Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Pauls Raudseps: Stūrakmeņa drupināšana

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
NN
N
Skolā esi gājusi?
vecenīte
v
Pagājušajā gadsimtā ir vairāki ļoti uzskatāmi piemēri, kad iztika bez tiesām. Un to realizētāji arī piesauca steidzamību, kā galveno argumentu. Nu kaut vai slavenās "troikas". Ko uzskati par ātrāko efektu nesošām pretošanas formām?
Berta
B
Piedod, bet tas nav tiesnesis, kurš vadās nevis pēc lietas materiāliem, bet pēc sabiedriskās domas. Ir gan piedzīvots kas cits: tā saucamā tiesa vadās no varas laupītāju interesēm, - lūk, par to gan vajadzētu runāt daudz biežāk! Piemēri tālu nav jāmeklē - ir visiem zināmas skaļas lietas, kā piem., "svētā" kontrabandas organizētāja Vaškeviča aizstāvības pasūtījums pretstatā "valsts ienaidnieka Nr.1" - izglītības dokumentu viltotāja Gulbja turēšanai cietumā tik ilgi, kamēr Vaškēvičs nomirs dabīgā nāvē. Gribētos redzēt "Dienā" kaut vienu analītisku rakstu par šo tēmu; bet priekš tā jau laikam profesionālās drosmes nav, vai ne, Raudsep?
Clash
C
Un par ko jūs man ielikāt vienu zvaigznīti, par to, ka es pateicu patiesību, vai par to, ka jums šāda patiesība nav vajadzīga.
Berta
B
Tagad, kad viss mainās ne pa dienām, bet pa stundām, nav tik daudz laika, lai darbinātu tikai tiesu sistēmu, vienlaicīgi neizrādot cita veida pretošanos. Arī piketu laiks ar plakātiem un dziesmām ir pagājis. Ir pienācis laiks domāt par pretošānās formām, kuras dod ātrāko efektu. Katrā ziņā - es par!
zvirbulēns
z
Ģenerālprokurors Maizītis uzstāja, tādēļ arī aizlaida uz Saeimu. P.S. Raudsep, vismaz godīgam būtu jābūt, ja ne gudram :(((
Clash
C
Tomēr pats paradoksālākais, ka šiem grozījumie iniciātors bija pati Ģenerālprokuratūra.
ideja
i
pati par sevi nav nosodāma, jo mērķis tai ir -neļaut žurnālistiem pirms tiesas notiesāt vai attaisnot ( kā Lemberga gadījumā) apsūdzētos. Publicējot kr. lietas materiālus, žurnālisti rada sabiedrisko domu, kas noteikti ietekmē tiesnesi pirms sprieduma taisīšanas. Tur tas ļaunums !!!
amo
a
Interesanti, ja Latvijā notiktu apvērsums, vai NATO un EU karaspēks nāktu kliķi aizstāvēt?
Juris Kaža
J
Vecenīte, Es gan neredzu šādu morālo simetriju -- Viņi zog, mēs drīkstam zagt u.t.t. bet drizāk, mums uzbrūk, atņem tiesības un mēs pašaizsargājamies. Pirmā kārtā to var darīt caur tiesu sistēmu, ar nevardarbīgiem protestiem, pēc tam ar pilsonisko nepaklausību, tiešo rīcību (valdības un pārvaldes iestāžu bloķēšana, okupēšana, izdarot minimālus materiālus postījumus) un kā pēdējo soli var ķerties pie tā, ko Vācijas ārpusparliamentārā opozīcija sauca par Gewalt gegen Sachen, tas ir, "pretuzbrukumiem" varas simboliem, kiberkaru pret izvēlētām valsts pārvaldes elektroniskās infrastruktūras daļām u. tml. Runa jau nav par tiesībām sist pretī, drīzāk par to, kad un kādos apstākļos cilvēki ir spiesti to darīt, izsmeļot citas iespējas.
vecenīte
v
Patiesi priecājos. Un noteikti gribu piedalīties masu protestos. Bet ar maniem kusliem spēciņiem nepietiks, ja man bkakus kāds mēginās sākt knibināt brugi no ietves, lai viņu apturētu, vai savaldīt kādu nenobtiedušu jaunieti, kam hormoni neļauj adekvāti reagēt, vai provokātoru, kas pilda vadošās koalīcijas vai Maskavas pasūtījumu.
kindzulis
k
Bet cik labi šlesers runāja krieviski pa telefonu Jūrmalgeitā!!!!!!Pilnīgi asaru parāva......
dzeris - vecenītē
d
Domāju tas bruģakmens nav jāsaprot tiešā nozīmē, bet, tie, kas tagad pie varas, citus argumentus vispār neuztver, un ko tad - pacietīgi gaidīt, kamēr no Latvijas vispār nekas nepaliks pāri? Es ar to "bruģakmeni" saprotu Islandes variantu, bez kādas vardarbības, bet ar masu protestiem.
acis uz bruģa
a
Pāris vērojumu. Baķka atkal ir atgriezies-lepni gozējoties starmešu gaismā dodas uz MK risināt sarunas.Droši vien par lielākajiem kretīniem. Viss OK,nekādu sirdsapziņas pārmetumu vai kauna sajūtas.Normāli. Tajā pašā laikā,nevienu neuztrauc,ka jebkurš pedofīls,izvarotājs un visi citi viņiem līdzīgie,dabū visus krimināllietu materiālus,var ar tiem padalīties cietumā,iznākot laukā pavairot vai uzvest ludziņas veidā. Uztrauc,redz,baķku un citu lielo kretīnu(amatos tak citus neliek,vai ne?)labsajūta.Viņiem trauma no tā,ka publika uzzina,ko viņi runājuši, kārtojot publikas lietas.Nav dīvaini?
vecenīte
v
Es gan netaisos nolaisties līdz kriminalizētās elites līmenim. Nemānīsim sevi. Ja viņi zog, tas nenozīmē, ka arī mēs to gribam un drīkstam darīt. Tad jau viņu arguments, ka viņi tieši tāpat, kā visa sabiedrība un pārējie vienkārši pie tās siles nav tikuši, tāpēc arī bļauj, ir taisnīgs? Bērziņa likumprojekta labojumu vajag apstrīdet Satversmes tiesā nevis plecu pie pleca ar nacboļševikiem un kriminālajiem elementiem rīkot grautiņus. Un kopš Bostonas tējas dzeršanas ir pagājuši gadu simti. Gribētos domāt, ka gan pasaule, gan demokrātija ir attīstījusies un ir atrastas citas cīņas metodes. Laikam esmu naiva, jo tas, ko redzu TV reportāžās no Francijas, Grieķijas uc. valstīm nekādu dižu progresu neuzrada. Toties patiess prieks par mūsu lauksaimniekiem, kam pietika prāta neļauties provokācijām!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas