Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Pauls Raudseps: Agresīvie

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Pēteris
P
Cik tāl tas attiecas uz Zviedriju, ši valsts ir izzagta līdz vājprātam. Tur katrs valsts-pašavdību uzņēmumu amatpersona jūtās kā Rimšēvičs un zog līdz nemaņai. Un trakāk nekā Latvijā. Vienkārši Zviedrija ir tik bagāta, ka tai no šīs zagšanas ne silts ne augsts. Tādas prēmijas un labumus kā liek sev Zviedrijā, ASV u.c. rietumvalstīs (valsts kontrolētos un dotētos un nerentablos uzņēmumos) Latvijā nav pat sapņos rādījušas.
auers
a
Ja jau ŠĶēle domā, ka ar lata devalvāciju 15 % robežās veicinātu eksportu, kas varbūt arī būtu, tad kāpēc viņš neizmantoja savu ietekmi visus šos gadus, kad TP bija pie varas? Šķiet, ka tas ir kārtējies populstiskais triks, lai pievērstu sev uzmanību.Vienā ziņā, diemžēl jāpiekrīt Šķēlem, par to, ka Latvijas bankas vadītājs nav līmenī. Latvijas bankas vadībai visi šie iepriekšējie gadi bija jāveicina vairāk eksports nekā imports, toties ar augsto latu kursu tika lielāka vērība pievērsta importētājiem un pašiem baņķieriem.Manuprāt LB vadītāja alga par šiem rezultātiem būtu jāpiešķir nevis Ls 10000.- bet gan Ls 200.- TP neformālā līdera domu uzplaiksnījums nebūt nenozīmē, ka viņš to gribētu realizēt, līdzīgi kā TB/LNNK bļaustīšanās par Abreni nenozīmē, ka tā viņiem ko nozīmē- turpināja sēdēt Kalvīša valdībā kā ķipji.
meitene jautātāja
m
mzgd 08:52 Lai arī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš konferenci atklāja ar diplomātisku pieteikumu, ka konferences mērķis ir tikai izskatīt dažādus iespējamos risinājumus un ka šajā brīdī nebūtu lietderīgi meklēt vainīgos _______________________________ _______________ Izskatās, ka Dienas komentētāji joproām neiek galā ar morālo dilemmu, ka viņu favorīts, "rietumnieciskais" Riekstiņš atrodas "ne tajā " partijā. Nu par visu varu gribas Riekstiņu kaut kā paslavēt, nodalīt, vai ne? Tikai jāapbēdina: viņš ir nekas cits kā Kalvīša "sportiskāks" variants. Tāds, lai uz to uzķertos daži pusakli politologi. Taču viņa taukmūlība jau no tā mazāka nepaliek. +++ Jums ir mazliet samaitāta fantāzija. Manuprāt, jauno laiku "Dienu" gan grūti būtu apsūdzēt simpātijās daudzpartijniekam Riekstiņam. Vai Jūsu zirgs varbūt domā, ka pieminēt R. vārdus "nebūtu lietderīgi meklēt vainīgos" ir uzslava?
vilis
v
Paldies autoram par skaidro TP konferences izgaismojumu.Ka tāds intelekta un ideju trūkums man pat sapņos nebija rādijies.
LM
L
TP laikā augstāko vilni sita korupcija, valsts kases iztukšošana, profesionālisma kritums visās sfērās dēļ draugu būšanas kautcik augstos amatos, uzpūsta un strādāt nespējīga birokrātija, izglītības un audzināšanas kvalitātes katastrofālais kritums. Šīs politikas cēlonis un sekas - sabiedrības morālais pagrimums. Jo dzīvojam tak demokrātijā: paši mēs, tautas vairākums, ļaujam Šķēlēm-Šleseriem nākt pie varas un vienāldzīgi noskatamies uz politikāņu izdarībām. Paši kūtri un neveidojām citas, godīgas, partijas. Vai, teiksim, Zviedrijā vai Somijā tauta pieļautu valsts izzagšanu?
TV
T
....Šķēle savas runas beigās apgalvoja, ka ir jāatjauno uzticība Latvijas valstij, bet noslēguma diskusijās Vents Krauklis atzina: "Sabiedrība mums [Tautas partijai] netic," un TP esot jāatjauno šī uzticība. TP noriets sākās ar tās biedru uzpūtību. Noriets turpinās un TP iestāsies pilnīga tumsa aizkapa valstībā. Lai,cik grūti JL tagad neiet, man vismaz nav kauns par Latviju, kuru pārstāv izglītots, nosvērts un valsti neapzadzis premjers un Valdība cenšas dzēst TP sastrādātos ekonomiskos mēslus un, domāju, ka nepielaidīs TP un tās ,,ierindas biedra,, vistrakāko idiotismu - lata devalvāciju. Tas vēl tikai Latvijai būtu vajadzīgs. ,,Ierindas biedra,, ekonomiskā un valstiskā domāšana ir padomju palieku līmenī un tā arī nevar būt izcila, jo ,,ierindas biedrs,, pēc izglītības ir tikai lauksaimnieku mehanizators un pēc vaļasprieka ,,kampējs,,. Ja TP izvirzīs Kampēju par premjeru, tad ir pilnīgi skaidrs, ka Šlesers pārņems varu Latvijā kopā ar TSP. Domāju, ka ,,ierindas biedra,, izbīdīšana ienesīs pilnīgu tumsu TP un dziļu krēslu Latvijā!
lno
l
Nosauc vienu Kalvīša valdības kļūdu. Vienu un tādu, kuru tavi favorīti JL, PS aicināja nedarīt... ____________________________ Ceri uz nacionālo slimību - sklerozi, "ekonomist"? JL jau 2005, gadā aicināja nekustamo īpašumu un spekulācijas ar to aplikt ar nodokli, bet ar hiperinflāciju biedēja augu dienu. Cik stulbam gan jābūt cilvēkam, lai uzdotu šādus jautājumus. Ja pašam galva nestrādā, iesaku paciemoties Delfu arhīvā, tad bilde kļūs skaidrāka:)
xZ
x
manuprāt, es nosaucu ļoti konkrētas kļūdas. pat ne kļūdas, bet kliedzošu bezatbildību. kā šodien atceros vienu TV redzētu kalvīša preses konferenci kopā ar Igaunijas premjeru. Jautājums bija tieši par šo stabilizācijas fondu uz ko Kalvitis atbildēja savā stlā; parupji un ar smīnu, ka viss tāpat ir štokos. Igaunis tajā brīdī paskatījās uz Aici kā uz pilnīgi vajprātīgu.
lno
l
Citiem vārdiem sakot, mēs vēl īsti nezinām, par ko mēs esam, bet skaidri zinām, pret ko mēs strādāsim. ____________________________ Trāpīgāk TP nostāju neraksturot!:))
Ekonomists
E
Kad iemīlējies tad var neredzēt kļūdas, kuras viegli nosauc apkārtējie - dzer, staigā apkārt, nestrādā, nabags utt., bet te jau izskatās, kā sievasmātei sasktīt kļūdas tur kur to nav. Pagaidām neviens nevar nosaukt konkrētas uz faktiem balstītas kļūdas. Ir tikai pieņēmumi, ka Kalvīša valdība bija slikta un argumenti tam nav vajadzīgi. Turklāt es nekad neesmu jūsmojis par TP. Un nejūsmošu. Bet šitie muldoņas no JL ir vienkārši impotenti muldoņas, kas izsauc alerģiju.
Ekonomists
E
Par kādu sociālā budžeta ieskaitīsanu pmatbudžtā tu runā? Tieši sociālā budžeta pārpalikums bija galvenais štokijiešu arguments pensiju palielināšanas referendumam. Sociālais budžets bija ar pārpalikumu līdz pat Parex lietai. Bet arī tas notika Godmaņa valdības laikā. Nevajag JL retoriku par pilnu ņemt, jo tie vispār nerunā ar faktim.
MINKA
M
Kļūdas neredz, kad ir stipri iemīlējies! Kurmīti, Ekonomist, bet ne jau tik stipri un tik ilgi...
xZ
x
manuprāt, JL bļāva pilnā rīklē, kad Kalvītis pamanījās pamatbudžeta bilancē ieskaitīt arī sociālo budžetu. tieši šī iemesla dēļ arī tur sobrīd vējš svilpo, bet budžeta deficīts izrādījās tāds kāds viņš ir.
Ekonomists
E
Es nekad nesmu balsojis par TP un nebalsošu, bet Tu tā arī nespēji nosaukt nevienu uz faktiem nevis paša iedomām balstītu Kalvīša valdības kļūdu. kļūdas bija, bet tādas uz kurām vēl vairāk spieda JL. Vai JL teica, ka jāiesaldē algas un pensijas un jāveido stabilizācijas fonds? Neteica, bet pieprasīja vēl lielaķas algas un pensijas. Ar referendumiem draudēja. Brūc virsū LB kas neko nedarīja, lai mazinātu kreditēšanās bumu. Tā kā vari vien turpināt labticīgi braukt virsū TP, ja tev no tā siltāk kļūst, bet gudro cilvēku kategorijā tu nekad netiksi uzņemts.
mzgd
m
Viņa atrašanās amatā jau vien bija kļūda. Privātajā biznesā, ja es savā darba laikā tikai to vien būtu darījis kā audzējis lielu pēcpusi, darba laikā gulējis, bet nomodā vērpis intrigas pret saviem kolēģiem, tad pēc atlaišanas būtu liels risks, ka darba devējs man vēl piestādītu rēķinu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas