Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Pauls Raudseps: Atelpa

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ilmārs
I
Un vēl viena satraucoša vēsts TV ziņās! Nē, es nerunāju par cūku gripu. Skolēnu vidū veiktā aptauja par nākotnes plāniem, iztaujājot kaut kur pusotru tūkstoti bērnu, konstatēts, ka 49% no tiem saista savu dzīvi ar mācībām vai darbu ārzemēs. Ko te lai saka? Vai to, ka Latvijas valstij nav arī nākotnes? Kādreiz tika dzīedāts: "Prošla zima, prihodjit ļeto - spasibo partiji za eto!" Kam teiksim paldies, kad bērnus no Latvijas sauks prom labākas dzīves iespējas, kas nebūs iegūstamas šeit?
I.B.
I
DARBA VARA STIPRU DARA... Un viss! Vai nu tā, vai nekā. Jāstrādā visiem, nevis jāgaida, ka KĀDS dos iespēju nopelnīt.
dzeris
d
Un to, ka mēs izlūgsimies 7% deficītu, jāvērtē, kā liels saniegums? Drīzāk gan kā kārtējais apliecinājums mūsu valdības un saeimas impotencei un nespējai nekādīgi samazināt acīmredzami liekos tēriņus. Jo tai "resnajā galā" jau nekas nemainās, tie dzīvo pa vecam, turpina rakstīt plānus un koncepcijas, imitēt darbību, bet, nekādas reformas taču nenotiek. Un nākamgad tās naudas būs vairāk? Cik tad lielu budžeta deficītu ubagosim? Jo, lai palielināstu tos ieņēmums, netiek darīts it nekas, pat elementārais. Mes arvien vairāk atpaliekam no Lietuvas un Igaunijas un virzamies uz Āfrikas galu. Par ko te būtu tā jāpriecājās?
CR
C
Jebkurā gadījumā pašlaik primārais nav budžeta defīcīts, jo diez vai kāds eksperts spēs prognozēt, kāds būs reālais IKP kritums un līdz ar to budžeta ieņēmumu samazinājums. Tādēļ, jebkurā gadījumā es ieteiktu koncentrēties uz tām pašām reformām izglītības jomē, veselības jomā un valsts pārvaldes jomā, īsā termiņā tas rezultātu nedod, bet vidējā termiņā mēs būsim ieguvēji, tikai nez kāpēc valdības pārstāvji par to nerunā - vienozīmīgi izmaksu ziņā efektīvāka un lētāka medicīna, lētāk ir pilnībā nokomplektēt 20 slimnīcas ar profesionāliem kadriem, aprīkojumu utt., nekā 50. (piemērs ar Ludzas slimnīcu šokē - modernākā slimnīcas Latvijā, bet jāslēdz ciet!!!!!!!!!!), bez tam paredzu konkurences pieaugumu mediķu vidū un līdz ar to mazāk nāksies sastapties ar situāciju, ka slimņicā tu jūties it kā būtu ko sliktu izdarījis. Līdzīgi ir ar skolām - Latvijas problēma konkurēt nespējīga izglītība, īpaši eksaktā, jauni ķīmijas kabineti un datoru klases maksā naudu un lielu un agsta līmeņa skolotāji ar nav lēts prieks, jebkurā gadījumā tas ir lētāk ja ir 20 skolas, nekā teiksim 30. Tāpat ar sporta zālēm utt. Jā cilvēki zaudēs darbu, tas protams ir slikti, bet tāpēc ir labklājības ministrija, lai domātu kā šos cilvēkus izmantot citur.
Человек
Ч
"Acīmredzot attieksmi pret mums varētu mainīt prognozētais ļoti straujais Latvijas iekšzemes kopprodukta kritums 2009.gadā — pēc paša SVF aprēķiniem, lielākais pasaulē. (Bijām Eiropas Savienības gāzēšanas čempioni izaugsmē un inflācijā, tagad mums paredz pasaules čempionu godu šļūkšanā uz leju.)" - Это значит, что у латышей верх берет их славянская составляющая. Это славянам характерно стремление к крайностям. "Tāpēc Repšes veiksmīgās sarunas ar SVF Vašingtonā nedrīkst uztvert kā iespēju atlaist jostu par diviem trim robiem vaļīgāk. Latvija vēl ne tuvu nav tik tieva un vingra, cik tai būtu jābūt." - Самые работоспособные и удачливые просто уедут из Латвии. Правильно писал Иябс. А богачи и политики пусть лечат остающихся заклинаниями о затягивании поясов:-)
māra
m
Bet praksē sanāk dubultgrāmatvedība: publiski muld par reformām, bet reāli ceļ valsts mērogā vēl nebijušu piramīdu - aizņem miljonus, lai segtu tekošos parādus un to augošos % utt. Patiesi, ja Dievs grib pazudināt, tad atņem prātu. Šajā situācijā, kad valdībā esošie neprot un nespēj, jārīkojas sabiedrībai. Jāsasauc intelektuāļu un radošo cilvēku kongress.Varbūt, paradīsies jaunas personības. Līdzīgi, kā tas bija atmodas laikā. Ja pašsaglabāšanas tieksmes nav galīgi pazudušas...
Ilmārs
I
Liekas, ka pēdējā pusgada laikā Latvijas valdības, lai izietu no krīzes ir izdarījušas trīs galvenās lietas: 1) paņēmušas milzu aizdevumus; 2) samazinājušas darba vietas un 3) palielinājušas nodokļus. Atvainojiet, bet tas izskatās pēc valsts dzīšanas iekšā absolūtā bedrē! Pirmkārt, parāds nav brālis. Otrkārt, ekonomiku iespējams atdzīvināt tikai, radot jaunas darba vietas un biznesa iespējas, bet, lai to visu iekustinātu - ir jāsamazina nodokļi. Lai ko uzsāktu ir jāpārvar neiespējama birokrātija. Izcilas personības biznesā, protams, to spēj un spēs, taču valsts bez spēcīgas vidusšķiras ir kropla. Ne jau visi var būt supermeni. Pretējā gadījumā vairums cilvēku pāries tikai uz "melnajām" algām, jo no īstajām algām izdzīvot nevarēs, jau tagad nevar.
Jecis
J
Raksts gan nomierinošš, kā mazam bērnam papūšot uz sasista pirkstiņa. Mūsu krīzei ir ļoti dziļi cēloņi un ar virspusēju čivināšanu nekas nav līdzēts. Par to ir pietiekami daudz diskutēts, bet dzirdīgas ausis nav atradušās tajās vietās, kur var ko izlemt. Paļaujieties vien uz eiro ieviešanu un ārvalstu investoriem, kas Latviju sakārtos. Ir pagājuši 17 gadi, lats visu laiku stabils. Kur ir tie investoru radītie ražošanas objekti, kas izlīdzinās ārējās tirdzniecības bilanci un padarīs pozitīvu, lai atdotu parādus. Var tikai pabrīnīties, ka cilvēki cer- viss nokārtosies Protams Latvija no kartes nepazudīs un kāda daļa cilvēku arī kaut kā turpinās dzīvot. Bet ja acīm ir klapes priekšā, tad maz ko var līdzēt. Ekonomika nedarbojas pēc pūšļotāju sastādītām prognozēm. Milzīgie parādi būs reāli jānopelna, nevis jāaizstāj ar gaišām cerībām.Lietuva un Igaunija var jūsmot par eiro, jo viņiem ar Latviju tirdzniecības bilance ir ievērojami pozitīva jau daudzus gadus, kopš lata ieviešanas.
d'Andris
d
Cik var izcelt pseido-varoņus? (Tāpēc Repšes veiksmīgās sarunas ar SVF Vašingtonā ...) Paši radām supermenus un pēc tam brīnamies, ka visi kopā pa burbuli laižam. Nav tur nekāda Repšes nopelna, ka kāds āfrikānis Amerikā par latviešiem apžēlojies. Varbūt vienīgi tādā veidā, ka ieraugot Repši pēc Slaktera, viņam radās iespaids, ka mums te vēl grūtāk kā Āfrikā ...
Pipo
P
Mūsu reformu tempi , salīdzinot ar kaimiņiem, gausāki , neadekvāti sociālai vienlīdzībai. Darba darītāju algu apcērp skaitītās dienās, ministriem jaunais samaksas termiņš pēc pusgada. Kādi tempi, kāda vienlīdzība? SVF rīcība ir saprotama, ar mūsu fruktiem tāpat ,kā ar bitēm, neko skaidri nevar zināt.
Kaparšmits
K
taa buus pastaraa tiesa...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas