Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

papildināts - Sakarā ar Gruzijas notikumiem sasaukta Saeimas Ārlietu komisijas sēde

Izvērtējot situāciju un pēdējo dienu militārā konflikta eskalāciju Gruzijas reģionā Dienvidosetijā, Tautas partijas (TP) frakcija izsaka aicinājumu steidzami sasaukt Saeimas Ārlietu komisijas ārkārtas sēdi, kā arī pieņemt Saeimas deklarāciju par atbalstu Gruzijai. Saeimas Ārlietu komisija trešdien ārkārtas sēdē spriedīs par situāciju Gruzijā, BNS informēja komisijas vadītājs Andris Bērziņš.

«Situācijā, kad konflikts Dienvidosetijā ir sasniedzis karadarbības stāvokli, Latvijas Saeimai vairāk kā jebkad ir jāpauž stingra nostāja, atbalstot Gruzijas suverenitāti un teritoriālo integritāti. Valsts augstāko amatpersonu — Valsts prezidenta V.Zatlera, Ministru prezidenta I.Godmaņa un ārlietu ministra M.Riekstiņa — paustais nosodījums par militāra spēka lietošanu Dienvidosetijā un aicinājums risināt situāciju abu pušu sarunu ceļā, kā arī Eiropas Savienībai aktīvi iesaistīties konfrontācijas novēršanā Gruzijas teritorijā, noteikti jāpapildina ar skaidru parlamentāriešu pozīciju,» norāda TP frakcijas vadītājs Māris Kučinskis.

Saeimas Ārlietu komisijas reakcija nedrīkst būt nogaidoša, tai jābūt pēc iespējas operatīvākai un vienotākai, teicis M.Kučinskis. Tāpat TP frakcijas vadītājs aicina deputātu grupu sadarbībai ar Gruzijas parlamentu, kuru vada deputāts Dzintars Zaķis (JL), lemt par rīcību politiskā atbalsta paušanai Gruzijai un iespējām vērsties pie abām konfliktā iesaistītajām pusēm ar aicinājumu uzsākt tūlītējas un tiešas sarunas.

Kaut arī sestdien aicinājumu sasaukt sēdi izplatīja Tautas partija (TP), A.Bērziņš sacīja, ka jau piektdien nolēmis sēdi sasaukt. Tās darba kārtībā ir tikai viens punkts — situācija Gruzijā. Tikties ar deputātiem un skaidrot situāciju uzaicināts Gruzijas vēstnieks Latvijā un Ārlietu ministrijas pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

PAR NOTIKUMIEM GRUZIJĀ

Lasiet vēl šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas