Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Pērn ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo skaits – zemākais kopš 1985.gada

Pērn Latvijā ceļu satiksmes negadījumos gājuši bojā 254 cilvēki. Tas ir zemākais bojāgājušo skaits uz ceļiem kopš 1985.gada, kad Latvijā sāka veikt šādu uzskaiti, šodien preses konferencē sacījis Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš.

Tādejādi pērn Latvijai izdevies samazināt ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušo cilvēku skaitu par 54%, šajā jomā apsteidzot tādas valstis kā Vācija, Šveice, Nīderlande, Lielbritānija un citas.

Līdz ar to, Latvija ir iekļuvusi pirmajā pieciniekā starp Eiropas Savienības dalībvalstīm uz ceļiem bojā gājušo cilvēku skaita samazinājuma ziņā. Ja 2001.gadā bija 558 bojā gājušo, tad 2009.gadā šis skaits ir samazinājies līdz 254. Būtiski samazinājies arī ceļu satiksmes negadījumos ievainoto skaits.

Satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK) norādījis, ka mērķi izdevies sasniegt, pateicoties Satiksmes ministrijas, CSDD un citu iestāžu, arī nevalstisko organizāciju kopīgam darbam.

Tā, piemēram, 2001.gadā drošības jostas mašīnā lietoja tikai retais, bet pēc intensīvas sabiedrības izglītošanas tagad jau 95% cilvēku piesprādzējas. Krietni samazinājies arī to autovadītāju skaits, kas pie stūres sēdušies alkohola reibumā.

K.Gerhards atzina, ka darbs pie satiksmes drošības uzlabošanas ir jāturpina, īpašu uzmanību pievēršot vismazāk aizsargātajām ceļu satiksmes dalībnieku grupām - gājējiem un riteņbraucējiem. Proti, ir jāturpina pilnveidot satiksmes dalībnieku izpratne par drošību uz ceļa un katra atbildību par to, kā arī jāuzlabo ceļu infrastruktūra, novēršot satiksmei bīstamas situācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas