Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Pelnošākās amatpersonas - Fliks, Gulbis un Gviljams

Pelnošāko amatpersonu saraksta augšgalā pērn ierindojušies uzņēmumu ar valsts kapitālu vadītāji, vēsta _LNT _raidījums Top 10.

Strādājot vienā darba vietā, vislielākā alga mēnesī pērn bijusi airBaltic prezidentam Bertoltam Flikam –20 000 latiem mēnesī, tad seko Lattelecom vadītājs Juris Gulbis ar 18 700 latiem mēnesī, bet trešajā vietā ar 11 300 latiem mēnesī Parex bankas vadītājs Kristofers Gviljams.

Ceturtajā  vietā ir Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs ar 10 300 latu lielu algu, bet pelnošāko amatpersonu piecinieku noslēdz Latvijas Bankas darbinieks Raivo Vanags ar 9200 latiem mēnesī. Ievērību Vanags ieguvis ne tikai ar to, ka nopelnījis vairāk par Latvijjas Bankas prezidentu, bet uzstādījis arī citu rekordu - iespējams, saņēmis Latvijas vēsturē vislielāk „māmiņu algu” - 45 000 latu.

Augstāko valsts amatpersonu vidū viens no pieticīgākajiem bijis Valsts prezidents Valdis Zatlers. Izņemot darba algu, citu ienākumu viņam nav. Pērn prezidents nopelnījis par 5000 latu mazāk nekā gadu iepriekš –38 391 latus 2009.gada un 33 201 latus pērn. Zatlera īpašumā nav ne automašīnu, ne nekustamo īpašumu, nav arī parādsaistību. Taču prezidents pērn ir tērējis uzkrājumus, kuri samazinājušies no Ls 20 000 2009.gadā līdz 9600 pērn.

Otra augstākā amatpersona, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa pērn ienākumos guvusi teju 60 000 latu. Par darbu Saeimā Āboltiņa saņēma 26 500 latu. Pārējā ir nauda no mantojuma un pārdota īpašuma. Āboltiņai bijuši arī ienākumi, pārdodot privatizācijas sertifikātus. Saeimas priekšsēdētājai nav parādu un arī naudu nevienam viņa nav aizdevusi.

Tikmēr valdības vadītājs Valdis Dombrovskis pērn pārdevis 13 gadus veco automašīnu „Saab”, kas, pēc viņa partijas biedres Āboltiņas teiktā, simbolizēja premjera pieticību. Pērn Dombrovskis ir pārsēdies 2008.gada automašīnā „Toyota RAV4”, kuru pērn nopircis par 12 650 latu. Viņa saņemtā alga pērn, salīdzinot ar gadu iepriekš, pieaugsi par teju 3000 latiem no 20 029 latiem 2009.gadā līdz 22 943 latiem 2010.gadā. Aizvadītajā gadā premjers arī papildinājis eiro uzkrājumus. Turklāt ietaupītos 42 500 eiro valdības vadītājs uzticējis nevis pašmāju, bet gan Beļģijas bankai „KBC Bank”.

Ar visbiezāko deklarāciju pēc lappušu skaita izceļas Tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs. Paralēli ministra darbam, viņš darbojies teju kā maza banka, bijis viens no aktīvākajiem naudas aizdevējiem. Deklarācijā Štokenbergs uzrādījis desmit naudas aizdošanas darījumus - kuru kopējā summa ir tuvu vienam miljonam latu. Ministrs joprojām lepojas ar 22 gleznām, kuru vērtība ir 120 tūkstoši latu.

Pie valdības galda sēž arī ne tik turīgi vīri. Piemēram, vides un reģionālas attīstības ministram Raimondam Vējonim pieder tikai motorollers. Toties viņš ir uzkrājis latus– 42 000 apmērā.

Ministru vidū vismazākās parādsaistības ir demisionējušajai Iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei – 10 300 tūkstoši latu, tikmēr vislielākos parādos slīkst ekonomikas ministrs Artis Kampars – 139 200 tūkstoši latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas