Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Par 300 gramu kandžas glabāšanu soda ar 250 latiem

Lai arī par pašizgatavotā alkohola lietošanu nav paredzēts nekāds sods, Saldus policija tomēr pamanījusies ar 250 latiem sodīt kādu Brocēnu iedzīvotāju, uz kura galda atrasta pudele ar 334 gramiem nelegālā alkohola, sestdien vēsta laikraksts Diena. Policija noformējusi protokolu par alkohola uzglabāšanu, par ko savukārt var sodīt.

Policija pie Viktora ieradusies 23.februārī, kad mājās par godu Vīriešu dienai notikusi, pēc Viktora teiktā, neliela iedzeršana. Dzīvoklī bija deklarējies kāds bijušais ieslodzītais, kurš bija policijas uzraudzībā, tādēļ tiesībsargi ik pa laikam viņu apmeklēja. Taču šoreiz policija uz galda pamanījusi arī dziras pudeli. Ekspertīzē konstatēts, ka fiksētie 334 grami dziras ir pašizgatavots alkoholisks dzēriens ar 50,7% spirta. 56 gadus vecais Viktors, kura vienīgie ienākumi ir invaliditātes pensija 80 latu, _Dienai _apgalvojis, ka spirtotais dzēriens bija paredzēts mangala iekuram, tomēr nav atbildējis uz jautājumu, kur viņš 23.februārī kurinātu mangalu. Valsts policijas Kurzemes reģiona Saldus iecirkņa priekšnieks Indulis Blīgzna norādījis, ka par pašizgatavotas alkoholiskās dziras glabāšanu 250 latu ir pats zemākais soda mērs, bet augstākais - 500 latu. Pašvaldību administratīvo komisiju prakse liecina, ka naudas sods pēc šīs normas parasti tiek piemērots personām, kuras mājas apstākļos gatavojušas alkoholiskos dzērienus tirdzniecībai, t. i., točku turētājiem. Šis precedents apliecināja, ka, pieķerot personu kaut vai ar 50 gramiem pašbrūvētās dziras glāzē, draud tāda pati sankcija, norāda _Diena_.

Visu Anitas Āboliņas rakstu lasiet sestdienas Dienā vai sadaļā Šodien laikrakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas