Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Pētījums: Latvijā 50 % iedzīvotāju svaigiem augļiem un ogām tērē līdz diviem latiem nedēļā

2010. gada nogalē Latvijas augļkopju asociācijas veiktais pētījums par Latvijas iedzīvotāju augļu un ogu lietošanas paradumiem liecina, ka puse Latvijas iedzīvotāju svaigu augļu un ogu iegādei tērē vidēji 2 latus nedēļā uz vienu ģimenes locekli.

Pētījuma ietvaros respondentiem tika uzdots jautājums "Cik daudz naudas Jūs tērējat svaigiem augļiem un ogām nedēļā uz vienu ģimenes locekli?"

Atbildes liecina, ka puse Latvijas iedzīvotāju tērē līdz diviem latiem nedēļā uz vienu ģimenes locekli svaigu augļu un ogu iegādei. Aptuveni viena piektā daļa iedzīvotāju (21%) tērē vidēji līdz pieciem latiem, bet 5% Latvijas iedzīvotāju - līdz desmit latiem nedēļā vienam ģimenes loceklim.

10% iedzīvotāji norādījuši, ka pēdējā gada laikā augļu un ogu lietošana uzturā ir nedaudz palielinājusies, 15% patēriņš ir nedaudz samazinājies, bet vairāk nekā pusei Latvijas iedzīvotāju (58%) svaigu augļu un ogu ēšanas paradumi nav mainījušies.

Arī iedzīvotāju atbildes uz jautājumu par motivāciju mainīt augļu un ogu lietošanas uzturā paradumus to apliecina: Latvijas iedzīvotāji kā nozīmīgākos faktorus, lai mainītu savus ēšanas paradumus, ir minējuši finansiālos apstākļus (50%) un augļu un ogu pieejamību (44,5%), kā arī augļu un ogu cenu izmaiņas (33%).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas