Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Partijas noraida Lagzdiņa izteikumus, ka ir neapmierināti ar Zatleru

Zaļo un zemnieku savienības,_ Saskaņas centra un Vienotības_ deputāti nepiekrīt Tautas partijas politiķa Jāņa Lagzdiņa sacītajam, ka trim lielajām partijām ir pamats būt neapmierinātām ar valsts prezidentu Valdi Zatleru. "Kopš es esmu Saeimā, V. Zatlers nekādu Damokla zobenu nav cilājis un man personīgi nav iemesla apvainoties uz viņu vai kā savādāk.

17.maijā ZZS dodas pie prezidenta uz Rīgas pili uz mazu sarunu. Mums ir, ko pajautāt. Bet neesam ne bailīgi, ne apvainojušies," tā ZZS deputāts Kārlis Seržants.SC deputāts Boriss Cilevičs norāda, ka neviens nav perfekts. "Mēs ne vienmēr 100 procentīgi esam apmierināti ar to, ko prezidents dara vai saka, taču Valdis Zatlers nekad nav bijis Saskaņas centra biedrs un ir skaidrs, ka ne viss, ko viņš dara, sakrīt ar mūsu nostāju. Tas ir pilnīgi normāli. Absolūti to pašu varētu teikt jebkura cita politiskā partija, kas pārstāvēta Saeimā," skaidro B. Cilevičs. Viņš gan uzsver, ka pagaidām SC nav izstrādājusi vienotu pozīciju prezidenta kandidāta jautājumā. "Tagad Valdis Zatlers ir vienīgais kandidāts uz prezidenta amatu, tāpēc būtu nekorekti no manas puses dot kādus vērtējumus tik delikātā jautājumā," tā opozīcijas deputāts."Es neredzu iemeslu Vienotībai būt neapmierinātai ar Valdi Zatleru, izejot no tā, ka V. Zatlers pirmajā termiņā mēģināja līdzsvarot rietumu un austrumu ārpolitikas virzienu, rietumu saglabājot kā galveno. Es nezinu, no kurienes J. Lagzdiņam tāda pārliecība," pauž Vienotības deputāte Janīna Kursīte – Pakule.Jau vēstījām, ka Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), Saskaņas centram (SC) un varbūt pat daļēji arī Vienotībai ir pamats būt neapmierinātām ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, Rietumu Radio sacīja politiķis Jānis Lagzdiņš.Kā sacīja Lagzdiņš, Zatlers sava pirmā prezidenta pilnvaru termiņa laikā pārāk bieži ir cilājis Damokla zobenu, partijām izvirzījis dažādus ultimātus. Pašlaik vismaz trīs lielās partijas intensīvi meklē jaunus, tām pēc iespējas labvēlīgākus prezidenta amata kandidātus.

Viņš norāda, ka tieši partiju interese un vēlme ielikt pilī cilvēku, kurš attiecīgajai partijai būtu labvēlīgāks, veidojot nākamās valdības, un necilātu Damokla zobenus, ir galvenais iemesls, kāpēc partijas meklē alternatīvu variantu Zatleram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas