Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Pēc "Dienas" iesnieguma uzsāk kriminālprocesu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
?
?
... tikko palika 15 gadi un UZZINĀJA, KA IR STĀVOKLĪ. VARBŪT VAJADZĒJA UZZINĀT, KĀDĀ VEIDĀ PALIEK STĀVOKLĪ? Es domāju, ka juridiska atbildība būtu jāprasa šo nepilngadīgo, pavieglas uzvedības meitiņu mātēm. Meita mācās internātskolā, nepabeidz pat 9. klasi..... Vai tas jau neliecina atkal par kārtējo daudzbērnu māmiņas ceļa sākumu.
Burunduks to zvirbulēns
B
Nevajag lieki romantizēt!! Kādi divi jaunieši, kas tumšajos laukos drūmos vakarus īsina ... mīlējoties. Tik tiko 15 gadus sasniegusi meitene un 21 gadīks ērzelis nav ... vienā svara kategorijā. Da i kāda starpība šēž cietumā vai brīvībā- tāpat par bērnu nerūpējas. Toties cietumā nevarēs apaugļot citas naivas meitenes. Varu piekriest vienīgi tam, ka Dienai nebūtu jāraksta iesneigumi, to tiešām vajadzētu darīt citiem bez preses spiediena.
Dace
D
Par to jāraksta un jārunā, jo joprojām šajā sabiedrībā daudzi uzskata, ka palikt stāvoklī - tā ir tikai sievietes problēma. Bet šajā gadījumā - viņš bija pietiekami vecāks un viņa, visticamāk, viņam uzticējās. Tāpēc tas ir ciniski - žēlot džeku, kurš 21 gada vecumā neko nezina par prezervatīvu vai, piedodiet, nemāk laikā izvilkt, kamēr meitenei tagad visa dzīve ir mainīta. Un ja, nedod Dievs, meitenei uznāks melnie, viņa nespēs tikt galā ar visu to emocionālo, materiālo utt. situāciju, ko prasa mazs bērns, tad visi bļaus "kāda māte!", bet t.s. "tēvs" būs tīrs un balts, jo šajā sabiedrībā diemžēl par visu ir jāatbild tikai sievietei.
zvirbulēns
z
Tam puisim ir tikai 21 gads, jauns šmurgulēns, kurš nobriedis dzimumdzīvei, un viņš nerullēja pāri meitenes liktenim vārda rullēšanas izpratnē (nevaroja), vienkārši - tā sanāca. Bezatbildīgums, nespēja uzņemties atbildību, utt. tā atsevišķa tēma. P.S. Labi, bet ko Jūs teiksiet, ja Dienas Kristams beigās ņems un sevi nogalēs (pagastā, kur kāds gan jau lasa Dienu) viņš jau ir atkodēts, tur esošie cilvēki jau sākusi runat, aprunat, spriest un vertēt, nosodīt un slavēt ) ?
to zvirbulens
t
bet vai tad tas puisis nerulleeja paari taas meitenes liktenim, tagad pat neuznjemoties atbildiibu? var jau buut, ka ir nezheeliigi izcelt vienu gadiijumu, bet varbuut tas ir nesaapiigaak nekaa tie paareejie simti vienkaarsho cilveeku sachakareeto dziivju gadiijumi, kas kaukur klusaam notiek, - ja liidz ar "rulleeshanu" paari var vismaz ierosinaat sabiedriibaa diskusiju. nebuutu shaa raksta, arii Zvirbuleens nebuutu shodien tik aktiivs. es vnk nesaprotu, kaada jeega ir no likuma, ja to nepilda. un ja vismaz daljaa gadiijumu ir smagas sekas cietushajiem, tad labaak izmekleet visus gadiijumus, nekaa pieveert acis uz dalju. var jau spriest par soda apmeeriem, bet sabiedriibai shaa likuma ignoreeshana ir viens slikts signaals. nav jau arii nekur akmenii iecirsts Latvijaa esoshais vecuma cenzs, lai staatos dzimumattieciibaas, to kaa jau katru likumu var mainiit. jo citaadi - shobriid iekriit gadaa tikai dazhi viirieshi, kuriem nepaveicaas, jo vecaakiem tie negaaja pie sirds, vai arii tiem gadiijies pavest beernu namu beernus, kuriem jau nu gan obligaati sava teela deelj jaazinjo. likums ir negodiigs liidz ar to pret shiem cilveekiem. kaapeec tad vinji ekskluziivaa kaartaa ir jaasoda kameer liidzcilveeki, kas dara to pashu, staigaa mierinjaa apkaart? tas, ka aviize zinjo, shkiet, nav nekas aarkaarteejs. vieniigi padomju cilveekiem, kuri paljaujas un atbildiigajaam instituucijaam, kaut kas neparasts un jauns. aviizei jau ir jaataisa precedenti, ne tikai jaaapraksta esoshi tiesas spriedumi vai ierosinaati kriminaalprocesi.
zvirbulēns
z
Jums var tikai piekrist. Un Jūs zinat, kas būs vēlāk? Velāk Diena ,visticamāk, sāks negantu uzbrukuma valsts amatpersonām, deputātiem, sāks runāt, cik mīksti ir sodi, un, ka nekas netiek darīts, lai ierobežotu seksuālus vārmākas,utt. utt, kā rezultātā notiksies tas, par ko Jūs te mūs brīdiniet, pusaudži ies bojā no nelegāliem abortiem. :(((
zvirbulēns
z
Mans teksts "Par Dienu" raksturo Dienu ne jau tikai šī konkrētā rakstiņa sakarā, bet gan kopumā par avīzes darbību kā tādu. Šis Dienas rakstiņš tikai lieku reizi parāda, cik rupji un sekli viņi strādā, kā viņi rullē pāri cilvēkiem un viņu likteņiem, cik viņi ir agresīvi pat pret vienkāršajiem cilvēciņiem, kuri ir tādi simts un viena tīri objektīva iemesla dēļ.
Liene
L
Es nerunāju par likumiem, bet par sekām, ja ārstam jāziņo obligāti.Lai ārsts apsver ziņošanu kaut vai kopā ar vecākiem, vai kā citādi jārisina šis jautājums. Es redzu sekas šādai obligātai ziņošanai- pusaudži baidīsies no ārstiem un sekos vēl smagākas sekas no kaktu dakteriem, pusaudži ies bojā no nelegāliem abortiem.
to zvirbulens
t
"Šīs cīņas, svešķermeņa agresīvās darbības rezultātā, Latvijas sabiedrība tiek pilnīgi un galīgi dezorganizēta, Latvijā dzīvojošie cilvēki vairs nespēj orientēties vērtībās, viņiem tik izsisti no pātības, viņi vairs nesaprot, kas ir pareizi, kas nepareizi" kada zinjaa Diena iestaajas par nepareizaam veertiibaam? vai Latvijas sabiedriibas veertiibas ir taadas, ka jaastaajas ar beerniem seksuaalaas attieciibaas? shodien mees runaasim, ka nav jaazinjo par 15 vai 14 gadus vecaam maateem, riit, ka nav jaazinjo par 12 gadus vecaam maaminjaam, ja nebuus konsekvences. un par to nav jaauznjemas atbildiiba? Katrs gadiijums ir izveerteejams, ir vainu miikstinoshi apstaaklji, iespeejams panaakt izliigumus. Pieljauju, ka kaads beerns arii neveeleetos iesaistiit policiju, ja vinjs buutu palicis staavoklii no izvarotaaja, apsverot domu, ka policija vinju "mociis", liekot visu atcereeties. tachu policija jaaiesaista, ne tikai, lai sodiitu par konkreetu paarkaapumu, bet, lai viirelis nekjertos pie citiem beerniem. Vai sheit tiek pretstatiits "zviedru" modelis kaadam pedofilijas atbalstiitaaju modelim? Un vispaar - cik es saprotu, Diena citee Latvijas likumus, nevis Zviedrijas.
Liene
L
Krimināllikuma 161.pants paredz arī izlīgumu pusēm, pirms kaut kur ziņot, varbūt veikt aptauju un noskaidrot, cik ir piemēram nevainīgu meiteņu 9.klasēs. Iznākums var pārsteigt visus- domāju ka ap 10%, ne vairāk. Kāpēc 9.klasēs, jo tas ir vecums, kad persona pati var izvēlēties labprātīgas dzimumattiecības kaut vai ar ko grib. Lielāks emocionāls pārdzīvojums var būt, ja n/g dzimumattiecības apspriedīs publiski un n/g baidīsies iet pie ārsta, lai noskaidrotu iespējamu grūtniecību. Sāksies kaktu abortu laiks un tad briesmas var būt patiešām draudošākas. Lai tiktu vaļā no grūtniecības, mēģinās to darīt nelegāli. Mani tas biedē vairāk.
Pičuks
P
Nez vai ar uzspiestiem tiesas procesiem mēs likvidēsim problēmu. īpaši tad, ja sekss bijis labprātīgs nop abām pusēm. Manuprāt tiesvedības ierodinātāji ir mazliet aizrāvušies ar likuma burtu...
zvirbulēns
z
Veltiņ, es neesmu no tiem, kas uzskata, ka latvietis nedrīkstētu izmantot citu valstu radīto preci. Arī prievītē es nestaigāju un pastaliņu man nav. Es runāju par drusku citu tēmu. :)))
zvirbulēns
z
Jā, jā, taisni tā, kamēr tā vista dēj zelta olas, tikmēr viņi te ņemsies un darīsies, un beigu, beigās, jo Latvijai sliktāk, jo Zviedrijai labāk ( ekonomiski izdevīgi). P.S. Bet kas te tas trakākais, ka "Dienu" ar savu saturu tak piepilda paši latvieši, latvieši, kas paši melnām mutēm, bet tēlojās par pareizajiem (mērkaķi, kas staigā aizlienētos smokingos).
zvirbulēns
z
Par konkrēto gadījumu. Lauki, nabadzība, pamestība, neaizsargātība, neizglītotība, īsāki sakot, melns ķēķis, kurā cilvēkiem ir jādzīvo gribi, vai negribi. Divi jaunieši un līdzās teju neviena, pieaugušie katrs savā darbā, savās grūtībās, savā dzīvē, savos dzīves muklājos. Un notiek tas, kas ir noticies, sekss, kā alkas pēc nebijušā, interesantā, patīkamā, skaistā, kas liek aizmirsties par ķēķi, kurā jādzīvo ( cik noprotu, meitene, netika izvarota). Bet mīla gaist, ir bērns un ķēķis vērsies vēl melnāks, bet puisis pazudis ar galiem. Māte šausmās, kā tagad mēs savilksim galus, kas rūpēsies par bērnu, utt, utt. Un māte lemj, vainīgs tas puisis, viņš ir tas velns, un atrod "Dienu", kurai Zviedrijas viesiestabas vērtības jau priekšā - tas nelietis ir jātiesā, un, ja nav, kas raksta papīru, to raksta "Diena", un tagad te pa visu Latviju lielās. "Diena neaplūko problēmu kā to daru es, viņi rāda savu varoņdarbu, ka papīrīti uzrakstījuši, lai citi raustās, baidās, jo kā reizi bailes mums te ir par maz. P.S. "Dienai" nav jāraksta iesniegumi, lai to dara cietušie, māte, meitene, māsas, socialie darbinieki, bāriņtiesas tiesneši, utt., "Dienai būtu jāanalizē, kā tas vis te pie mus tik stulbi veidojās, kas būtu jādara, kā tas tiek darīts citur, laimīgajās viesistabās) utt.. P.S. Te jārunā par vecāku atbildību, meitenes un tā puiša vecāku atbildību, ļoti nopietni jārunā, bet ar prokuroriem kā reizi nav jāsteidzās.
Dafne
D
Nūūū... Man gan liekas, ka tieši pēdējos 20 gados esam īpaši "fiksi" degradējušies. :)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASIET VĒL:


Par dzimumnoziegumu - nosacīts sods

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas