Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Pārsūdzēs ECT spriedumu Kononova lietā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Vuarzazi
V
Izklausas, ka Nirenbergas pravas nebus bijusas likumigas.
cirks
c
Tiesnešu balsojums 3 pret 4 ... tas, starp citu, ir diezgan zīmīgi. Acīmredzot patiešām vajag tikai nedaudz saspringt un precīzāk formulēt apsūdzību ... Cinisma kalngals, protams, ir ka (izskatās) - večuks jau pats nenoliedz, ka šāvis un dezinājis, tikai redz kā palaimējās - toreiz likumi nedarbojās ... Paveicās !!! Pēc tādas loģikas, piemēram - šodien var aizbraukt uz Antarktīdu (jo tur jau likumi nedarbojas !) - apšaut , sadedzināt utt. (Kononova stilā) - un nekas tev nebūs, jo tur taču nedarbojas likums ... Absurds !
Oskars
O
Komunisti pret komunistu - partizānu,Latvijas nauda pātīk.
Econ
E
Man arii kaut kaa liekas, ka vajadzeeja likt uz 7.panta punktu, pienjemu, ka Latvijas puse ieprieksh aizstaaveejaas tikai par pirmo (meegjinot pi.eraadiit, ka toreiz speekaa veel bija LR likumi), bet tas ir tikai pienjeemums. Katraa zinjaa buutu jaanjem veeraa, ka ECT atshkjiriibaa no citaam starptautiskajaam tiesaam ne visas valstis paarstaav tiesneshi, kas ir juristi, taadeelj mieriigi var arii likt tiesai atbildeet uz jautaajumu (un tieshaa veidaa), vai "ECT uzskata, ka civiliedziivotaaju slepkavoshana (te tad var piesaukt kaut vai nacistiskaas Vaacijas gadiijumu - no taa visi vienmeer raustaas) atbilst civilizeeto valstu vispaareejiem tieslietu principiem"?. Man vispaar ir taads paliels paarsteigums, ka vinja gadiijujmaa ECT uzskata, ka ir paarkaapts tas 7.pants. Bet, kas Latvijas valsti paarstaav starptautiskajaas tiesaas mani gan intereseetu (TM paarstaavji vai kaads privaatkantoris) un kuras tieshi augstskolas paarstaaveetaaji beigushi (ar LU juristiem ir stipri par maz, jo Latvija starptautiskajaas tiesiibaas "ir aiz" Lietuvas un Igaunijas), jo seko nepaartraukti zaudeejumi, lai gan daljaa gadiijumu tam nav nekaada pamata.
Johans
J
Es neesmu jurists, mēģinu spriest no veselā saprāta viedokļa. ECT atzina, ka attiecībā uz Kononovu ir pārkāpts Article 7. Tas izskatās šāds: Article 7 of the Convention provides: “1. No one shall be held guilty of any criminal offence on account of any act or omission which did not constitute a criminal offence under national or international law at the time when it was committed. Nor shall a heavier penalty be imposed than the one that was applicable at the time the criminal offence was committed. 2. This article shall not prejudice the trial and punishment of any person for any act or omission which, at the time when it was committed, was criminal according to the general principles of law recognised by civilised nations.” Ja mēs skatamies uz pirmo punktu, tad Kononovam it kā ir taisnība. Turpretī no otrā punkta izriet, ka ECT uzskata, ka dzīvas grūtnieces sadedzināšana nav "criminal according to the general principles of law recognised by civilised nations." Tad man jāsaka - vemt man gribās no šīm "civilised nations".
mnja
m
1945 viņš uzvarēja neapbruņotus civiliedzīvotājus, kurus apslaktēja bez jebkādas žēlastības. Tagad vairs nav tā situācija, kad varētu kādu sievieti devītajā mēnesī dzīvu sadedzināt un "uzvarēt"..
Человек
Ч
Кононов победит. Вне всякого сомнения. В 1945 году он победил. Победит и сейчас.
cerigais
c
Neizmirsisim tikai to, ka so slepkavu aizstav advokats zids un fasistiska Krievija, tapec no Latvijsa puses ir jasagatavojas loti profesionali, pamatoti si apsudziba pret so slepkavu, lai sie zidi un krievi nevaretu, atkartoti apganit Latvijas valsti un slavet slepkavu, kurs kava latviesu tautu.
Vai tad
V
Latvija nav piedevusi?
Senais
S
Principa jautājums, ka par tādiem noziegumiem, ja tie ir pierādīti, noteikti jātiesā, bet pēc sprieduma pasludināšanas audgstsirdīgi jāpiedod. Tas būtu vērtējams kā humāns pasākums, kad upuris piedod pāridarītājam, kas vienalga drīz stāsies taisnās tiesas tur , nezin kur, bet noteikti , priekšā. un, vēl piedevām neko vairs nevar izmainīt. Atriebība , uz ko tik daudzi mudina,. jo alkst, nekad neko labu nav nevienam devusi. Cilvēces pieredze par to liecina. Derētu padomāt kādu pelnītu atzinību Pasaulē iegūtu Latvija, ja publicētu piedošanas aktu abām agresorvalstīm, kā Vācijai, tā arī PSRS.
Ieva
I
Ceru, ka pirms pārsūdzēšanas tekstu sagatavos tā, lai nebūtu kur piesieties.
AL
A
To slepkavu vajadzēja pakārt tāpat kā Huseinu. Tas atrisinātu vairākas problēmas. Pasaulē kļūtu par vienu slepkavu mazāk, un Latvijai nevajadzētu izskaidroties neobjektīvajā ECT.
@
@
Lai arī vecs, tomēr par kara noziegumiem nesodīts slepkava ir un paliek slepkava. Principa jautājums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL:


Askolds Rodins: Kononovs pret Latviju (29.07.2008.)

Partizāns vai kara noziedznieks? (26.07.2008.)

Kononovs uzvar ECT; Latvijai jāmaksā (24.07.2008.)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas