Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Pavļuts apņēmies jau nākamgad samazināt nodokļus darbaspēkam

Jau nākamgad valsts budžetā varētu tik iekļauts nodokļu sloga samazinājums darbaspēkam, šodien preses konferencē par valdības pirmo 100 darba dienu veikumu sacīja ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.
Viens no viņa darba mērķiem būšot nodokļu sloga samazināšana darbaspēkam un pirmajiem soļiem šajā virzienā jābūt jau 2013.gada valsts budžetā, bet kopumā trīs gadu laikā nodokļu slogs darbaspēkam būšot jāsamazina par 9%.
Ministrs arī uzsvēra, ka turpmākajā darbā būs jākoncentrējas uz apstrādes rūpniecības apjomu kāpumu kopējā ražošanas struktūrā, bet, veidojot jaunās attīstības politikas, ministrs rēķināšoties ar vecajām.

Vēl šogad iecerēta valsts uzņēmumu pārvaldības reforma, kā arī enerģētikas stratēģijas virzība un apspriešana.

Tāpat tiks sagatavots konkurētspējas ziņojums, pabeigta būvniecības likumdošanas sakārtošana, kas nepieciešama starptautiskās konkurētspējas veicināšanai un veikta reforma atjaunojamo energoresursu izmantošanas jomā.

Pavļuts arī apņēmies veidot pārnozaru nodarbinātības politiku, kopā ar Labklājības ministriju izstrādājot priekšlikumus bezdarba mazināšanai un jaunu darba vietu radīšanai.

Kā ziņots, Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) valdība tika apstiprināta 2011.gada 25.oktobrī un Pavļuts tajā ir Zatlera Reformu partijas (ZRP) virzīts ekonomikas ministrs.

Lai gan ZRP 11.Saeimas vēlēšanās ieguva 22 mandātus, pašlaik viņu frakcijā ir 16 deputāti. Frakcijas lielums samazinājās pēc tam, kad oktobrī no ZRP izstājās seši deputāti Klāva Olšteina vadībā.
Tā saucamie "olšteinieši" pašlaik ir izveidojuši neatkarīgo deputātu grupu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas