Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Par principa "Nauda seko skolēnam" ieviešanas perspektīvu informējušas desmit izglītības pārvaldes

Patlaban informāciju par principa "Nauda seko skolēnam" virtuālo modelēšanu Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) iesniegušas desmit no 33 pašvaldību izglītības pārvaldēm, pirmdien informēja ministrija.

Kopējos virtuālās modelēšanas rezultātus paredzēts apkopot maijā.

Pēc IZM sniegtās informācijas, pirmie no pašvaldībām saņemtie finansēšanas principa "Nauda seko skolēnam" virtuālās modelēšanas rezultāti liecina, ka, veicot pārdomātus soļus un ikvienai pašvaldībai rūpīgi un racionāli plānojot sava skolu tīkla attīstību, nākamajā mācību gadā atbilstošas izglītības pieejamība Latvijā tiks nodrošināta.

Pirmdien ministre Tatjana Koķe un IZM speciālisti tikās ar Latvijas lauku skolu atbalsta grupas pārstāvjiem. Tikšanās laikā pārrunāta arī iespēja uzlabot skolu pārvaldību, proti, mazo un / vai izglītības sākumposma skolu pārveide par lielāku skolu filiālēm, mazinot administratīvās izmaksas. Sarunā izskanējusi nepieciešamība racionāli izmantot arī skolu ēkas. Piemēram, lielāku, bet mazāk noslogotu skolu telpās varētu ierīkot bērnudārzu grupiņas, jo tieši pirmsskolas un sākumskolas bērnu skaits palielinās, lai gan zināms, ka demogrāfiskās situācijas dēļ nākamajā mācību gadā kopējais skolēnu skaits samazināsies par aptuveni 12 000 bērnu.

Iniciatīvas grupa ieteikusi stiprināt privātās un publiskās partnerības principu izglītībā, tādējādi veicinot privāto izglītības iestāžu veidošanos.

Diena jau rakstīja, principa "Nauda seko skolēnam" ieviešana varētu nozīmēt daudzu skolu slēgšanu, jo tajās ir pārāk mazs skolēnus skaits. To iecerēts ieviest šogad.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas