Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Pavasara sesijā Pauls, Ščerbatihs, Ušakovs ne reizi nav debatējuši

Saeimas pavasara sesijas laikā no 4.aprīļa līdz 17.jūlijam deputāti aizvadījuši 20 sēdes, tām veltot 75 stundas un sešas minūtes. No 20 sēdēm četras bijušas ārkārtas un viena – svinīgā, informē Saeimas Preses dienests. Vairāk nekā desmit deputātu vairāk nekā trīs mēnešu laikā arī nav uzkāpuši Saeimas tribīnē, lai no tās debatētu par kādu jautājumu.

Saeimā iesniegti 141 likumprojekti, no tiem 104 iesniegusi valdība (divus no tiem deputāti noraidījuši), divi ir tautas rosināti, 27 iesnieguši deputāti (noraidīti 15), savukārt astoņus – Saeimas komisijas. Kopumā izskatīti 2682 priekšlikumi un pieņemti 114 likumi. Pavasara sesijas laikā deputāti valdībai uzdevuši 18 jautājumus un uz visiem saņēmuši arī atbildes. Tāpat iesniegti trīs pieprasījumi, visi gan noraidīti.

Pēc Saeimas Preses centra sniegtās informācijas, visaktīvākais deputāts pavasara sesijas laikā bijis Oskars Spurdziņš (TP), kurš deputātu priekšā ar ziņojumiem uzstājās 55 reizes, viņam seko Inese Šlesere (LPP/LC) ar 50 ziņojumiem, tad Kārlis Leiškalns (TP) – 48 ziņojumi un Dzintars Rasnačs (TB/LNNK) – 33 ziņojumi. Piecinieku noslēdz Juris Dalbiņš (TP), kurš sesijas laikā uzstājās 20 reizes.

Pārējie deputāti Saeimas trībīnē ar ziņojumiem kāpuši mazāk par 20 reizēm, daži – nemaz. Piemēram, nevienu ziņojumu Saeimas priekšā nelasīja Dmitrijs Buzajevs (PCTVL), taču viņš tribīnē kāpis 45 reizes, lai piedalītos debatēs. Aiz viņa savu viedokli debatēs visaktīvāk pauda Artis Kampars (JL) – 27 reizes, neatpaliek arī Juris Dobelis (TB/LNNK), kurš savu viedokli no tribīnes paudis 23 reizes.

Absolūti nekādu aktivitāti pavasara sesijas laikā nav izrādījuši svarcēlājs Viktors Ščerbatihs, komponists Raimonds Pauls un bijušais Daugavpils mērs Aleksejs Vidavskis. Ne vienu reizi tribīnē nav kāpuši arī Saskaņas Centra līderi Jānis Urbanovičs un Nils Ušakovs. Nedzirdēti palikuši arī citi SC deputāti - Ivans Klementjevs, Jānis Tutins un Sergejs Mirskis. Neaktīvi bijuši arī Zaļo un zemnieku savienības deputāti Leopolds Ozoliņš, Pauls Putniņš un Gunārs Upenieks. Ne reizi neesam dzirdējuši arī Ulda Brieža (TP), Anatolija Mackeviča (LPP/LC) un dažu citu deputātu balsis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

BŪTĪBA


Kādi ir Saeimas pavasara sesijas lielākie darbi un 'nedarbi'?


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas