Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Pauls Raudseps: Aizas malā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
super citāts
s
Par SVF naudu fabrikas neceļ. :)
Werewolf
W
Kopš vakardienas (TV redzētā un presē lasītā) esmu šokā! Kā kaut kas tāds ir vispār iespējams? Visu laiku tik labi dzīvojām. Pasaulē dārgākais tilts un Nacionālā bibliotēka, kurai nu obligāti nezin kāpēc jābūt stikla sūdu čupas formā, un tad vēl vajag koncertzāli, nu obligāti uz dambja. Tas viss par vājprātīgām summām, bet tas jau nekas, mēs taču varam to atļauties un mums vajag to tieši tagad! Ne ar ko nepamatots un neargumentēts dzīvojamo platību cenu nemitīgs kāpums! Kredīti cilvēkiem, kuriem nav ne mazāko cerību tos atmaksāt, bet ņemiet vien cik tik vajag, uz sapņu un ilūziju pamata, var noformēt pat kafejnīcā vai tualetē. Bet te, nu pēkšņi Latvijas valsts viena mēneša laikā ir uz bankrota sliekšņa! Ja Starptautiskais valūtas fonds mums neiedošot aizdevumu, tad janvārī un februārī vairs nebūšot no kā maksāt pensijas un pabalstus (kaut gan visu laiku tika publicēta informācija, ka sociālajā budžetā ir milzīgi uzkrājumi)!!! Kā tad tā? Kas pie tā ir novedis un kas par to ir atbildīgs?!
palīdzam,kā protam
p
Galvenais,lai tik nebūtu kara! Bet to piekto gadu prātā jāpatur.....
pupu mizas
p
un smadzeņu pūderēšana! tam, kam bija jābankrotē - BIJA jābankrotē! šī ir lielāka latvijas tautas 'uzmešana', neticu nevienam vārdam šajā pekstiņā!
q
q
Raksts būtu labs, ja autoram būtu pietiscis dūšas atzīt, ka miljardu aizņemšanās nozīmē šīs kmsorgu valsts bankrotu un vairāku paaudžu ieslīgšanu parādu verdzībā. Patiesi "tautas' cienīgs "valsts" iznākums.
Jecis
J
Labs raksts. Cieņa Raudsepam. Ceru , ka cipari ir daudz- maz tuvu patiesajiem, jo kaut ko līdzīgu izdodas savākt no Latvijas statistikas un Eirostata datiem. Ziepes ir ļoti lielas. Vissliktākais ir tas, ka aizņemoties šīs Latvijai milzīgās summas, nekas nav īsti atrisināts, saglābts tikai uz laiku šķietams līdzsvars , nejauki palielinot parādu. Vēl ir jāatrod ceļš, kā attīstīt savu ražošanu, lai kredītu pamatsummas sāktu mazināt, lai sāktu tuvināties ārējās tirdzniecības bilances līdzsvaram. Tas viss prasa ļoti izsvērtu un ekonomikas likumiem atbilstošu politiku, kāda līdz šim nav pieredzēta. ""Gāzi grīdā"" te nederēs un,baidos, ka pirmkārt, otrkārt... arī nē., ""visu svējiem"" protams arī nē.Kā varētu notikt šis pavērsiens ekonomiskajā politikā...Man nav variantu , pašreiz neredzu. Bet , ja vispār neradīsies, tad... grūti iedomāties,pimēram , sākt atkal no kāda ļoti zema punkta, kā ""cirka"" spēlē, kad trāpa uz trepēm, kuras ved lejā. Piekrītu jau kādam izteikumam, ko pašreiz katrs var darīt Latvijas labā pilnīgi droši - pirkt tikai Latvijā ražotu preci, nekādus spāņu gurķus vai tomātus, bet Latvijas burkānus un kāpostus No tā būs vismaz divi labumi : atbalstīsim Latvijas ražotājus un uzzināsim cik šausmīgi maz preču sortimenta ziņā Latvijā ražo
stulbums
s
Atnak Raudseps un pasaka mes esam aizas mala.. un aicina aiznemties no 5 MILJARDIEM lidz 13 MILJARDIEM un to visu naudu atdot GODMANIM un SKELES partijas biedram SLAKTERIM... RAUDSEP ATJEDZIES !!!!!!!!!!! AR TAVIEM PADOMIEM MES BUSIM NEVIS AIZAS MALA BET NOKLUSIM ELLE !!!!!!!!!!
d'Andris
d
Jācer, ka Raudseps savā nākošajā tēmai veltītajā tekstā attīstīs labākās iesniegtās idejas :)
d'Andris
d
Es to tavu sāpi izteiktu mazliet savādāk :) Diena & Co ir līdzatbildīga par situāciju tādā mērā, ka bieži vien sabiedrība tika mobilizēta uz sabiedrībai kopumā otršķirīgām problēmām. Piemēram, vairākus gadus 3 mēnešus galvenā problēma ir praids, vai daža pusministra izlaidība/morālā nenoturība. Par tādu centību laikam esam ieguvuši importa praida dalībniekus no kaimiņvalstīm, dažās no tām praida rīkošana pašiem nemaz nav aktuāla. Pasarg Dievs, neesmu pret atškirībām, ja vien tās nav ietvertas kriminālo sarakstā, bet esmu pret šādu mēdiju izvēli pirmās lapas ziņām. Dienas & Co atbildība ir tieši šī ziņu topa veidošana, jo mūsdienās mēdiji nav ziņu nesēji vien, tie ir notikumu veidotāji. Ja notikums nav mēdijā, tad tas vispār nav. Arī lapas numuram ir nozīme. Šādā kontekstā arī savādāk izskatās ekonomikas uzcepšanās. Mums laikam pēdējais praids puslīdz mierīgi notika, es neatceros neko īpašu. Ja mēdiji tieši šo piepūli būtu veltījuši ekonomikai ... Nevar Diena arī atkratīties no atbildības, vismaz kamēr nav nomainījusi (zaudējusi tiesības lietot) savu moto: "Lielākais rīta laikraksts"
d'Andris
d
Par starptautiskās sabiedrības, precīzāk, naudas maku lobēto valdību, kontrmēriem nešaubos. Vai tad var uztaisīt boļševiku apvērsumu un cerēt, ka viss pārējais paliks pa vecam? Protams - komplekts :) Es ceru, ka tu šo piedāvājumu neanalizēji pārāk nopietni :)) 200.000 ir reāls skaitlis, ja ņem vērā prognozējamo bezdarba līmeni. Es būšu tikai priecīgs, ja mana prognoze izrādīsies 10 vai 100 x pārspīlēta. Jāņem vērā, ka Latvijā bankrots ir samērā sarežģīts, tādēļ tas var palikt apslēpts - kā mūža parādu verdzība skandināvu pensionāru (fondu, banku) labā. Par to citi arī ir rakstījuši.
anonīmais šakālis
a
Piekrītu, ka NATO samits bija izšķērdība, varēja tak Latvijas Republikas komjaunieši - dir_ālīdēji aizmirst šo padomju laiku netikumu un atļaut samitu rīkot kādai bagātākai valstij! Kam tiks tērēts SVF kredīts? Bagātajiem - tā teikt viņu biznesa stutēšanai! To jau Godmanis pateica! Ja šie miljardi atkal tiks uzkrauti (jau tagad ir uzkrauti ar nesam;er;igo nodokļu slogu) reņģēdājiem, tad iznākumi ir divi: 1) absolūti lielākā daļa darbaspējīgo iedzīvotāju pamet valsti 2) 1905
zvirbulēns
z
Es esmu zvirbulēns, nevis cirvis! Kad valdībai vajadzēja taupīt, veidot "spilvenu", tad šis kungs, kas tagad atgremojis visiem zināmo, bļāva - jā NATO Samitam, jā ebrejiem kompensāciju likumu, utt.. P.S. Diena ir līdzvainīga esošajai situācijai, tur tas trakums!
P to zvirbulēnam
P
Esi gan Tu cirvis!!!???
Kaspers
K
Jāatzīmē, ka Raudseps rādās labi informēts, ne kuram katram šie skaitļi ir pa rokai. Latvijas banku krīze ir mūsu pašu banku radīta. Procesu līdzība ar ASV laikam ir tāpēc, ka mūsu banķieri kopēja ASV banku darba stilu, vajadzēja tomēr pašiem domāt. Vēl ir vispasaules ekonomiskā krīze, ko izraisa augstās naftas cenas. Tai mēs neko nevaram padarīt. Laikam jāatsakās no degvielu tērējošās ekonomikas, bet kā to izdarīt?
Ugis Gruntmanis
U
Es ari nezinu vai sis ir pareizais bridis kad banku valstij japardod par santimiem, no cenas ko ta tiesam butu verta, izskatas ka gan Sveice, gan Anglija un Amerika strategija ir pagaidam iepludinat naudu bankas un tad kad ekonomiska vide uzlabosies tad pardot ar pelnu valstij. Pielauju ka Latvijas valstij ir daudz sliktaka finansiala situacija neka augstak pieminetas valstis, tacu banku pardodod tagad skaidrs ka bus milzigi zaudejumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas