Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Pedofilijā vainotais jaunietis, iespējams, savulaik cietumā kļuvis par seksuālas izmantošanas upuri

Ogrē par bērna seksuālu izmantošanu aizturētais jaunietis savulaik cietumā, iespējams, kļuvis par seksuālas izmantošanas upuri.

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektorā aģentūrai BNS pastāstīja, ka 13.aprīlī Ogrē 20 gadu vecs vīrietis vardarbīgā veidā seksuāli izmantojis mazgadīgu personu. Cietušā bērna dzimumu un vecumu policija neatklāj.

Jaunietis aizturēts jau nākamajā dienā, un viņam piemērots apcietinājums.

Viņš ir agrāk tiesāts par mantiskiem noziegumiem un brīvībā atrodas kopš pagājušā gada novembra. Iespējams, ka ieslodzījuma vietā viņš kļuva par seksuālas izmantošanas upuri.

Policijai gan pagaidām nav aizdomu, ka vīrietis būtu seksuāli izmantojis vēl citus bērnus, tomēr policija aicina vecākus vērsties policijā, ja rodas aizdomas, ka bērns kļuvis par pedofila upuri.

Policijā sākts kriminālprocess par vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu, ja tas izdarīts ar mazgadīgo.

Par to var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu no desmit līdz divdesmit gadiem.

Trešdien Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums “Panorāma” vēstīja, ka noziegums noticis pirms nedēļas, kad ap plkst.14–15 bērns iznācis no skolas un viens devies uz nepilnu kilometru attālo autobusa pieturu, lai brauktu mājās. Bērns nolēmis paiet tālāk un sagaidīt autobusu nevis tuvējā, bet nākamajā pieturā. Tur pie viņa pienācis jaunietis, sācis sarunu un, iespējams, tieši tuvākajā apkārtnē gaišā dienas laikā jaunais vīrietis bērnu seksuāli izmantojis.

Par noziegumu paziņots policijai, cietušais bērns varējis nosaukt arī īpašas pāridarītāja pazīmes, un jau nākamajā dienā iespējamais noziedznieks aizturēts.

Pēdējo gadu laikā šis ir jau otrais zināmais gadījums, kad Ogrē seksuāli izmantots bērns, ziņoja “Panorāma”. Pirms trim gadiem līdzīgs noziegums pastrādāts kādā Ogres bērnudārzā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas