Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Pētījums: 46% iedzīvotāju pārāk lielu saistību uzņemšanos skaidro ar pārmērīgu optimismu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Pētersons
P
Rimšēvičs, pasaules bankas un mēdija, jau pirms krīzes brīdināja par ekonomikas pārkaršanu, bet, vai tad Latvijā valdība un iedzīvotāji ieklausījās. Mēs joprojām esam Eiropas muļķīši. Es gan ieklausījos un tagad dzīvoju mierīgi, bet droši vien muļķīšu valdība sodīs arī mani par citu pieļautām kļūdām, jo esot taču jābūt solidāriem- nu gandrīz kā komunismā!!!!
Karamba
K
Nu bet, LV ir vienīgā valsts civilzētā apritē, kurā darbojas tik arhaiska kredītu likumdošana.Pie mums aizvien ir spēkā 30 gadu principi, kad par paņemto kredītu atbild visas nākamās " ņēmēju' paaudzes.Līdz atdos,pat šķiroties no ķīlas!.Tātad banku " varka" ilgtermiņā ir 3- 5x, skaisti :) Ja varētu kā USA vnk aiziet, nolikt dzīvokļa atslēgas un pateikt- sveiki, tad jau lieliski.Bet tā nav, un it neviens no valsts finanšu speciem par šo nav pat iepīkstējies daudzus gadus. Tāpat kā Gailis savlaik nepīkstēja par par BB " piramīdām" ,lai gan tās bija Eiropā lieliski zināmas. Rezultāts? Gaiļatipa personāži jahtās apceļo pasauli, kamēr uz valsts zināšanām paļāvies pilsonis tup savā vienīgajā kredītā paņemtajā dzīvoklītī auklējot bēbi, kurš potenciāli jau atrodas banku parādnieku sarakstā.Lieliski!
nn
n
pashi puuta --- pashi dega !! banku un kreditnemeju atbildiiba ir 50:50... nopelnija ne jau bankas, bet tie, kas laiciigi sleedza poziicijas uz aunu reekina... taa tas ir bijis vienmeer un drosi vien buus ari naakotnee
nu
n
nevajag jau muldēt. liela daļa tautas tāpat dzīvoja no rokas mutē, kā tagad. nekādās milzu kredītsaistībās neielaižoties, nez kāpēc par viņiem NEVIENS nedomā, bet mēra tikai ar vienu mēru - VISI SAGRĀBUŠIES KREDĪTUS!
V
V
Kā vispār iespējams šādas summas aizņemties!!? Ja Repše vai Rimševics uzsāktu privāto biznesu, smtprocentīgi būtu garantēts ātrs bankrots, jo tad jau nevarētu savu stulbumu kompensēt ar pensionāru aplaupīšanu!
vivs
v
mazohistu valsts! Kāda neapdomība! Bez ienākumu augšanas tāpat visi būtu kredītus vilkušus. Te jau iet runa par to, ka vispirms nauda bija bezvērtīga - lai samaksātu algu vajadzēja 1000, lai nopirktu dzīvokli, vajadzēja 100000. Tad aizdeva daudz bezvērtīgu naudu, pēc laika atpakaļ prasot 3x vairāk: atpakaļ prasa naudu, kuras, lai samaksātu algu, pietiek 300 vienības, lai nopirktu māju - 50000 vienības, nemaksāšanas gadījumā paņemot dzīvokļus. Filmās pēc būtības analoģiskās situācijās šādus mahinatorus sauc par blēžiem un liek cietumā. Pie mums - par ekonomikas asinsriti......
jautājums
j
Ja tic publiskajai informācijai mēdijos, tad Rimševicam 600 tūkst Euro, Repšem ap miljonu... Abi ir amatpersonas, tā kā deklarācijas ir publiskas. Priecājos par Jums !
tara to jautaajums
t
Kādas ir Rimševica un Repšes kredītsaistības - godiigi sakot nezinu. Bet man personiski krediitaistiibu nav nekaadu. Starp citu savu galvu shad tad izmantoju, lai maaciitos un domaatu...ha ha laikam buushu uz pareizaa celja...
jautājums
j
Kādas ir Rimševica un Repšes kredītsaistības ? Latvijas Bankas esošais un bijušais prezidents un esošais finanšu ministrs.... Un ko tad no parastiem pilsoņiem gaidīt ?
tara
t
Latvijas iedziivotaaju probleema bija taa, ka taa laiciigi neieklausiijaas briidinaajumos (to bija daudz gan presee, gan citos plashsazinjas liidzekljos). Konkreeti laikraksts Diena pirms kaadiem 3 gadiem briidinaaja (ar milziigiem, sarkaniem burtiem), ka krediitu kopsumma jau paarsniedz sapraata robezju. Un ko iedziivotaaji - turpinaaja njemt krediitus...nevis lai attistiitu biznesu (ieguldiitu attiistiibaa), bet lai skaisti dziivotu (paari saviem liidzekljiem).
Raimis
R
Jāsaka tā - Ja pār visu zemi lietu kārtību nosaka Dievs, tad Latvijai Dievs ir Eiropa. Mēs esam izmēģinājuma lauciņš vecajai eiropai. Šie mums iedod resursus, un tas , kā mēs tos izmantojam, paliek mūsu ziņā. tgad reedzam , kas no tā visa ir sanācis:)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas