Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Pētījums: iedzīvotāji NATO uzskata par labu lietu

Kopumā 39% iedzīvotāju Latvijas dalību _NATO _uzskata par labu lietu, bet 23% – par sliktu, atklājies pētījumu centra _SKDS _jaunākajā pētījumā.

Lai arī masu saziņas līdzekļos bieži tiek runāts par to, kādu labumu Latvija gūst no dalības NATO un nereti izskan arī NATO kritika, piemēram, pirms pāris mēnešiem asas diskusijas par NATO manevriem Kurzemē un it kā izpostīto kāpu, jūnijā veiktā SKDS aptauja liecina, ka kopumā Latvijas iedzīvotāji pozitīvi vērtē Latvijas dalību NATO, turklāt gada laikā šis vērtējums ir uzlabojies, informē SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš.

Saskaņā ar pētījumu centra SKDS jūnija aptaujas datiem kopumā 39% iedzīvotāji Latvijas dalību NATO vērtē kā labu lietu, bet 23% to uzskata par sliktu. Savukārt gandrīz katrs trešais aptaujas dalībnieks uzskata, ka Latvijas dalība NATO nav vērtējama ne labi, ne slikti.

Aptaujas dati atklāj, ka, salīdzinājumā ar 2008. un 2009.gadu, šogad Latvijas dalība NATO biežāk ir tikusi novērtēta kā laba lieta. Ja 2008.gada jūnijā Latvijas dalību NATO par labu lietu uzskatīja 37% iedzīvotāju, bet 2009.gadā šis rādītājs bija nokritis līdz 30%, tad šogad tas ir pieaudzis līdz 39%.

Savukārt to iedzīvotāju īpatsvars, kuri Latvijas dalību NATO vērtē negatīvi, pēdējo trīs gadu laikā ir saglabājies relatīvi stabils: 2008.gads – 22%, 2009.gads – 25%, 2010.gads – 23%.

Tāpat aptaujas dati liecina, ka tie Latvijas iedzīvotāji, kuri ikdienā ģimenē sarunājas latviešu valodā, Latvijas dalību NATO vērtē ievērojami pozitīvāk nekā krieviski runājošā sabiedrības daļa.

Tomēr, neskatoties uz latviski un krieviski runājošo iedzīvotāju paustajām vērtējumu atšķirībām, abās iedzīvotāju grupās šogad Latvijas dalība NATO ir novērtēta atzinīgāk nekā iepriekšējos divos gados.

Dati iegūti SKDS Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju aptaujā, veicot tiešās intervijas respondentu dzīves vietās. Aptaujas veikšanas laiks – šā gada 4.-18.jūnijs. Ar stratificētās nejaušās izlases metodi kopumā tika aptaujāti 1061
respondenti vecumā no 15 līdz 74 gadiem visā Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas