Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

papildināta - ZAP novilcinās ar lēmumu par Loskutova uzņemšanu advokatūrā

Zvērinātu advokātu padome (ZAP) šodien nepieņēma lēmumu par bijušā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Alekseja Loskutova uzņemšanu advokatūrā, motivējot to, ka nepaspēja iepazīties ar tikai šodien saņemto atsauksmi par pretendentu. A.Loskutovs pēc sēdes _Dienai _pastāstīja, ka šis jautājums tagad atlikts vairāk nekā uz mēnesi - to skatīs 14.aprīļa sēdē.

Advokatūras likumā noteikts, ka personu sarakstu, kas iesniegušas dokumentus par uzņemšanu advokatūrā, ZAP izliek savās telpās un izsūta katras tiesas darbības teritorijā praktizējošo zvērinātu advokātu vecākajam un Tiesu administrācijai līdz ar uzaicinājumu mēneša laikā sniegt atsauksmi par šīm personām. Aicinājumu sniegt atsauksmes par A.Loskutovu ZAP izplatīja 13.janvārī. Kopā par viņu bijušas sniegtas trīs atsauksmes, sacīja A.Loskutovs.

ZAP ir saņēmusi par A.Loskutovu gan pozitīvas, gan negatīvas atsauksmes, Dienai apstiprināja ZAP priekšsēdētāja vietniece Guna Kaminska. Portālā kriminal.lv publiskota it kā vairāku pazīstamu advokātu 2.martā parakstīta atsauksme, kurā minēts, ka A.Loskutovs "kā persona, kurai ir sveša nevainīguma prezumpcijas principa ievērošana, nav ar nevainojamu reputāciju un līdz ar to neatbilst Advokatūras likuma prasībām".

Zvērināts advokāts Aloizs Vaznis Dienai apstiprināja, ka šo vēstuli parakstījis, jo "mums, savā darbībā ar KNAB bieži saskaroties, ir izveidojies noteikts viedoklis par Loskutovu". Vaicāts, vai ar "mums" domāts Aināra Platača birojs, kurā strādā A.Vaznis, advokāts atbildēja, ka vēstuli parakstījuši arī no citiem birojiem. Pats A.Vaznis vēstuli tikai parakstīja, sagatavojis to kāds cits.

G.Kaminska Dienai teica, ka A.Loskutovam nelabvēlīgo atsauksmi parakstījuši deviņi advokāti. Neoficiāli Dienai zināms, ka parakstītāju vidū ir arī A.Platača biroja advokāts Gijs Rūsiņš. A.Platača biroja advokātu pazīstamāko klientu vidū ir Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora vietnieks Vladimirs Vaškevičs un viņa dzīvesbiedre Ināra Vilkaste. Abi šobrīd ir apsūdzēti lietās, kuras izmeklējis KNAB.

Pats A.Platacis Dienai bija gatavs sniegt savu viedokli par A.Loskutovu, apšaubot viņa piemērotību advokatūrai, taču izvairījās no atbildes, vai darīja šos apsvērumus zināmus arī ZAP. Viņš kā galvenos A.Loskutova trūkumus minēja to, ka tas uz advokatūru nāk "nevis strādāt, bet tikai skaitīties", lai to izmantotu kā politisko tramplīnu. A.Platacis arī uzsvēra, ka A.Loskutovs nekārto advokāta eksāmenu, bet vēlas tikt uzņemts kā juridisko zinātņu doktors. "Es nezinu, kāds Latvijas tiesību sistēmai pienesums ir no Loskutova Helsinkos rakstītās disertācijas," sacīja advokāts.

A.Loskutovs Dienai sacīja, ka Helsinkos viņš aizstāvējis maģistra grādu, savukārt doktora kandidāta disertāciju viņš aizstāvējis Maskavā, Iekšlietu ministrijas Augstākajā neklātienes juridiskajā skolā (tēma "Kriminālatbildība par ķīlnieku sagrābšanu brīvības atņemšanas vietās"). Vēlāk Latvijas Universitātē šis grāds pielīdzināts Latvijas tiesību zinātņu doktora grādam.

A.Loskutovam vēstulē pārmests, ka, viņam vadot KNAB, tā preses relīzēs tika "pausti paziņojumi par konkrētu personu vainīgumu konkrētā noziedzīgā nodarījumā pirms tiesas sprieduma". Atsaucoties uz aģentūras LETA ziņā minēto, ka "viņš [A.Loskutovs] iesniedzis dokumentus uzņemšanai advokatūrā, taču patlaban vēl nevar pateikt, vai vēlas šajā profesijā strādāt", vēstulē vaicāts: "kā gan persona, kas vēl pati nezina, vai vēlas strādāt par zvērinātu advokātu, varētu būt piemērots šīs profesijas pārstāvis".

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas