Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Pasažieru pārvadātāji nepieciešamības gadījumā turpinās protesta akcijas

Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas kopsapulcē Tērvetē ceturtdien vienbalsīgi pieņemts lēmums turpināt protesta akcijas, ja pasažieru pārvadātāju problēmas netiks tālāk risinātas,  paziņoja asociācijas prezidents Pēteris Salkazanovs.

Viņš skaidroja - ja šodien brīdinājuma protesta akcijā piedalījās 24 no 31 reģionālā pasažieru pārvadātāja, tad šodien kopsapulcē lēmums - nepieciešamības gadījumā turpināt akcijas - tika atbalstīts vienbalsīgi.

Salkazanovs norādīja, ka Pasažieru pārvadātāju kopsapulce noritējusi "solīdi" un arī satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) tajā piedalījies un uzklausījis, kā regulāro un neregulāro reisu pārvadātāji vērtē pašreizējo situāciju un sniedz priekšlikumus.

Galvenā tēma bijusi budžets un dotāciju apjomi, un Salkazanovam radies iespaids, ka satiksmes ministrs ir sapratis problēmas, "līdz ar to vienojāmies par tālāku sadarbību".

Salkazanovs arī informēja, ka šodien protesta brīdinājuma akcija norisinās mierīgi, jo pasažieri desmit dienas iepriekš tikuši brīdināti un informācija par neizpildītiem reisiem bija publiski pieejama.

"Būtisku problēmu nav, bet jāskatās, ko pasažieri būs pauduši anketās," skaidroja asociācijas vadītājs, uzsverot, ka iedzīvotāji savu viedokli par protesta akciju varēja izteikt anketās autoostās un anketēšanas rezultāti būs zināmi pēc nedēļas.

Kā ziņots, nākamajam gadam pasažieru pārvadātājiem "sociālajam spilvenam" nauda vispār neesot paredzēta, savukārt šogad līdzekļi pietiek tikai līdz oktobrim.

Ja šogad dotāciju samazinājums pasažieru pārvadātājiem, salīdzinot ar 2010.gadu, sasniedzis 12,8 miljoni latu, tad nākamgad plānots samazināts par vēl 14,6 miljoniem latu.

Pasažieru pārvadātāji uzskata, ka nākamgad tiem draud katastrofa, ja tiks īstenoti patlaban plānotie budžeta konsolidācijas pasākumi un finansējums nozarei samazināsies vēl par 30%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas