Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Pauls Raudseps: Limiti

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
jautrais
j
Nekadas atlaides, 5 % un viss! tad tik bus jautri! Ka nav ta nav!
gm
g
Buutiibaa "treknie gadi" saak izskatiities peec kaarteejas sheemas un uzmetiena. Tika atrasts kaarteejais lielaas naudas "pumpis", proti, bankas, kas no savaam maates bankaam, valstiim, veda iekshaa Latvijaa naudas masu ar ko krediteet vieteejo attiistiibu. Tad shii naudas masa tik veikli novirziita uz nodokljiem neapgruutinaatu sfeeru, proti, nekustamajiem iipashumiem. Tie savukaart, pateicoties sertifikaatiem, bija "pareizajaas rokaas". Tad ar sho "pareizi ievirziito" krediitu nadas masu tika maaksliigi uzpumpeetas cenas un, iistajaa briidii, caur bankaam shii milziigaa naudas masa stabilajaas EUR naudinjaas iepluuda "pareizajaas" kabataas. Tas nekas, ka, paraleeli tika uzspridzinaata inflaacija un paarkarseeta ekonomika. Atvainojiet, bet tas tomeer izskataas peec diezgan apzinaata un plasha meeroga "uzmetiena". Domaaju, ka saakotneeji plaans nebija gluzhi taads, bet laiciigi pamaniita iespeeja un pareizi nospeeleeta. Ja saliek hornologjiski kopaa "trekano gadu" notikumus 2004.g JL izstumshana no valdiibas, 2006.gadaa Shkjeeles masiivaa investiicija pozitiivsma kampanjaa, varas monopolizeeshana, kaveeshanaas ar pretinflaacijas plaanu (paredzeeja ar nodokljiem bremzeet Nekustami iipashumu vaariishanu), utt. Tad mees fonaa redzam Shkjeeles rosiishanos ar nekustamajaa iipashuma megaprojektiem - Sporta Pils, Juuras Liicis, utt. Diez vai Latvijaa kads tagad sanjemsies atziit - ir atkal noticis kaarteejais Lielais Uzmetiens. Taa pa riktiigam.
dzeris
d
Ja jau tā situācija tik slikta, nesaprotu, kāpēc valsts sektorā strādājošiem vispār nevarētu noteikt, kaut uz laiku, maksimālo algu 500 - 600 ls, ja jau no tiem tūkstošiem ierēdņu tikt vaļā nevar, un līdz pat tādai summai samazināt maksimālo bezdarbnieka, atlaišanas pabalstu, arī pensijas? Nedomāju, ka tie, kas tagad saņem tās tūkstoti un lielākas pensijas, būtu tās vairāk pelnījušipar tiem ārstiem un skolotājiem, kas saņem 150 - 200.ls. Un neviens no viņiem badā nemirs, nelaime tā, ka mums nekas nenotik vairākuma interesēs.
Bo
B
Es jau izteicu kadaa no forumiem priekslikumu nogriezt algas pec progresiva principa. T. i., tiem, kuriem algas 350, atstat nemainigas, bet tiem, kuriem pari par 2.000, nogriezt par 50%.
Nekā
N
Sasniegums būtu tad, ja viņi pārstrukturēto mūsu uzblīdušo valsts pārvaldi un padarītu to efektīvu, nevis panāktu deficīta paaugstināšanu tad, kad algu samazināšanas iespējas ir izsmeltas. Raudseps neko nav sapratis...
zakis
z
visi, kas te spriez, ka jaatstaj budzeta deficits 5% robezas, laikam sanem labas algas un sez amatos, kuri netiks likvideti. Jautajums, ko pie 5% darit tiem, kam jau tagad alga ir ap 350-500 LVL? kuru vel nogriezis, tiem, kuri tiks atlaisti,... un tie ir skolotaji, mediki, socialie darbinieki un c.
pētnieks
p
Elementāra ir arī atšķirība starp īpašnieku un neīpašnieku.Kas grib,tas saprot.Kad Štokenbergs nesaprata,partijas Boss atgādināja.Kabatas partijas - Latvijas īpatnība.
Bo
B
Kalvītis taču ir no Šķēles partijas. Viņš ir viens no TP dibinātāiem. Kas Jūs par pētnieku, ja nezinat tik elementāras lietas.
pētnieks
p
Rakstā daudz kam var piekrist.Nesaprotu tikai,kāpēc visa vaina jāuzveļ Šleseram ar Kalvīti.Ne jau viņiem piederēja varas kontrolpakete pēdējos desmit gados.Dominēja taču Šķēles kabatas partija.Tāpat nevajadzētu aizmirst Šķēles atzīšanos,ka viņi ar Lembergu tiekas ne retāk kā reizi mēnesī un ka arī Lembergam ir kabatas partija.Raudseps taču to labi zina.Kāpēc atkal pārmijnieks ir galvenais grēkāzis?Kāpēc "lielākais rīta laikraksts" par Šķēles shēmām neinformēja daudz,daudz agrāk?
Funts
F
Es ar par 5%, ja vien tas dotu gaidāmo rezultātu.Tiesa gan ir lielas aizdomas, ka ierindas pilsoņi budžetnieki tad dzīvos, ja to tā var nosaukt, ar kādiem 80Ls mēnesī,kamēr lielās šeftes turpināsies kā ierasts. Dienvidu tilta afēra labs piemērs, visi saprot kas tur noticis, a spicie džeki taisa actiņas un lej sviestu miera vējā.Un ko šiem padarīsi? Jāpriecājas, ka skaidrā tekstā nesūta d mīļo tautu. Bet par 7% def vai vairāk, jēga tikai tad ja nauda tiek nevis apēsta ,bet reāli izmantota ekonomikas reanimācijai, izglītībai, zinātnei, konkrētam valsts plānam 5-10 gadu termiņā vismaz.
dzeris
d
Es arī atbalstu CR teikto, ka vajadzētu palikt 5% robežās, 7% būs tikai tāda suņa astes ciršana pa daļām. Valstis ar gudriem valsts vadītājiem reformas veic "treknajos gados", tā ka mēs pie tādām valstīm nepiederam, tad mums tās radikalās strukturalās reformas būs jāveic tagad, un, jo mazāku palīdzību mums sniegs( skaidrs, ka līdz zināmai robežai), jo ātrāk mēs tās reformas būsim spiesti veikt, un ātrāk izrāpsimies no tās bedres ārā. Pagaidām no reformām, it sevišķi valsts pārvaldē, nodokļu sist., utt., nav ne miņas, mēs tikai aizņemamies naudu, ceram, ka viss nokārtosies pats no sevis, un turpinām dzīvot pa vecam. Ne visi, dabīgi, bet taisni tie, kuri arī līdz šim dzīvoja ļoti labi.
Bo
B
Baigi labi noformulēts - pievienojos visam teiktajam! CR par ministru prezidentu!
Arty
A
Principā jau Tev ir taisnība, tomēr izlasi manu iepriekšējo komentu par "akvāriju un zivju zupu"... Nu nevar to izdarīt momentā... :( Vienīgais izlejot "zupu" ārā un veidojot jaunu "akvāriju"... Bet tas nozīmē "čau Latvija" un arī nebūs "pa lēto"...:)
CR
C
Man ir pretējs viedoklis. Manuprāt SVF ir jāpaliek pie nostājas ne vairāk kā 5% budžeta defecīts. Kāpēc - mēs straujāk būsim piesti izdarīt mājas darbus, jo to spiedīs nepieciešamība, medicīnā, valsts pārvaldē, izglītībā un citās jomās. Ja ļaus palielināt defecītu, tad šis pārnaiņas var arī nenotikt. Manuprāt, mums jocīgiem latviešiem vienreiz vajadzētu tā kārtīgi atrauties, lai saprastu, ka tā cūkoties un strādāt nedrīkst. Proti mums no SVF ir vajadzīga makšķere nevis zivis, jo tās mēs pašī agri vai v\ēlu iemācīsimies noķert. Un jo ātrāk noķersim jo labāk. Ja mums dos zivis, tad čau Rasma, tad Latvija pamazām pārvērsās par centrāl'frikas valsti, kas kļudas dēļ atrodas ZA Eiropā.
Arty
A
Te vietā ir atcerēties Balceroviča frāzi, ka "... no akvārija zivju zupu var izvārīt vienā mirklī, bet pretējs process ir daudz, daudz lēnāks..." Cerams, ka pat atslēdznieka fani to saprot...:( Kaut gan diez vai... Te galvenais ir "gāzi grīdā"...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas