiet visu to naudu un ķīlas vērtību, ko mēs esam ieguldījuši, un preču zīmes ir jūsu. Jautājums ir, vai no BAS puses šī vēstule ir kā apraksts - pajokoju - vai kā apraksts - piedāvāju -, uz kā pamata valstij jādomā, kāda būs tālākā pozīcija," situāciju raksturoja A.Stucka.

BAS un tai piederošās preču zīmes - airBaltic, airBaltic.com, airBalticTravel.com, Baltic Taxi, BalticHotels, BalticMiles - pērn decembrī ieķīlātas krievu miljardierim Vladimiram Antonovam piederošajās bankās Latvijas Krājbanka un Snoras. BAS ķīlas vērtība ir 31 miljons latu.

BAS īpašumā airBaltic preču zīmes nonāca 2009.gada nogalē, informācija par darījumu tika publiskota tikai pērn vasarā. BAS par preču zīmēm airBaltic solīja līdz pagājušā gada beigām samaksāt 13 miljonus eiro (9,1 miljonu latu), taču līdz šim tā arī nav skaidrs, cik patiesībā BAS samaksājis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas