Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Pētījums: darba meklētāju aktivitāte krasi samazinājusies

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Elizabete
E
Jau vairāk kā gadu esmu bezdarbniece un man daudz paziņu aktīvo darba meklētāju vidū. Faktiski jau nav uz ko pieteikties, ceri vai neceri. Sevišķi ja Tev ir pāri 50. Agrāk vēl bija privilēģijas vīriešiem, bet tagad arī vīrieši darbu gadiem nevar dabūt. Zinu pat cilvēkus, kas ar savu augstskolas izglītību bezcerībā ir pieteikušies RIMI par preču izvietotājiem. Izrādās, ka sistēma tur esot tāda, ka pieņem uz pārbaudes laiku 3 mēn. ar minimālo algu un kad pārbaudes laiks beidzas, tad pasaka, Jūs mums nederat un ņem nākamo. Tirgotāji tā ietaupa, jo var par smagu darbu maksāt minimālu samaksu.
un ja nu..
u
piekritu 'nu vai zinat' ir jau ari tadi triki , ka palaiz pili tie pasi petijuma daritaji vai pat valdibas ( plasi izplatita prakse ari arvalstis) darba centros ieliek safabricetos darba piedavajumus, lai redzetu, kas notiek un ko cilveki dara. (izmeginajumu trusisu variants, lai butu par ko meles trit). aizej pa tieso pie darba deveja un paprasi, vai taisniba, ka mekle darbiniekus- :))))- tiem acis lielas, par ko jus runajat :)))
un ja nu..
u
varbut ka beidzot laudis sapratis, ka ar pirkt un pardot talu netiksi, ka vajag RADIT vertibu.
un ja nu..
u
te jau zirgam jasmejas- kads sanema lielu naudu un izdarija milzigu un butisku atklajumu, ka cilveki nemekle darbu latvija kur visi uznemumi bankrotejusi un likvideti... var gvelzt tadas mulkibas! padoma ka cilvekam nav par ko bernus uz skolu palaist lai velviena paaudze par tadiem mulkiem neizaug kadi tagad pie valdibas tikusi, kur nu vel samaksat par autobusa bileti lai aizietu uz darba meklesanas centru un uzzinatu, ka latvija darba nav!!!!!!!!!!!!!
Luceja
L
Nuja, nuja- meklee tirdzniecibas specialistus, kas sanems procentus no pardotaa,respektivi- neko!;) Un veel skalos smadzenes, kaapeec paardot tik maz. Tiesaam vergu darbs. Un vaditajus tirdzniecibas jomaa, no kuriem gaida brinumus maksimali iisaa laikaa... Jauki darba piedavajumi;)
skuķis
s
Kungi paši jūtas kā žurkas sprostā, pretējā gadījumā nebūtu līduši ārā no pagrīdes. Spēle tik sākas un uz augstām likmēm - vai nu, vai nu... Neviens viņus ārpus Latvijas nekur negaida, šeit tie jūtas kā saimnieki un neba viņi darīs melno darbu...strādāt neprot, vēl jo vairāk - ne priekš citiem. Uz ko viņi vēl cer, nav skaidrs... Drīz redzēsim vidējo tautas IQ nāk.saeimas vēlēšanās, gaidu ar milzīgu nepacietību..
noverotajs
n
Tiesam iesaku visiem nogaidit un neatsaukties ne uz vienu sludinajumu. Pec laika darba deveja astronomiskas prasibas saruks. Jo vini grib par grasiem ,lai genijs pie viniem stradatu. Darba devejs sodienas Latvijaa ir ists vergturis!
Teodora
T
Lielais paldies par pariesiem vārdiem! 90-os vispār bez asarām nespēju atcerēties....
skumji
s
zūd cerība cilvēkiem......un iespējams darba meklēšanai tiek izmantotas citas valstis
Sociāldemokrāts
S
Liels žetons => "nu vai zinat", 11:32 ! Tā jau bija 90. gados - civilās aviācijas piloti šķūrēja sniegu no jumtiem, sevišķi svarīgu lietu izmeklētāji sargāja naktīs alus noliktavas, tehnoloģes strādāja pie jaunbagātniekiem par istabenēm... Bet "mazie cilvēki", kuri līdz tam darīja šos vienkāršos palīgdarbus, zaudēja iztiku, nodzērās un nosala kupenās. Tas notika klusi, bez mītiņiem un barikādēm. Vien kādreizējās "Rīgas Balss" lappusēs parādījās pa nedēļu mirušo rīdzinieku saraksti, kuros parasti bija 5-6 cilvēki vārdā "nezināms". Sajūta kā brāļu kapos, kur apglabā bezvēsts kareivjus. It kā Rīgas ielās brāzmotu neredzama pilsoņkara kaujas... Nedomāju, ka nozaru krahs un profesionālu speciālistu sociālā degradācija (sauksim īstajos vārdos) apliecina kādu īpašu darba tikumu vai pauž kādu cēlumu un krietnumu. Atceros, kā filmā "Pie bagātās kundzes" viens labi izglītots un truli apolitisks Kurmja kungs strādāja par ratiņstūmēju, par malkas skaldītāju un par vēlēšanu klīstera vārītāju. Var jau ielīst kungiem pakaļā un par zupas bļodu pildīt ne tikai sētnieka, bet arī kunga ķēdes suņa amatu. Bet vai vajag? Vai mūsu "smalkās aprindas" ir šāda upura cienīgas? Nejauksim divas lietas - tirgus ekonomika un "mežonīgo draugu kapitālisms". Tirgus ekonomikā ir sāpīgas izmaiņas, kuras morāles ietekmē vairāk vai mazāk veiksmīgi sadalās starp dažādām sabiedrības grupām. "Draugu kapitālismā" morālas tiesības dzīvot ir tikai "savējiem", bet pārējie pēc definīcijas ir necienīgi mēsli, sliņķi un dzērāji, stulbi "komonisti un Maskavas aģenti", kuri neprot cienīt un mīlēt savus kungus un labdarus. Nevar tik agresīvi tik daudzus cilvēkus atkārtoti nolikt bezizejas situācijā. Šoreiz palu straume gāzīsies pār aizsprostu un aizslaucīs tirgus attiecībām nepiemēroto "eliti", kā pirms tam aizslaucīja komunistiskos līderus un birokrātus. Kas nemācās no vēstures, tas mācās no savām sāpēm... Ar pagājušo traģisko reizi bijis par maz. Kad nav perspektīvas, pat ļoti miermīlīgi cilvēki kļūs apņēmīgi un izlēmīgi - barikāžu laiks to skaidri pierādīja. Šeit nav runa par stihisku "ārdīšanu" ļauna prieka pēc. Ir skaidri redzams, ka problēma ir sistēmiska un "savējo" sistēma to risināt nespēj, jo cenšas pati izdzīvot uz citu cilvēku kauliem. Komunistiem pietika prāta atkāpties ar labu un dot ceļu izmaiņām. Kampīgie "tulpju audzētāji" ir rūdījušies cīņā par savu personisko labklājību. Bet sabiedrība būs stiprāka... Labprātīgi neviens kungu interesēs mirt negrasās. Mirt nabadzībā nav tas pats, kas mirt aizstāvot Dzimteni. 90.-to gadu reformu "nezināmajiem" upuriem neviens neiedegs mūžīgo piemiņas uguni un sirdī neteiks klusus pateicības vardus. Beigts ir beigts, bet "veiksmīgie" vēlas turpināt skurbās dzīres. Nu, tad jāpošas ciemos, kamēr vēl acis redz sauli ...
tam nuvai zinat autoram
t
Nu gan aiz...k..ajies:) Drosi vien kada darba intervija kads ir sexuali uzmaacies:) Pamegini pats nodibinat uznemumu un pienemt kadu darbinieku. B E T, Dazas atsauksmes liecina ka petijuma sava patiesiba ir - patiesam cilveki ir zaudejusi ceribu
Olga
O
Vispirms, liels paldies rakstitajam nu vai zinat. Tie ir viedi un patiesi vardi, ko rakstat. Lugums petijumu birojiem un pasiem petitajiem - steidzami partrauciet absoluti velti skiest naudu par veiktajiem virspusejiem un isteniba nevajadzigajiem petijumiem.
Kiki
K
Cik tad lielu to aktivitāti vajag? Paziņai uz auktītes darba vietu pieteikušies 160 kandidāti !!! Uz administratora vakanci vienā iestādē pieteicās pāri par 300 kandidātu... vai priekš Latvijas mērogiem tas ir maz?
Bronks
B
95% sludinājumu ir formāla rakstura. Normalos amatos savelk daudz maz savējos, vergu amatos liek sludinājumus. CV sūtīšana ir tukš numurs, zinu no savas un draugu pieredzes.
Malacis
M
taas arii bija manas domas lasot šo rakstu :) žetons tev!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas