Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Par Saskaņas līdzpriekšsēdētājiem ievēl Ušakovu, Ločmeli un Morozovu

Pēc neveiksmes Saeimas vēlēšanām partijas Saskaņa vadība tiks uzticēta trīs līdzpriekšsēdētājiem, šajos amatos sestdien kongresā ievēlot ilggadējo partijas līderi, Eiropas Parlamenta deputātu Nilu Ušakovu, bijušo Saeimas deputāti Regīnu Ločmeli un Rīgas domnieku Andri Morozovu.

Visi trīs kandidāti uz partijas valdes vadītāja amatu sevi kongresā pieteica kā viena komanda. Partijas Rīgas nodaļa sākotnēji šajā komandā Morozova vietā piedāvāja ilggadējo "Saskaņas" līderi Jāni Urbanoviču, taču viņš pameta partijas vadību, uzņemoties atbildību par zaudējumu pēdējās vēlēšanās, kurās "Saskaņa" palika bez vietām parlamentā.

Rēķinot derīgās zīmes, par Ušakovu, Ločmeli un Morozovu nobalsoja 63 kongresa delegāti, savukārt cits līdzpriekšsēdētāja amata kandidāts Igors Pimenovs saņēma 27 balsis.

Pirms kongresa pretenzijas uz partijas vadīšanu bija pieteicis arī Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs, taču saņēma nopēlumu par savu politiskā redzējuma izklāstu, kā rezultātā reģionālais politiķis paziņoja, ka uz kongresu nedosies un aicināja arī citus partijas biedrus to boikotēt. Viņš gan solīja turpināt aktīvu darbību partijā.

Līdz ar Bartaševiču aicinājumu boikotēt "Saskaņas" kongresu bija parakstījušas arī partijas Rēzeknes novada organizācijas vadītāja Jekaterina Ivanova un Ludzas novada organizācijas vadītāja Jevgenija Kušča, tomēr uz kongresu ieradās pietiekams delegātu skaits, lai tas būtu lemptspējīgs.

Savukārt Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš pāris dienas pirms kongresa paziņoja, ka izstājas no "Saskaņas" un dibināšot jaunu reģionālo politisko spēku.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas