Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Pedagogi dosies protesta gājienā pa Rīgas ielām

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padome pieņēmusi lēmumu 2. aprīlī protestēt pret līdzekļu samazinājumu nozarei un tajā strādājošo atalgojumam. Protesta akcijas laikā pedagogi paredzējuši maršēt pa maģistrālajām Rīgas ielām, _Dienu _informēja LIZDA vadītāja Astrīda Harbaceviča. Tikšanās laikā ar LIZDU Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretārs Mareks Gruškevics informēja, ka pedagogu algas par vienu slodzi šogad tiks samazinātas vidēji par 70 latiem, vēsta BNS.

"Piesakām rīt Rīgas Domē ielu gājienu, bet par maršrutu vēl  mazlietiņ konsultēsimies. Kā minimums tas varētu būt no arodbiedrības mājas Tērbatas un Bruņinieku ielas stūrī līdz valdības ēkai un tai apkārt. Vēl domāsim, vai iet līdz Saeimai - tas atkarīgs, vai mūs tur laidīs," skaidroja A. Harbaceviča. Viņa stāstīja, ka gājienā sagaida  4000 cilvēku dalību.

Pēc šīs protesta akcijas nav izslēgta streika iespējamība. 4. aprīlī LIZDA rīkos konferenci par šiem jautājumiem un tad, iespējams, aprīlī vai maijā varētu būt arī streiks. "Tas nebūt nav mūsu pašmērķis, bet redzēsim, kā valdība reaģēs uz to visu," teic A. Harbaceviča, piebilstot, ka izprot valsts smago finanšu situāciju, taču finansējuma samazinājumu nedrīkstot ņemt "tur, kur visvieglāk nogriezt". "Galvenā doma ir tā, ka saprātīgas valdības un parlamenti krīzes situācijā budžetu izglītībai un zinātnes nevis samazina, bet palielina," protesta iemeslu iezīmē A. Harbaceviča.

M. Gruškevics tikšanās laikā ar arodbiedrības padomi skaidroja, ka kopējais plāns pirms budžeta grozījumiem pavasarī paredz IZM izdevumus samazināt par 46 miljoniem latu, vēsta BNS. Līdz ar to no jūnija pedagogiem alga par vienu slodzi tiks samazināta vidēji par 70 latiem. Savukārt vasaras atvaļinājuma naudu skolotājiem aprēķinās pēdējās saņemtās mēnešalgas apmērā, nevis pēc pēdējā pusgada izpeļņas kā iepriekš. Lai daļēji kompensētu gaidāmo algu samazinājumu, IZM pedagogiem piedāvās iespēju iesaistīties Eiropas struktūrfondu projektos un saņemt par to stipendijas, vēsta BNS.

Top komentāri

skolotāja
s
lasot šos komentārus, nav jābrīnās, ka valstī ir tik dziļa morālā un garīguma krīze - augstākā līmeņa neizglītotība, skaudība, apvainojumi un stulbums laužas laukā no 50 % komentāru. valstij, cilvēkiem, kuri nemīl savus bērnus, nesaudzē vecus civēkus un NECIENA savus skolotājus, NAV NĀKOTNES. to jau tagad var redzēt pēc šo komentētāju bērniem skolās - ne vien neapmācāmi, bet arī tikpat truli, kā viņu radītāji, kas te komentāros klaji un nekautrīgi izrāda savu intelektuālo potenciālu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas