Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Parakstīs pirmos līgumus par ES fondu piesaisti 15 pilsētu attīstībai

Parakstot līgumus par Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējuma saņemšanu, 15 Latvijas pilsētās varēs sākties pilsētvides projektu īstenošana, ieguldot nozīmīgus līdzekļus dažādu infrastruktūras objektu attīstībā, informē Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija. ES struktūrfondu aktivitātes „Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai” pirmajā kārtā atbalstu guvuši 19 projekti, kuru kopējās izmaksas sasniedz 53 687 695 latu.

Nākamnedēļ, 23.martā, Valsts reģionālās attīstības aģentūras direktore Anna Vītola-Helviga ar pilsētu pārstāvjiem parakstīs līgumus par projektu ieviešanu.

Aktivitātei „Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai” kopējais pieejamais finansējums ir 209 216 720 latu, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 177 834 211 latu un nacionālais publiskais finansējums 31 382 509 lati. Aktivitātes īstenošanu nodrošina Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija kā atbildīgā iestāde un Valsts reģionālās attīstības aģentūra kā sadarbības iestāde.

Piesaistot ES fondu finansējumu, mērķis ir nodrošināt pilsētu izaugsmi, sekmējot uzņēmējdarbības un tehnoloģiju attīstību, uzlabojot pakalpojumu pieejamību un sasniedzamību, kā arī nodrošinot vienādas iespējas visām iedzīvotāju grupām.

Aktivitātes ietvaros finansējums ir pieejams 16 nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centriem – Daugavpilij, Jelgavai, Jēkabpilij, Liepājai, Rēzeknei, Valmierai, Ventspilij, Aizkrauklei, Cēsīm, Gulbenei, Kuldīgai, Līvāniem, Madonai, Saldum, Smiltenei un Talsiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas